- Voeg me toe in je adresboek -
Nieuws
Beste 

Het zijn weer volle weken geweest. Ik merk dat ik echt moet bijkomen en daarom weer kritisch moet kijken naar mijn tijdsindeling, bereikbaarheid etc. De balans tussen werk, gezin, studie en vrije tijd is af en toe balanceren op een slap koord. Maar steeds evalueren helpt.

Een van de dingen die ik heb moeten loslaten zijn de multi-hands behandelingen, die ik samen met mijn moeder gaf. Ruim 7 jaar lang reisde ik twee keer in de maand van Nijmegen naar Middelburg om daar behandelingen te geven en dit heb ik met heel veel plezier gedaan. 

Zijn er dingen in jouw leven, die je wilt loslaten, veranderen, opruimen? Dit kan je een krachtige energie-boost geven. 

In mijn artikel heb ik daarom 5 krachtige energie boosters voor je op een rijtje gezet.

Vergis je niet, energie komt niet van buitenaf naar je toe, maar wordt van binnenuit opgewekt. Je maakt hier ruimte voor en hoe je dat doet, lees je in het artikel.

Jezelf verbinden met je ademhaling is ook een krachtig middel om los te laten, op te laden en om helemaal in het hier en nu te komen. 

In het blog-artikel heb ik daarom 5 hele simpele oefeningen voor je op een rijtje gezet.

Dus met deze 10 tips kun je fijn de mei-vakantie in! Ik vier geen vakantie op een enkele vrije dag na, dus ik ben gewoon bereikbaar voor het maken van een afspraak voor een behandeling.

Veel leesplezier en warme groet, Pepine van den Berg

Archief E-zines
Hier staan alle eerder verschenen E-zines op een rijtje om nog een terug te lezen.


PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
In het kort
29 april 2013

Gratis E-books
Hier kun je mijn gratis E-books: 'HSP survivalgids' en 'Tips om energetisch te gronden, reiningen en te beschermen aanvragen. 

Gastenboek/testimonials
Hoe hebben de behandelingen jou geholpen? Laat het ons weten. Hoe ging het eerst met je en hoe gaat het nu? Leuk als je je ervaring wilt delen met ons. Dat kan in mijn gastenboek. Schrijftip: schrijf zoals je je ervaring aan een vriend of vriendin zou vertellen.

Meditatie MP3's nu met staffelkorting!
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door? Ik help je graag op afstand met mijn meditatie MP3's. Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone. Klik hier voor mijn webshop.

Volg mij voor de laatste updates op:

Volg mij op Twitter    Vermeld op mijn Facebook pagina     Bekijk mijn LinkedIn paginaArtikelen

 5 krachtige energie boosters voor lichaam en geestKen je dat? Het gevoel of de uitspraak van jezelf: Hier word ik ZO moe van!!

Het is grappig hoe vaak ik dit hoor en ook bij mijzelf bespeur. Moe zijn is voor mij niet ongewoon en in mijn werk waarbij ik veel geef en veel aandacht en concentratie nodig heb, is de balans hierin heel belangrijk. Dit geldt natuurlijk voor iedereen.

Ben jij ook iemand die allerlei ballen in de lucht moet houden? De balans moet zien te houden tussen werk, collega's, vrienden en familie, gezin, studie(druk), relatie(s), huishouden, financien, etc. En alle zorgen daar omheen?

En ben je daarnaast ook hoogsensitief of gevoelig voor allerlei prikkels van anderen om je heen of kamp je met spanningen en/of emoties?

Dan heb ik voor jou 5 energie boosters!

1. Ja zeggen tegen jezelf
2. Je eigen tijd indelen
3. Een poosje niet bereikbaar zijn
4. ballast opruimen
5. Doen waar je zin in hebt
---------------------------------------------------------------------------------------
1. Ja zeggen tegen jezelf

·       Hoe vaak wordt jij moe van je agenda/verplichtingen?
·       Hoe eerlijk ben je tegen jezelf wanneer je een afspraak maakt?
·       Wil je deze afspraak eigenlijk wel?
·       Hoe voel je je wanneer deze afspraak in zicht komt?
·       Wat doet dat met jouw energie?

Wees eens eerlijk, je wordt er toch al bij voorbaat moe van?

Probeer dan vaker Ja te zeggen tegen jezelf en Nee te zeggen tegen die vervelende afspraak of verplichting.

Ervaar wat het met je doet wanneer je het hebt gedurfd, want daar komt het vaak op neer. Daar krijg je toch energie van? Energie om een hele leuke andere afspraak te maken!

Alles is altijd in beweging, voor alles is er een tijd. Je bent niet meer dezelfde persoon als 5 jaar geleden. Misschien zijn dingen nu niet meer passend voor je die het eerst wel waren. Nu gaan dingen misschien knellen die je vroeger moeiteloos deed.

Dit kun je heel eenvoudig aan je energie merken. Je bent moe, je gaat piekeren van te voren, je voelt weerstand, je hebt er last van. Allemaal waardevolle signalen die transformatiemogelijk maken.

Het is belangrijk dat de buiten-wereld steeds meer je innerlijke-wereld gaat weerspiegelen.
---------------------------------------------------------------------------------------

2. Je eigen tijd indelen
Het is zo fijn wanneer je kunt leven 'in je eigen tijd'. Tijd is zo waardevol en voor je het weet heb je nergens meer tijd voor.

·       merk je dat je geleefd wordt?
·       heb je te weinig tijd voor jezelf
·       moet je heel veel doen van jezelf
·       creeer je veel deadlines in je leven?
·       doe je dingen op een voor jou ongunstig tijdstip?

Ga eens na voor jezelf of jouw tijdsindeling nog bij je past. Als alles zou kunnen, hoe zou jij de dingen willen indelen? Doe je de dingen op een tijdstip die jou uitkomt? Of wil je hier iets in veranderen?

Wanneer heb je de meeste energie? Wat wil je liever doen wanneer je weinig energie hebt? Heb je daar al de ruimte voor gecreëerd?

Want hier gaat het om: Ruimte creëren. Oplaad momenten creëren.

Dit gaat niet vanzelf. Het kost even wat werk om uit te vinden hoe je het beste je indeling maakt. Je hier aan houden is een tweede, maar stapje voor stapje mag ook.

En ga hier dan ook heel flexibelmee om, je indeling mag met je meebewegen.
---------------------------------------------------------------------------------------------

3. Een poosje niet bereikbaar zijn

Is het nodig om altijd bereikbaar te zijn? Ik vind persoonlijk van niet.

Het geeft mij energie om te weten dat ik bijvoorbeeld 's avonds niet meer bereikbaar ben voor clienten. Dan ben ik dus echt vrij en doe ik mijn TRE oefeningen, mediteer ik, lees ik mijn boeken, of ontspan bij een leuke film of programma. Dat geeft mij een energieboost. Want dan kan ik echt loslaten en ontspannen.

Bereikbaar zijn en telefoneren met clienten is ook werk en kost ook energie. Ook al zou ik een consult in rekening brengen, dan zou ik het nog niet doen. 's avonds ben ik moe en zou ik energie geven die ik zelf niet meer heb. Dan raak ik, weet ik uit ervaring, helemaal uitgeblust. En de volgende dag ben ik te moe om te werken etc. Voor je het weet zit je in een vicieuze cirkel, waarin je alleen maar energie verliest.

Hoe ziet deze vicieuze cirkel er voor jou uit? Wanneer vind jij het fijn om even helemaal niet bereikbaar te zijn en te weten dat je niet gestoord kunt worden? In de ochtend, een uurtje s'middags, vanaf een bepaalde tijd s'avonds?

Creëer jouw oplaad momenten en koester ze!
---------------------------------------------------------------------------------------------

4. ballast opruimen

Het woordje ballast mag je in de breedste zin interpreteren. Wat is ballast voor jou? Waar loop je de hele tijd tegenaan te hikken? Dat 'tegenaanhikken' kost heel veel energie. Je krijgt een boost van het daadwerkelijk opruimen. 'Het' aangaan.

Wat doet het met je energie als je er al alleen al aan denkt hoe het zou zijn?

·       een opgeruimd huis
·       een opgeruimd bureau
·       je kasten uitgemest en opgeruimd
·       de schuur en de zolder ontdaan van oude troep

Wanneer je ruimte om je heen schept, schep je ruimte in je zelf. Nieuwe energie!

Wat mag weg, wat wil je weggeven, wat wil je wegdoen?

Ik geloof wat we in een tijd leven, waarin we met veel minder dan het hoogst noodzakelijke moeten gaan leven. Duurzaam, minder verspillen. Heb je alles wel nodig? Of vul je lege ruimtes in jezelf op met dingen?
Is het niet waardevoller om daar eens naar te kijken?

Energetisch gezien kun je ook ballast bij je dragen.Ballast van jaren terug, die je als celherinnering hebt opgeslagen. Je voelt je misschien ook net als een rommelig huis: vol, stoffig, de energie kan niet lekker stromen, je kunt niet zo makkelijk ademen, je kan je draai niet vinden etc. Je hebt er behoefte aan om er eens flink met de bezem doorheen te gaan, want je loopt er steeds tegenaan.

In mijn behandelingen staat opruimen voorop.Opruimen waar je al heel lang last van hebt, je stagnerende energie weer uitnodigen te gaan stromen en eindelijk loslaten wat je al die tijd krampachtig hebt vastgehouden. Hierin schuilt de ware Verlichting. Je voelt je letterlijk en blijvend lichter.
----------------------------------------------------------------------------------------------

5. Doen waar je zin in hebt

En natuurlijk last but not least. Doe af en toe gewoon eens waar je zin in hebt!!

Ga op zoek naar het spelende kind in jou.

Wat vind je leuk om te doen? Waar word je blij van? Waar krijg je energie van?

Je bent dan even helemaal opgeslokt in iets leuks en je zit even niet meer in je hoofd. Positieve flow geeft zoveel energie!!

In mijn geval is dat altijd weer iets anders, misschien in jouw geval ook. Misschien wil je weer iets oppakken wat je jaren geleden hebt gedaan, maar nu niet meer aan toe komt. Maak die ruimte nu vrij!

En het hoeft ook niet nuttig te zijn, of serieus, of iets dat bijdraagt, of iets dat bij je leeftijd past, of duur.

Om even alle behandelingen los te laten en het blokkadewerk wat ik gedaan heb, ga ik ook altijd iets leuks doen 's middags. Dat laadt mij weer op en dan kom ik weer helemaal bij mijzelf.

------------------------------------------------------------------------------------------------

De tips die ik heb gegeven lijken allemaal DOE dingen. Ik heb je geen energieboosts gegeven die van buiten komen om jou energie te geven. Niets van BUITEN AF gaat jou energie geven.

Energie wek je op van BINNEN UIT.

Je werkt altijd van binnen naar buiten. Eerst van binnen nagaan: hoe voelt dit, wat doet dit met mij, is dit passend of niet, waar geniet ik van etc.

Dan ga je dat van binnen naar buiten creëren. Dat is een doe-ding, maar wanneer je het eenmaal gedaan hebt is er de weg vrijgemaakt voor ENERGIE. Het kan stromen en daar word je heel erg blij van.

Ik wens je veel energie toe!

Tweet deze mail  Facebook: vind ik leuk  Vermeld op mijn eigen LinkedIn pagina  

Adem is leven! 5 fijne ademhalingsoefeningen


Er zijn wel eens van die momenten dat je je ademhaling niet zo goed onder controle hebt:
  • je voelt je duizelig
  • je voelt je onrustig
  • de wereld om je heen lijkt wat te vervagen
  • je bent misselijk
  • je hart klopt snel
  • je voelt je angstig, zenuwachtig of je ervaart een andere emotie
  • je krijgt maar niet genoeg lucht
  • je hebt last van je schouders en/of nek
  • kramp op de borst
  • vul jouw eigen ervaring maar in
Soms is er een duidelijk aanwijsbare reden (sporten, opwinding, positieve prikkels) en hoef je je niet ongerust te maken. Soms overvalt het je op de meest gekke momenten en zie je het niet aankomen. Soms zelfs als je gewoon rustig wat aan het doen bent of gewoon op de bank zit.
Nu hoef je echter niets aan je ademhaling te mankeren om een ademhalingsoefening te doen. Het is voor iedereen goed om eens af en toe bewust te ademen. Dus ik wil eigenlijk iedereen uitnodigen om mee te doen. lees verder op mijn blog

Pepine van den Berg - energetisch therapeut

Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenKlik op de links voor meer informatie

De energetische behandeling
Unieke Meditatie MP3's
Ezine (nieuwsbrief)
Blog
Gastenboek
Contact
Praktijk Blessed Be
Graafseweg 274
6532 ZV  Nijmegen
06-26196249
info@blessedbe.nl
www.blessedbe.nl
- Afmelden van de nieuwsbrief