Kun je deze e-mail niet lezen?




Beste ,

Zaten we de vorige nieuwsbrief nog middenin de winter, deze dagen doet de lente veel moeite om ontdekt te worden! Vanmiddag liep ik in de uiterwaarden van de Lek: vanaf de dijk zag het er allemaal nogal kaal uit….maar als je er doorheen liep, zag je dat de takken alweer behoorlijk begonnen uit te lopen! Verderop liepen de lammetjes in de wei, kinderen speelden weer buiten, waren mensen lekker in de tuin aan het werk, kortom: alle ingrediënten voor een nieuw groeiseizoen zijn weer volop aanwezig!



De stilte en rust van de winter heb ik trouwens gebruikt om mijn aanbod weer tegen het licht te houden en nu staat er weer een fris en nieuw programma voor de komende maanden!
Wat staat er zoal op het programma? In ieder geval ga ik natuurlijk verder met de workshops "woekerpolis…en nu verder!" waarmee ik en collega Robert van As al ruim honderd mensen hebben kunnen helpen om dit vervelende dossier op een positieve manier aan te pakken: Ontwoekeren 2.0!
Verder heb ik op verzoek extra ruimte ingepland voor Life Planning voor ondernemers en is er ook voldoende ruimte voor de vele vragen over vergelijkingen van AOV’s.

En jij? Hoe staat het met jouw plannen? Ook weer nieuwe energie om zaken op te pakken? Mijn advies: Begin eens bij de basis: Zijn je financiën op orde? Budget bekend? AOV op peil? Pensioenen bekeken? Woekerpolis ontwoekert? Belasting geregeld? Kortom: is jouw persoonlijke financiële plan up-to-date?!

Heb je één van deze vragen niet met "ja" beantwoord? Stel dan niet uit, maar ga met nieuwe voorjaarsenergie aan de gang…en kom je ergens niet uit, aarzel dan niet om hulp te vragen: ik loods je graag weer verder!

Mooie dag vandaag!

Hartelijke groet,
Hubrien


Hoofdartikel: Ontwoekeren 2.0

"Mijnheer, wat ontzettend fijn dat u ons heeft kunnen helpen" Een uitspraak van een ouder echtpaar dat ik vorige week heb geholpen met hun woekerpolis. In dit geval bestond het helpen er uit dat ik met kunst en vliegwerk bij de bank gedaan kreeg dat de polis wordt losgekoppeld van de hypotheek. Resultaat: deze polis wordt beëindigd –behalve de benodigde risicodekking, die kan apart doorlopen- en de (lage) waarde van de polis wordt in mindering gebracht op de hypotheek.

Ja, en…wat boeit mij dit? What’s in it for me? Ik hoor het u denken…. Nou…lees het bovenstaande nog eens: de mensen zijn dus blij dat hun polis kan worden beëindigd…een polis, die ze ruim 10 jaar geleden waren begonnen met als doel een groot deel van hun hypotheek af te lossen. Nu moesten we zo snel mogelijk deze polis stoppen om te voorkomen dat hij –door de hoge kosten en de tegenvallende beleggingsopbrengsten- over een paar jaar zonder enige waarde (letterlijk waardeloos dus) zou aflopen… Een polis dus, die ze al veel geld heeft gekost en waarvoor ze nu dus extra kosten moeten maken om hem te kunnen stoppen. Waarna de hypotheek bijna volledig gedurende hun pensioen tot verhuizen of overlijden blijft doorlopen… lees verder


Life Planning

Toen ik afgelopen week de mogelijke onderwerpen voor artikelen in mijn nieuwsbrief voorbij liet komen in mijn gedachten, kwamen er genoeg voorbij. Ik heb ze opgeschreven: voor het komende jaar heb ik voldoende schrijfstof voor interessant leesvoer!

Toch was er een onderwerp dat boven kwam en bleef drijven. Niet onlogisch: het is een belangrijk onderdeel van mijn werk, de afgelopen jaren ben ik er op verschillende manieren mee bezig geweest en het belangrijkste: ik merk dat het enorm leeft bij mijn relaties: Life Planning. Lees verder


Agenda


30 maart van 11.00 tot 12.00 uur Online
Twitterspreekuur, volg Hubrien op www.twitter.com/hubrien en stel je vraag online!
4 april van 19.15 tot 21.30 uur in Culemborg
Workshop Woekerpolis.... en nu verder! zie hier
11 april van 19.15 tot 21.30 uur in Ede
Workshop Woekerpolis.... en nu verder! zie hier
13 april van 11.00-12.00 uur Online
Twitterspreekuur, volg Hubrien op www.twitter.com/hubrien en stel je vraag online!



Hubrien geeft onafhankelijk en duurzaam advies met als belangrijkste doel mensen hun dromen en doelen financieel waar te laten maken.

Hubrien - Financieel Advies 2.0
Bezoekadres:
Godfried Bomansstraat 6c
Het Lab - gebouw Panta Rhei
4103 WR Culemborg
Postadres:
Ravelijnstraat 65
4102 AH Culemborg
Tel.: 06 20321219
Fax: 084 730 3012




Meld je af van deze lijst