Beste 

Dit E-zine heeft een nieuwe look gekregen. Zo is hij makkelijker te lezen op een smartphone of tablet. En ik heb een prachtige nieuwe profielfoto, gemaakt door Geert van de Ven, zo blij mee!

Ik heb een nieuwsbrief erbij! Namelijk een TRE nieuwsbrief. Er wordt over de hele wereld allerlei boeiende informatie verzameld en deze wil ik voor jullie bundelen in de nieuwsbrief, samen met de ervaringen die ik in mijn eigen praktijk heb. Ook tips wil ik met jullie delen. Schrijf je hier in en ontvang alvast het eerste nummer.

Nu ik al zo lang met hooggevoelige mensen werk, is mij toch een verschil opgevallen. Er zijn hooggevoelige mensen van geboorte en je hebt een categorie mensen dat hooggevoelig geworden is door allerlei omstandigheden. Lees er in het artikel meer over.

Op dit moment ben ik de DVD's van Donna Eden aan het bestuderen. Ik wil jullie het filmpje van de dagelijkse 5 minuten Energie Oefening niet onthouden. Doe mee en voel je energieker!

warme groet, Pepine van den Berg
Energetisch Therapeut
TRE practitioner
www.blessedbe.nl

Ben je overgestapt naar een andere verzekering en je hebt met mij een afspraak. Laat dan via e-mail je nieuwe verzekerdenummer en verzekering weten. Dan verander ik dat gelijk op de declaratie.

Gratis E-Books
Ik heb een aantal artikelen gebundeld in gratis E-books. Klik hier om ze aan te vragen.

Archief E-zines
Hier staan alle E-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen

Gastenboek/testimonials
Wil je jouw ervaringen delen met ons? Hoe ging het voor de behandeling(en) en hoe gaat het nu? Dat kan in mijn gastenboek of TRE gastenboek. Leuk als je een berichtje achterlaat.

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
Hooggevoelig of getraumatiseerd?

Al enkele jaren heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van hooggevoelige mensen. Veel mensen voelen zich aangesproken tot de kwaliteit hooggevoeligheid, de High Sensitive Person (HSP).

Als ik zelf de hooggevoeligheidstestjes op internet doe, dan scoor ik zowat 100%. Mijn eigen hooggevoelige kenmerken zijn:

 • Als kind al heel goed sferen, energie en mensen aanvoelen.
 • Intens houden van de natuur en dieren
 • intens kunnen genieten van muziek en kunst.
 • Een band voelen met gidsen, engelen of andere lichtwezens.
 • Het beste floreren in mijn eigen tempo en tijd.
 • Snel overprikkeld worden door drukte of harde geluiden en dan het liefst weggaan
 • Tijd nodig hebben om alleen te zijn om dan weer op te laden.
 • Moeilijk pijn kunnen verdragen.
 • Moeilijk kunnen presteren onder tijdsdruk of als iemand meekijkt.
 • Moeilijk een hongergevoel kunnen verdragen.
 • Gevoelig voor bepaald voedsel.

Mij is opgevallen dat er een groep hooggevoelige mensen is die 'het' al is vanaf hun geboorte. Ik voel daar altijd een instant 'klik' mee. Alsof we elkaar herkennen op diep niveau en onze ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen.

Soms hebben ze hun aangeboren hooggevoeligheid heel diep weggestopt en duurt het een paar sessies voor ze hun hooggevoeligheid weer opnieuw kunnen erkennen en er weer naar durven te gaan leven. Dit kan een heel proces zijn.

Want laten we eerlijk zijn, hooggevoelig zijn is in deze maatschappij niet erkend en wordt niet gewaardeerd. Dus wil je dit alles behalve ZIJN.

Een cliente van mij maakte kort geleden een opmerking die mij trof. Ze zei dat ze niet hooggevoelig was geboren, maar hooggevoelig was geworden.

20 procent van de mensen is hooggevoelig geboren en de andere 80 procent kan naar mijn mening hooggevoelige trekken gaan vertonen.

Kenmerken van deze groep zijn o.a.:

 • Snel overprikkeld raken
 • moeilijk met prikkels van anderen om kunnen gaan
 • zich moeilijk af kunnen sluiten of grenzen aan kunnen geven.
 • slecht in contact staan met zichzelf
 • Vaak moe zijn
 • Gespannen zijn
 • Vaak pijn op specifieke plaatsen
 • Slecht in slaap komen en kunnen doorslapen
 • Emoties niet goed onder controle hebben
 • depressieve, sombere gevoelens hebben
 • Veel in het hoofd zitten
 • etc.

Een veel gehoorde uitspraak is dan ook: ik ben zo gevoelig geworden!

Deze, toch wel, vrij grote groep is hooggevoelig geworden vanwege een of meerdere traumatische gebeurtenissen, moeilijke jeugd, langdurige spanningen en/of overbelasting. Deze groep is getraumatiseerd, of voortdurend zeer gespannen en daardoor extra gevoelig.

Er zijn ook getraumatiseerde hooggevoelige mensen, zij hebben alles dus dubbelop en hebben vaak al een enorm traject aan hulpverlening achter de rug voordat ze bij mij komen. Logisch, je gaat altijd eerst het reguliere traject bewandelen.

Het maakt niet uit in welke categorie je valt, feit blijft dat jouw zenuwstelsel ofwel door geboorte ofwel door allerlei gebeurtenissen ofwel door allebei behoorlijk snel geprikkeld raakt en in een voortdurende staat van overprikkeling is met vaak de bijbehorende negatieve gedachten.

Via lichaamsgerichte therapie kun je de vicieuze cirkel van overprikkeling vanuit je zenuwstelsel doorbreken.

De hooggevoelige mensen die ook nog eens gevoelig zijn voor energetische overdracht vinden energetische behandelingen heerlijk en kunnen precies voelen wat het met hen doet. Ze voelen zich vaak lichter na een behandeling en stukken meer ontspannen. Ook mediteren helpt heel goed.

De mensen die hier wat minder mee hebben omdat ze er niet zo 'in geloven' of geen geduld hebben om drie kwartier een behandeling te ondergaan, liggend op een behandeltafel, geef ik de Trauma Releasing Exercises. Deze oefeningen geef ik ook aan mensen die geen aanraking kunnen verdragen. Want het mooie is, dat je met TRE je eigen behandelsessie geeft. Je eigen frequentie-therapie.

Of ik doe beide (energiebehandelingen en TRE), want de oefeningen kun je ook thuis makkelijk doen en zo kun je altijd je overprikkeling weer snel ontladen en weer heerlijk ontspannen.

Meer lezen?

HSP is oke!

HSP en je licht en krachtig voelen

TRE - Trauma and Tension Releasing Exercises (spanningsreducerende oefeningen)

Stress: het nieuwe statussymbool?

Delen van dit artikel mag!


Tweet deze mail  Facebook: vind ik leuk  Vermeld op mijn eigen LinkedIn pagina
 
De dagelijkse 5 minuten Energie Oefening van Donna Eden

Klik op onderstaande link voor de clip.

https://www.youtube.com/watch?v=gffKhttrRw4
 
Effectief ontspannen en loslaten?
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door?

Ik help je graag op afstand met mijn unieke begeleide meditatie MP3's.

Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone.  Of je brandt de bestanden zelf op een CD.

Klik hier voor mijn webshop.
 
Pepine van den Berg - Energetisch Therapeut en TRE practitioner
Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenAlle informatie snel binnen handbereik:

Energetische behandeling | TRE - Tension and Trauma Relasing Exercises  

Inschrijven TRE nieuwsbrief | E-zine Praktijk Blessed Be

Unieke Meditatie MP3's 

Waardering Zorggids | Gastenboek 

Artikelen in mijn weblog