Kun je deze e-mail niet goed lezen?
Bedrijfsnaam"

 


Lieve

Back to basics 3

In deze nieuwsbrief borduur ik voort op de basics onder mijn coaching. 
Mijn doel is jou te brengen bij datgene waarvan jouw hart openspat, zoals je weet.

Als je doet wat je het liefste doet, dan heb je energie voor tien en ben je superaantrekkelijk voor mensen in je omgeving. De laatsten willen dolgraag bij jou in de buurt zijn want jij bruist! Wie wil dat niet?

In het hoofdartikel geef ik je een derde methode om uit te vinden wat jouw shine-factor, wat jou doet bruisen. Het bijzondere ervan is dat je tegelijkertijd depressieve gevoelens aanpakt. 


Ik wens je veel succes! 
Saron Petronilia

Inhoud nieuwsbrief:
Hoofdartikel: Hoe je van je depressieve gevoelens af komt.

Blog: komt een overgangcoach naar de dokter..
Nieuws: Het Overgang Event 2012 is op 15 juni! Vroegboekkorting tot 30 april!

Hoe je van je depressieve gevoelens af komt


Ti's raar maar waar. De snelste manier om van je depressieve gevoelens af te komen, is opruimen.
En dan doel ik niet zozeer op de wekelijkse (of maandelijkse) tornado die je door je huis laat razen.

Ik doel op alles wat je 'achter je kont laat slingeren', zoals mijn moeder het euvel van nalatigheid beeldend omschreef. Dat 'slonzen' gaat aan je hangen. Letterlijk! De zwaartekracht van rommel trekt je naar beneden.

De term 'rommel' moet je breed zien. Het gaat hier om alles, maar dan ook alles, waar je je aan ergert. Kleine ergernisjes én grote ergernissen. De meest verraderlijke zijn echter de kleine: de dingen die je verdraagt, probeert te negeren, die geen hoogste prioriteit hebben.. Daar heeft een mens er gemiddeld zo'n 75 tot 100 van. 

Vijfenzeventig tot honderd ergernissen... dat lijkt veel maar je zit er zo aan. Denk aan die spiegel met die scherf eraf. Dat stukje tandvlees dat steeds opnieuw bloedt. Die schoenen die nodig gepoetst moeten worden. De boeken die je altijd al eens op titel wilde zetten. De paar overtollige kilo's. Of je vriendin die altijd als laatste wil afbellen: ja daag, doei, groetjes, daaaaag...  Die gordijnen.. Dat stopcontact. Dat eelt..en ga zo maar door.

Voel maar eens wat een ergernis met je energiepeil doet. 
Iedere keer als je 'oog in oog' staat met je ergernisje dan kukelt je energie naar beneden. Je voelt je mondhoeken zakken, de twinkel uit je ogen verdwijnen. Waarschijnlijk zucht je ook even.. 

Schrijf ze allemaal op! Pak nu gelijk pen en papier en begin. Loop in gedachten je huis door, je dag door, je familie, collega's, hobby's, eet-en drinkgewoonten en je rituelen langs. Waar erger jij je allemaal aan? Je stopt als je lijstje zo'n 75 energievreters bevat. Meestal komen de ergernissen als je je pen hebt neergelegd.. dus hou je lijstje en je pen bij de hand. (Broekzak, handtas, naast bed.)


Beloof je zelf dat je wekelijks twee kleine en een grotere ergernis opruimt. Bijvoorbeeld: weggooien beschadigd servies, zoom van broek weer netjes maken en wekelijks drie keer 20 minuten stevig bewegen (dansen, fietsen of trappenlopen). 

Schrijf iedere week de drie ergenissen op je spiegel of een andere plek waar je regelmatig naar kijkt.

Streep ze van je lijstje (en de spiegel) af als je ze hebt geëlimineerd. En voel dat je energie weer gaat stromen, hoe blij je bent, hoe je steeds meer controle krijgt over je eigen energiepeil, dat je sombere gevoelens minder worden. Naarmate je lijstje slinkt, stap je steeds lichter door het leven.

En, tada... je ziet al na enige tijd door de bomen het bos weer. Omdat je niet meer wordt uitgeput door energievreters, krijg je van de weeromstuit zicht op wat jij ten diepste wilt, wat jouw leven zin geeft, waar jij met al je nieuw verworven energie je schouders onder wilt zetten. Daar heb je dan ineens de ruimte voor.


Succes,

 

 

© Saron Petronilia
 


Heb jij 'm al?
Het standaardwerk over de menopauzale belevenissen is verkrijgbaar in iedere goed gesorteerde boekwinkel en webwinkel maar vooral ook gewoon bij mij zelf: Alles wat je moet weten over de overgang.
Met ongegeneerde trots zal ik je het door jou bestelde boek zo snel mogelijk toesturen, met een persoonlijke boodschap. 
Voor zowel bedrijfsartsen, personeelsmanagers, therapeuten, coaches als vrouwen in de leeftijd van 45 tot 55 jaar: Alles wat je moet weten over de overgang. 


'Alles wat je moet weten over de overgang' à € 19,95 nu ontvangen? 
Bestel hier.

 


Heb jij een huisarts op wie je kunt bouwen? Op overgangboek.nl schrijf ik regelmatig een blog:
Komt een overgangcoach bij de dokter... is de jongste..

Ik kon mijn ogen bijna niet geloven toen ik naar mijn ‘redding’ keek. Verbijstering vocht met moedeloosheid, om en om, nogal turbulent. En vervolgens die kleine stem, op dat wat wijsneuzerige toontje: ‘Je wist het toch. Ik heb het je meerdere keren verteld. Dat wordt niehiets met deze huisarts.’

Tsjaa, daar moest ik mijn stemmetje gelijk in geven. Ik ‘wist’ van tevoren dat ik er op zijn minst mijn beide schouders onder moest zetten… Bio-identieke hormonen voorgeschreven krijgen van deze arts… Eigenlijk onbegonnen werk, ook voor deze deskundige op het gebied van de overgang... lees hier verder


Vroegboekkorting tot 30 april!!!

Vergeetachtig? Hartkloppingen? Ongeconcentreerd? Pijnlijke gewrichten? Gedeprimeerd? En ben je een vrouw van 45-55 jaar? Dikke kans dat je in de overgang bent. En dat je bedrijfsarts noch jijzelf dat in de gaten hebben. Gevolg: jullie reageren niet adequaat. Daar wil het Overgang Event 2012 verandering in brengen. 

Met superveel trots presenteer ik, als initiatiefnemer en organisator, het Overgang Event 2012. Het is voor het eerst dat er een dergelijk seminar rondom de overgang in Nederland (en daarbuiten?) wordt gehouden.

Het wordt tijd dat wij allemaal, meer dan een miljoen vrouwen in de overgang én hun bedrijfsartsen, huisartsen, therapeuten..et cetera goed geinformeerd zijn. Daar worden wij vrouwen blij van!

 

Zorg dat je erbij bent en profiteert van de vroegboekkorting. Particulieren betalen in plaats van € 97 slechts € 85. Voor een hele dag informatie, debat, workshops, eten, drinken en fun! Ook professionals zoals bedrijfsartsen, psychologen, therapeuten, coaches betalen voor dit geweldige programma slechts € 275. Schrijf je hier in.

 
Deze nieuwsbrief doorsturen naar een collega, vriend of vriendin



Voor informatie over individuele coaching:
Bel me! 06-21202871

Of surf over www.petronilia.nl





Mijn adres is: Telderslaan 5, 3527 KD Utrecht
saron@petronilia.nl

Mijn telefoonnummer is:
06-21202871

Copyright (C) 2011 Saron Petronilia - Alle rechten voorbehouden.