- Voeg me toe in je adresboek -
Nieuws
Beste 

De schoolvakantie is begonnen in deze regio. Dus dat betekent voor sommigen al vakantie en sommigen moeten nog gewoon werken. Ik dus ook. Nog drie weken en dan ben ik ook drie weken vrij. Dus van vrijdag 19 juli tot en met donderdag 8 augustus. Vrijdag 9 augustus begin ik weer. Je kunt voor mijn vakantie nog afspreken, in de vierdaagse week werk ik ook, of alvast voor na de vakantie.

Ik heb afgelopen twee weken twee bijzondere bijscholingen gedaan. Ik ben naar een seminar van Nutriphyt geweest en dat ging over de pre- en post menopauzale vrouw. Mooi hoe Gabriel Devriendt vertelde dat de mens een ecosysteem is en dat je het lichaam niet in 'pakketjes' kunt opdelen. Geef je een medicijn, vaak een onderdrukker, voor het ene, gaat het andere systeem in het lichaam daar negatief op reageren. Voed je het ene systeem, het tekort, letterlijk met voedend eten, dan heeft dat een positief effect. 

In zijn dia's kwam naar voren dat stress de eerste grote ziekmaker is, dus dat heeft mij geinspireerd voor mijn artikel. Is stress namelijk niet een nieuw statussymbool aan het worden?

En ik heb de workshop de 6 aanrakingen gedaan. Je transformeert de 5 primaire emoties met deze aanrakingen via het lichaam. Ik ben zeer onder de indruk van de zachte kracht van Shiatsu. Ik dacht dat dat altijd zo hard en ruw was, maar dat een goed uitgevoerde druk toch best prettig kan zijn, heb ik aan den lijve ondervonden. Heerlijk om te geven en te ontvangen. 

Ik heb een fijne dikke mat aangeschaft om op de grond te kunnen werken. Deze mat is ook fijn voor de TRE oefeningen, dus ik zal de energie/cranio behandelingen op tafel soms afwisselen als dat nodig is met oefeningen, behandelingen op de grond. 

Veel leesplezier en warme groet, Pepine

Nieuw: De zorggids van de zorgverzekeraars is nu interactief. Leuk als je mijn zorg wilt waarderen in deze gids. Wil je dit doen, dan kan dat via deze link.

Archief E-zines
Hier staan alle eerder verschenen E-zines op een rijtje om nog een terug te lezen.


PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
In het kort
2 juli 2013

TRE video's
Op mijn videokanaal op Youtube heb ik filmpjes verzameld van TRE sessies (Trauma Releasing Exercises). Je ziet dat mensen op veel verschillende manieren kunnen trillen, maar ze tonen ook veel overeenkomsten. 

Waardering in de Zorggids
Laat je waardering voor mij als zorgverlener nu achter in de Zorggids! Hoe hebben de behandelingen jou geholpen? Laat het ons weten. Hoe ging het eerst met je en hoe gaat het nu? Leuk als je je ervaring wilt delen met ons. Dat kan ook in mijn gastenboek. Schrijftip: schrijf zoals je je ervaring aan een vriend of vriendin zou vertellen.

Meditatie MP3's nu met staffelkorting!
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door? Ik help je graag op afstand met mijn meditatie MP3's. Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone. Klik hier voor mijn webshop.

Volg mij voor de laatste updates op:

Volg mij op Twitter    Vermeld op mijn Facebook pagina     Bekijk mijn LinkedIn paginaArtikelen

 Stress, het nieuwe statussymbool? En hoe verlos je jezelf hiervan. 


Als ik vraag: "Hoe is het?"

Hoor ik 9 van de 10 keer: "Druk! Druk! Druk!"

Ik maak me daar zelf helaas ook schuldig aan met een praktijk en gezin en mijzelf. Ik ben geen heilig boontje. Maar is het normaal?

Ik merk dat ik er bijna niet onderuit kom. De kinderen moeten het goed doen, goed verzorgd worden, aandacht gegeven en er leuk uitzien (ik ook), mijn huis en tuin moeten er goed uitzien en (redelijk) schoon, leuk als je kunt vertellen dat je ergens naar toe gaat op vakantie. Je wilt ook een leuke relatie. De praktijk moet goed lopen, daar steek ik energie en tijd in. Ik loop stad en land af naar cursussen om het 'goed' te doen voor de beroepsvereniging en zorgverzekeraars.

Maar is het allemaal goed? Ben ik goed? Ben ik druk genoeg?

Is het allemaal geen illusie?

Ben je goed wanneer je het druk hebt? Ben je slecht wanneer je het niet druk hebt? Ben je slecht wanneer je het druk hebben niet meer volhoudt en opbrandt. Shit, het is me niet gelukt om deze hoge status vast te houden. Ik ben mislukt!

Is het niet druk hebben alleen voorbehouden aan de paar goeroes die miljoenen anderen moeten leren hoe ze het minder druk moeten hebben?

Langdurige stress is toxisch, giftig. Op de (heel) lange termijn, zo dankbaar mogen wij zijn voor ons lichaam, die het zo lang kan volhouden, leidt stress tot ziekte. En dat is heel duur. Denk aan gezondheidszorg, medicijnen, langdurige behandelingen.

Stap met mij even uit de ratrace, uit de mallemolen, uit de tredmolen.

Wat zie je, wat hoor je, wat ruik je, wat proef je, wat voel je?

Wie ben jij zonder al deze drukte?

Na intensieve maanden van:

- TRE stressoplossende oefeningen te doen (gewoon thuis)

En door de jaren heen het ontwikkelen van:

- verandering van mindset: meer in het NU leven, mindful leven, emoties loslaten, een ruimere blik op dingen krijgen, milder zijn en zonder oordeel. The work van Byron Katie kan hierbij ook helpen. De vier inzichten van Miguel Ruiz helpen mij ook. (*Wees onberispelijk in je woorden *Vat niets persoonlijk op *Ga niet uit van veronderstellingen *Doe altijd je best)

- gezond(er) eten. Echte voeding, die je voedt en niet alleen vult. Soms aangevuld met supplementen

- Door het doen van mijn favoriete meditaties en ontspanningsoefeningen. Deze heb ik ook ingesproken op MP3.

- voldoende slapen

- energetische- en chiropractie-behandelingen bij collega's.

- leuke dingen doen en ontspannen in mijn vrije tijd, niet alleen huishouden :-)

- lekker bewegen, fietsen, zumba etc.

Ben ik verlost van de meeste drukte en stress in mijn lichaam. Heb ik mijn vastzittende spanningspatronen lichamelijk losgelaten.

Heb ik ze een plekje gegeven? Nee, ik heb ze opgelost, getransformeerd.

Je hoeft dingen dan geen plek meer te geven (probeer een bal maar eens onder water te houden). Ze maken onderdeel uit van wie je bent. Vervelende dingen geven je vorm en maken je uiteindelijk sterk! Alle littekens op je ziel, in je geest en op of in je lichaam zijn van jou en vertellen je verhaal.

Ik voel dat stress niet natuurlijk is, ook al vinden we het zelf inmiddels heel natuurlijk aanvoelen en bijna gewoon. Het wordt gewoon voor het gemak genegeerd, vaak omdat je niet anders kunt.

Ontspannen zijn is echter natuurlijk. Jezelf ontspannen voelen zonder dat je er iets voor hoeft te doen, is natuurlijk. Ontspannen zijn als uitgangspunt is natuurlijk. Helemaal in het nu op kunnen gaan zonder zorgen voor de toekomst en zonder al te veel met het verleden bezig te zijn is natuurlijk.

Wanneer je dit lichamelijk bereikt, gaat het vanzelf. Want je lichaam is altijd NU. Je lichaam bevindt zich altijd in het huidige moment. Verbind je je met je lichaam, bijvoorbeeld door je ademhaling op te merken, kom je al in het huidige moment. In aanwezigheid. 

Ontspannen zijn, is niet per definitie leuker! Je leven wordt niet vanzelf een vakantie. Het wil niet zeggen dat er geen vervelende dingen meer gebeuren.

Alle stressvolle dingen blijven ook bestaan, maar je ervaart ze anders. Je haast je minder, je piekert minder, je voelt meer verbondenheid met andere mensen, je verzet je minder, je voelt minder weerstanden, je neemt de dingen meer zoals ze zich aan je voordoen etc.

Je eigen spanningen en stress en jouw identificatie hiermee (dit is wie ik ben), maakt dat je je niet meer verbonden voelt met het grotere geheel.

We zijn allemaal 1, verbonden via 1 groot bewustzijn en verbonden via dezelfde zwaartekracht, de aarde. Dit bewustzijn heeft zelf geen handen en voeten om de dingen vorm te geven. Wij wel! En het bewustzijn drukt zich specifiek uit via jou, precies op de manier die bij je past. Hier hoef je geen moeite voor te doen. Als het moeite kost, stressvol is, dan past het niet bij je.

Door je ontspannen te voelen, verlost te zijn van angsten, bevrijd van die eeuwige druk, kan liefde stromen. Liefde of energie, of hoe je het ook noemen wilt, stroomt vrijelijk door je lichaam en geeft via je handen, de woorden die je spreekt, of de gedachten die je denkt, uitdrukking aan je leven.

Wauw, wanneer je deze "status" toch eens kan bereiken. Ik mag al regelmatig 'proeven' aan deze staat en het is voor iedereen weggelegd.

Wees nieuwschierig hiernaar en als vanzelf wordt het volmaakte pad voor jou uitgestippeld.

Ontspan, haal adem, laat los, vertrouw en verwonder. 

Tweet deze mail  Facebook: vind ik leuk  Vermeld op mijn eigen LinkedIn pagina 

Nieuws uit mijn Netwerk

Mindfulnesstraining

18 september Mindfulnesstraining voor volwassenen: Nijmegen Noord
19 september Mindfulnesstraining voor Jongeren: Nijmegen Oost

Pepine van den Berg - energetisch therapeut

Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenKlik op de links voor meer informatie

De energetische behandeling
Unieke Meditatie MP3's
Waardering Zorggids
Blog
Gastenboek
Contact
Praktijk Blessed Be
Graafseweg 274
6532 ZV  Nijmegen
06-26196249
info@blessedbe.nl
www.blessedbe.nl
- Afmelden van de nieuwsbrief