- Voeg me toe in je adresboek -
Nieuws
Beste 

Hopelijk heb je een heel fijn Paasweekend achter de rug. Ondanks de kou hadden we hier en daar een lekker zonnetje! 

De kachel was uitgevallen in het Augustinus, dus ik heb enkele dagen in de kou gewerkt. Ik dacht eerst dat ik ziek werd, zoveel rillingen gingen er af en toe door me heen. Maar gelukkig was de kachel de aanwijsbare boosdoener. Er zit inmiddels een nieuwe pomp in het systeem, dus we kunnen weer lekker stoken. Hopelijk is het straks niet meer nodig!

Soms loop ik op de bonnefooi door de boekenwinkel, dan laat ik mij verassen door wat er zomaar, toevallig op mijn pad komt aan nieuwe titels. Heerlijk een uurtje dwalen door bieb of boekhandel, is voor mij de ultieme ontspanning. 

Mijn oog viel op een heel klein pocketboekje over non-dualiteit van Paul Smit: Verlichting voor luie mensen. Ik heb het jaren geleden al zo genoemd, zou hij deze tweet 'toevallig' hebben gelezen?

Maar het was fijn om de filosofie weer even opgefrist te hebben, ik heb er mijn artikel aan gewijd. Misschien is het ook wat voor jou?

Mijn tweede artikel gaat over mijn heldin Peggy uit Mad Men, zij is zo heerlijk gegroeid in de serie. Als je nog moeite hebt met je grenzen aangeven of onderhandelen? Peggy laat zien hoe het moet.

Heb je nog kans gezien om de begeleide meditaties te doen? Ik zal de meditaties nog 1 keer in deze nieuwsbrief zetten als aanklikbare links, dan kun je ook ervaren wat ontspanning, gronden en loslaten met je doet.

Veel leesplezier en warme groet, Pepine van den Berg

Archief E-zines
Hier staan alle eerder verschenen E-zines op een rijtje om nog een terug te lezen.


PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
In het kort
2 april 2013

One minute meditation
wat 1 minuutje mediteren al niet kan doen. Bekijk het filmpje!


Gratis E-books
Hier kun je mijn gratis E-books: 'HSP survivalgids' en 'Tips om energetisch te gronden, reiningen en te beschermen aanvragen. 


Gastenboek/testimonials
Heb je onlangs bij mij een traject afgerond? Laat ons weten hoe je de behandelingen hebt ervaren. Hoe ging het eerst met je en hoe gaat het nu? Leuk als je je ervaring wilt delen met ons. Dat kan in mijn gastenboek. Schrijftip: schrijf zoals je je ervaring aan een vriend of vriendin zou vertellen.

Meditatie MP3's nu met staffelkorting!
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door? Ik help je graag op afstand met mijn meditatie MP3's. Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone. Klik hier voor mijn webshop.

Volg mij voor de laatste updates op:

Volg mij op Twitter    Vermeld op mijn Facebook pagina     Bekijk mijn LinkedIn paginaArtikelen

Non-dualiteit: Verlichting voor luie mensen zoals ik :-)


Op dit moment ben ik de filosofie van non-dualiteit of advaita weer eens aan het opfrisssen. Toen ik voor het eerst met deze filosofie in aanraking kwam klikte het gelijk. Ik houd namelijk van erg eenvoudig en simpel. Dat wil niet zeggen dat het een simpele filosofie is, want achter de eenvoud schuilt een wereld van complexiteit die het leven volgens deze filosofie ook weer met zich meebrengt. Vooral de vragen die het met zich meebrengt.

Maar afgezien daarvan ben ik de filosofie van nondualiteit: "verlichting voor luilakken zoals ik" gaan noemen. Want we zijn namelijk al verlicht.

De notie dat wij al verlicht zijn, gaf mij een ongelofelijke rust. Je houdt namelijk op met zoeken. Want je bent al precies waar je moet zijn. Je hoeft niet op zoek naar DE methode, De meditatie, HET boek, DE guru, HET ware etc...

Je hoeft alleen maar te keren naar de stilte in jezelf. Je bent bewustzijn met een ego en een intellect. Maar als je de stem van je ego en je verstand tot stilte weet te manen, ben je zuiver bewustzijn. Alles is bewustzijn dus wij zijn met alles verbonden. Alleen DENK je dat je afgescheiden bent, door je ego, en DENK je dat je je lichaam, emoties en zintuigen bent. In werkelijkheid BEN je bewustzijn.

Door dit in je dagelijs leven waar te nemen, als een toeschouwer, dan neem je afstand van je beperkte zelf en zie je dat je meer bent dan alleen maar je lichaam, gedachten en emoties. Ik probeer alles wat zich in mijn leven aandient er onvoorwaardelijk te laten zijn. Ik probeer zuiver waar te nemen wat iets van zichzelf is, ik probeer mijn projecties te doorzien en hierdoor steeds ruimer bewust te ZIJN.

Buiten de kaders proberen te denken en te leven is niet simpel, maar zo verrijkend!

Meer lezen? kijk op www.a-dvaita.nl

En ik heb net het boekje: Verlichting voor luie mensen van Paul smit uit

Tweet deze mail  Facebook: vind ik leuk  Vermeld op mijn eigen LinkedIn pagina

Grenzen aangeven zo doe je dat! (lesje van Peggy uit Mad Men)


Ik volg al geruime tijd de serie Mad Men. Het gaat over een reclame kantoor in de jaren 60 in New York en alle perikelen rondom enkele werknemers van dat bedrijf.

Ik moest heel erg wennen aan de zuipende, rokende, vrouwonvriendelijke kerels uit de serie en hun echtgenotes, verloofdes of secretaresses. Maar langzaam maar zeker raakte ik in het verhaal.

Natuurlijk ben je als eerste gefocust op hotemetoot en zeer good-looking John Draper, zijn gezinsleven en parallel daaraan, vreemdgaan. Maar van lieverlee ben ik Peggy gaan volgen. Zij is nu echt mijn heldin.

Peggy is eigenlijk de enige die ik zie groeien in de serie. Ze kwam als jong en heel bleu meisje bij het kantoor werken. Maar je merkt aan alles haar doorzettingsvermogen en ambitie.

Ze raakt langzaam maar zeker helemaal gefrustreerd om als jonge vrouw in dit hol van de leeuw te werken, waarin de mannen je alleen zien als een lekker toetje na de lunch. (zie clip) lees verder op mijn blog

Gratis meditaties                                                                                    


Leuk dat je mijn ingesproken meditaties wilt uitproberen. Deze meditaties zijn niet van heel goede kwaliteit en blijven dus gratis.


Wil je dezelfde meditaties doen, maar van betere kwaliteit (geen ruis) Dan kun je ze
 hier bestellen. 

Je bereikt het beste resultaat door de oefeningen regelmatig en met aandacht te doen!

Ontspannen

Korte ontspanningsoefening(5 min.)

Ontspanningsoefening met aanspannen van de spieren(10 min.)

Ontspanningsoefening zonder aanspannen van de spieren(10 min.)

Aarden/Gronden

Grondingsmeditatie(Aarden) (10 min.) Lees hier de tekst van deze meditatie.

Meditatie naar de Aarde en de grote centrale zon(15 min.)

Chakrameditatie voor het versterken en opladen van de chakra’s

Chakrameditatie(24 min.)

Diversen
Meditatie voor het versterken van je zelfbeeld(11 min.)

Stermeditatie (ademhaling en ruimte voelen) (14 min.)

Pepine van den Berg - energetisch therapeut

Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenKlik op de links voor meer informatie

De energetische behandeling
Unieke Meditatie MP3's
Ezine (nieuwsbrief)
Blog
Gastenboek
Contact
Praktijk Blessed Be
Graafseweg 274
6532 ZV  Nijmegen
06-26196249
info@blessedbe.nl
www.blessedbe.nl
- Afmelden van de nieuwsbrief