- Voeg me toe in je adresboek -
Nieuws
Beste 

In mijn artikel heb ik het over de kracht van de geest. Met je geest, je wilskracht, je doorzettingsvermogen kun je heel veel bereiken, maar soms kan je geest dan gaan overheersen en kun je het contact met je lichaam, gevoel en intuitie kwijt raken. 

Je wilt niet alleen maar geest zijn en je wilt niet alleen maar gevoel/lichaam zijn. Een balans is mooi! 

Dit bereik je door regelmatig te mediteren en bewust te ontspannen. Een rustige geest woont in een rustig lichaam en vice versa. Je geest wordt rustig wanneer je je lichaam ontspant.

Om dit uit te proberen heb ik mijn 'oude' meditatie bestanden (alweer 6 jaar geleden ingesproken) weer voor jou beschikbaar gesteld. Deze heb ik niet met professionele apparatuur opgenomen en je hoort dus bij sommigen een lichte piep of een ruis.

Maar ze zijn heel effectief als je de oefeningen doet. Ze duren 5, 10, 15 of 25 minuten. 

Heb je de oefeningen uitgeprobeerd en je wilt de betere versie van de ingesproken meditaties en andere oefeningen dan kun je ze hier bestellen.

Je kunt de meditaties onder een apart kopje onderaan de nieuwsbrief aanvragen. 

Mijn blogartikel gaat over je aura als antenne. Hoe werkt dat nou precies met energie-overdracht?

Veel meditatie- en leesplezier, warme groet,
Pepine van den Berg

Archief E-zines
Hier staan alle eerder verschenen E-zines op een rijtje om nog een terug te lezen.


PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
In het kort
19 maart 2013

One minute meditation
wat 1 minuutje mediteren al niet kan doen. Bekijk het filmpje!


Gratis E-books
Hier kun je mijn gratis E-books: 'HSP survivalgids' en 'Tips om energetisch te gronden, reiningen en te beschermen aanvragen. 


Gastenboek/testimonials
Heb je onlangs bij mij een traject afgerond? Laat ons weten hoe je de behandelingen hebt ervaren. Hoe ging het eerst met je en hoe gaat het nu? Leuk als je je ervaring wilt delen met ons. Dat kan in mijn gastenboek. Schrijftip: schrijf zoals je je ervaring aan een vriend of vriendin zou vertellen.

Meditatie MP3's nu met staffelkorting!
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door? Ik help je graag op afstand met mijn meditatie MP3's. Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone. Klik hier voor mijn webshop.

Volg mij voor de laatste updates op:

Volg mij op Twitter    Vermeld op mijn Facebook pagina     Bekijk mijn LinkedIn paginaArtikelen

Mind over matter. De kracht van de geest.


7e chakra: Ik WEET

6e chakra: Ik ZIE

5e chakra: Ik ZEG

4e chakra: Ik VERBIND

3e chakra: Ik WIL

2e chakra: Ik VOEL

1e chakra: Ik BEN

Ik keek een keer naar het programma 'Proefkonijnen' (afl. 9) met Dennis en Valerio. Ze wilden de vraag beantwoorden: kun je wakker blijven als je een slaappil hebt ingenomen? Dennis mocht actief 'vechten' tegen de slaap en Valerio mocht helemaal niets doen. Je raadt het al Dennis kon wakker blijven en Valerio viel als een blok in slaap.

Nog een experiment. Wim Hof 'the Iceman' heeft meegedaan met een onderzoek in het Radboud ziekenhuis. Hij kreeg een stofje toegedient dat bij 'normale' proefpersonen griepverschijnselen opwekt. Wim Hof kon zijn immuunrespons door middel van meditatie en concentratie versterken, waardoor hij geen verschijnselen kreeg.

Tot op de dag van vandaag wordt aangenomen dat je het autonome zenuwstelsel niet met je geest kan beinvloeden.

Maar misschien heb je onbewust hiermee al geoefend. Heb je wel eens een hele hoge hartslag gehad? (autonome zenuwstelsel) dan heb je misschien al eens geoefend met je ademhaling. Bewust diep en rustig in en uitademen en concentreren om je hartslag onder controle te krijgen. Dit lukt niet als je tegelijkertijd een boodschappenlijstje in je hoofd aan het maken bent. Je moet bewust connectie met je lichaam maken in het hier en nu. Dennis en Wim Hof moesten ook bewust contact maken met hun lichaam en zich blijven concentreren.

Mind over Matter. Ik vind het een hele krachtige uitspraak en het klopt als een bus. De mind, de geest, is krachtiger dan materie. Denk maar aan het feit hoe lang wij met onze geest over dingen heen kunnen stappen en vermijden, bijvoorbeeld het lichaam, totdat we de signalen absoluut niet meer kunnen negeren. Het lijf wil niet meer. Het voertuig van de geest is kapot.

We maken even een uitstapje naar de chakra's: de Manifesterende stroom

We denken dat wij een Geest/Hoofd systeem zijn. Feit is dat wij een Geest/Lichaam systeem zijn. Ideeen die niet eerst langs het hele energetische kanaal van het zevende tot en met het eerste chakra gegaan zijn, worden geen werkelijkheid. Komen niet tot manifestatie. Veranderen niet in stof, materie (matter).

Het idee blijft een idee, in een hoofd vol ideeen en piekers, talloze keuzes, eindeloze scenario's.

Daal je bewust en geconcentreerd af vanuit je hoofd, door je lichaam heen, naar je basis, vallen er onderweg een heleboel dingen af. Je gaat van VEEL naar EEN.

Bij het derde chakra weet je wat je wilt, bij het tweede begint het al goed te voelen of juist niet en bij de basis uiteindelijk wordt het ene idee werkelijkheid. Dit heet de manifesterende stroom.

Onze geest is een krachtige vormer van de realiteit. De denkbeelden waar wij zeker in geloven en voor ons waar zijn worden realiteit. Thoughts become Things.

Een kunstenaar heeft eerst het beeld in zijn hoofd en dat wordt uiteindelijk een schilderij. Een uitvinder heeft eerst het idee, uiteindelijk wordt het de nieuwste uitvinding.

Zo werkt het ook met de onze eigen denkbeelden, angsten, ideeen en negatieve oordelen, opeens merken we dat ze werkelijkheid zijn geworden.

Het lijkt wel of onze geest net zo dom is als een computer: u vraagt, wij draaien. No problem. En uiteindelijk klopt de werkelijkheid met onze denkbeelden.

Zie je nou wel?

Maar dan hebben we nu alleen het beperkende concept besproken. Als het ene kan, waarom het andere dan niet? Kunnen we onze denkbeelden, waarnaar we de realiteit vormen veranderen?

Dit is een proces wat begint met het ontdekken welke denkbeelden ons gevormd hebben, je overtuigingen. Dat kunnen al hele vaste concepten zijn vanuit onze kindertijd en opvoeding. Je normen en waardenpakketje. Of door nare ervaringen (trauma's, angsten, langdurige stress) Dan volgt het volgende onderzoek.

Kloppen deze denkbeelden nog voor mij? Ja of nee?

Vervolgens kun je via de bevrijdende stroom, de stroom van het basischakra naar het zevende chakra, dus niet eerst bedenken, maar vanuit je diepste zelf in contact met je gevoel (lichaam) voelen welke concepten er nu echt bij jou passen. En deze weer vervolgens omzetten in de realiteit.

Voorbeeld: vanuit je opvoeding moest je altijd klaarstaan voor anderen. Dit kan leiden tot het feit dat je de hele dag voor anderen loopt te rennen en te vliegen. Dit is heel nobel, maar moet het altijd? Vanuit je hoofd misschien (nog) wel, maar vanuit je lichaam voel je: nou, misschien nu even niet, maar straks wel. Doseren!

nog een voorbeeld: Ik Ben hier (zit op de bank in de woonkamer), ik Voel een hele hoge hartslag en dat voelt niet fijn, ik Wil deze graag omlaag brengen, ik Verbind me volledig met mijn wens, Ik Zeg gerustellende dingen tegen mijzelf, ik Zie dat ik al rustiger wordt, ik Weet dat ik straks weer een rustige hartslag heb.

Zo kun je op allerlei manieren oefenen en deze materie toepassen. Als je nog blokkades voelt of je wilt dingen samen uitwerken, dan help ik je graag.

Tweet deze mail  Facebook: vind ik leuk  Vermeld op mijn eigen LinkedIn pagina

Hoe werkt je aura als antenne?


Iemand zei een keer tegen mij: je doet in principe helemaal niks en waarom voel ik het dan in mijn lichaam?

Mijn cliente had, bij wijze van experiment, aan iemand anders gevraagd om ook eens de handen bij haar op te leggen. En dat had niet hetzelfde effect gehad als bij mij. Ook vond ze het meestal niet prettig wanneer anderen haar aanraakten en mijn aanraking kon ze wel goed verdragen. En hoe kon het dat dit schijnbare "niets doen" ook nog eens maakte dat ze zich beter voelde?
lees verder op mijn blog

Gratis meditaties                                                                                    


Leuk dat je mijn ingesproken meditaties wilt uitproberen. Deze meditaties zijn niet van heel goede kwaliteit en blijven dus gratis.

Je ontvangt na je aanvraag 8 meditaties als MP3 bestanden (aanklikbare links) in een e-mail.  Het zijn ontspanningsoefeningen, grondingsmeditaties en chakrameditaties.

Wil je dezelfde meditaties doen, maar van betere kwaliteit (geen ruis) Dan kun je ze
 hier bestellen. 

Je bereikt het beste resultaat door de oefeningen regelmatig en met aandacht te doen!

Ontvang nu jouw 8 meditaties/oefeningen en ga vandaag nog aan de slag!
 
Voornaam:
Email:
 

Privacywaarborg: je gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Pepine van den Berg - energetisch therapeut

Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenKlik op de links voor meer informatie

De energetische behandeling
Unieke Meditatie MP3's
Ezine (nieuwsbrief)
Blog
Gastenboek
Contact
Praktijk Blessed Be
Graafseweg 274
6532 ZV  Nijmegen
06-26196249
info@blessedbe.nl
www.blessedbe.nl
- Afmelden van de nieuwsbrief