- Voeg me toe in je adresboek -
Nieuws
Beste 

We gaan heerlijke warme dagen tegemoet! 

Over warmte gesproken. Zoals beloofd in deze editie een stukje over koude handen en voeten. Ik heb in mijn TRE opleiding handige kennis opgedaan, die ik nu in de behandelingen toepas. Het is zo makkelijk, maar met de kennis erachter, heel waardevol.

Nieuw: De zorggids is nu interactief. Je kunt mijn zorg als hulpverlener nu punten geven en waarderen. Wil je dit doen, dan kan dat via deze link.

Verder sta ik zoals gewoonlijk niet stil. Ik ben nog steeds bezig met de cursus trauma-coaching van de Sorag-Akademie. Verder ga ik dit weekend naar een seminar over de pre- en postmenopauzale vrouw. En volgende week vrijdag ga ik ook weer iets bijzonders leren. Ik ga naar de workshop: de 6 aanrakingen.

Dit is een workshop gebaseerd op shiatsu, waar ik nog nooit eerder mee kennis heb gemaakt. En je leert bij ieder element, bij iedere emotie een bepaalde aanraking om deze emotie te transformeren.

Dit lijkt me een hele bijzondere aanvulling in mijn 'pakket'. 

Gelukkig breekt over 2 weken de schoolvakantie alweer aan en hebben we qua ritme iets meer rust. Ik ga van 19 juli tot en met 8 augustus op vakantie. Dus wil je voor die tijd nog afspreken, bel of mail me gerust. 

En check even onderaan het artikel het nieuws uit mijn netwerk. Een fijne mindfulnesstraining!

Geniet van het mooie weer!


Veel leesplezier en warme groet, Pepine

Archief E-zines
Hier staan alle eerder verschenen E-zines op een rijtje om nog een terug te lezen.


PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
In het kort
18 juni 2013

Een kijkje in mijn praktijkruimte
Ben je nog nooit bij mij in de praktijk geweest? Neem dan hier gerust een kijkje. [clip]

Waardering in de Zorggids
Laat je waardering voor mij als zorgverlener nu achter in de Zorggids! Hoe hebben de behandelingen jou geholpen? Laat het ons weten. Hoe ging het eerst met je en hoe gaat het nu? Leuk als je je ervaring wilt delen met ons. Dat kan ook in mijn gastenboek. Schrijftip: schrijf zoals je je ervaring aan een vriend of vriendin zou vertellen.

Meditatie MP3's nu met staffelkorting!
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door? Ik help je graag op afstand met mijn meditatie MP3's. Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone. Klik hier voor mijn webshop.

Volg mij voor de laatste updates op:

Volg mij op Twitter    Vermeld op mijn Facebook pagina     Bekijk mijn LinkedIn paginaArtikelen

 Koude handen en voeten, een belangrijk signaal

 

Al jaren worstel ik met koude handen en voeten. Ik had me er al bijna bij neergelegd dat ik met deze 'kwaal' moest leren leven, totdat ik meer inzichten kreeg op mijn cursus Trauma en stress-Reducerende oefeningen.

Het viel me op dat wanneer ik de oefeningen deed al ijskoude handen kreeg. Ook is het niet ongewoon dat wanneer ik zelf een behandeling krijg ook ijskoude handen en voeten krijg.

Wat ik geleerd heb, is dat het een stress-reactie van het lichaam is. Het kan zowel iets leuks zijn, als iets onaangenaams. Er is totaal geen reden voor mij om tijdens mijn framedrumles, of tijdens een heerlijke massage zulke koude handen en voeten te krijgen, maar toch...

Er gebeurt iets in mij en ik reageer hierop door in een soort 'freeze' te gaan. Je beschermt geheel onbewust je vitale organen, door daar extra bloed naar toe te sturen en dan gaat ten koste van je handen en voeten.

Tijdens het behandelen van mijn clienten was het me ook al eerder opgevallen, die ijzige kou waar sommige mensen dan ineens in kunnen 'schieten'.

Een normale en gangbare uitleg, die overigens nog steeds geldt, is het loslaten van innerlijke kou. Ik krijg het daar als therapeut ook enorm koud van, omdat ik mijzelf ook moeilijk warm kan houden, zie bovenstaande. Dus ik ben altijd dikker gekleed dan het weer toelaat, of ik zit onder een extra deken. Brrrr....

En het is voor mij niet leuk, maar ook niet leuk voor mijn clienten als ik zelf weer eens in de kou schiet, lekker frisse, koude handen. Ik ben dan zo afgestemd, dat ik mijn lichaam ook niet meer uit de kou kan halen.

Wanneer we stressvolle dingen of trauma's meemaken vormt zich een spanningspatroon in het lichaam en in de kleine hersenen. Tijdens een behandeling of tijdens iets opwindends wordt dit spanningspatroon 'geraakt' en kun je koude handen en voeten krijgen.

Ik merkte het toen ik bij iemand het hoofd heel lichtjes vasthield bij de schedelbasis waar de kleine hersenen zetelen. Na ongeveer 5 minuten kreeg mijn cliente ineens ijskoude voeten. Ik had het in eerste instantie niet in de gaten omdat er meestal niets gezegd wordt tijdens een sessie, maar ik merkte het lichtjes aan het gewiebel van haar voeten. En na een poosje begon ze ze zelfs over elkaar heen te wrijven. We hadden een spanningspatroon die vastzat in de hersenen 'aangeraakt'.

Dus ik vroeg wat er aan de hand was. Ze zei dat ze ineens van die koude voeten kreeg. Voorheen zou ik er geen aandacht aan besteed hebben, hooguit een extra deken gegeven hebben.

Maar in de TRE opleiding heb ik geleerd dat wanneer je het tegenovergestelde aanbiedt in een nu veilige omgeving, je het lichaam en de hersenen een ander signaal geeft. Het signaal dat het veilig is. Je geeft als het ware neuro-feedback. We hoeven niet eens te achterhalen wat het nu precies is waar je nu last van hebt. Soms kom je daar niet eens achter.

Ik was zelf, omdat ik via de TRE-sessies al heel wat spanningen ben kwijt geraakt en nu veel warmere handen kan houden, nog steeds warm. En dus kon ik mijn warme handen op haar voeten leggen.

Ik hield ze net zo lang daar totdat ik voelde dat er warmte in de voeten terug kwam en ze steeds meer met haar tenen kon wiebelen.

Toen wist ik dat dit specifieke spanningspatroon was opgelost en zij voelde zich ook veel meer ontspannen.

Ik vind het heel waardevolle kennis, die ik nu kan inzetten tijdens de behandelingen. Zo eenvoudig en snel over het hoofd gezien.

Mijn eigen ijskoude hand is op deze wijze ook weer tot leven geroepen tijdens een TRE sessie op de cursus. Ik kon hem zelfs niet meer bewegen. Toen vroeg diegene die mij tot hulp was geschoten, want ik voelde me totaal verlamd, op het enge af, of hij dan in mijn hand mocht knijpen en dat mocht van mij. Door dit andere signaal in een nu veilige omgeving voor mij, de rust te ervaren van mijn helper en door in het hier en nu te blijven, kwam het leven in mijn hand en daardoor ook in mij weer terug. Een hele bijzondere ervaring! En ik heb hier tot op de dag van vandaag profijt van.

Fijn om weer zoveel warmte te ervaren! En weer een nieuwe tool in mijn 'behandelpakket' te hebben.

Tweet deze mail  Facebook: vind ik leuk  Vermeld op mijn eigen LinkedIn pagina

Nieuws uit mijn Netwerk

Mindfulnesstraining

18 september Mindfulnesstraining voor volwassenen: Nijmegen Noord
19 september Mindfulnesstraining voor Jongeren: Nijmegen Oost

Pepine van den Berg - energetisch therapeut

Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenKlik op de links voor meer informatie

De energetische behandeling
Unieke Meditatie MP3's
Waardering Zorggids
Blog
Gastenboek
Contact
Praktijk Blessed Be
Graafseweg 274
6532 ZV  Nijmegen
06-26196249
info@blessedbe.nl
www.blessedbe.nl
- Afmelden van de nieuwsbrief