Beste 

Een heel gelukkig 2014!

Ik ben regelmatig op de sociale media te vinden omdat het voor mij een van de manieren is om bij te blijven op het gebied van allerlei ontwikkelingen in mijn vakgebied en daar buiten.

Soms wil ik mijn ogen en oren sluiten voor alles wat ik tegenkom, ook aan beledigingen aan het adres van ons 'complementair werkenden'. Soms is negeren het beste wat je kunt doen. In de kerst-periode was er echter een hausse aan artikelen die ik niet kon negeren. Maar gelukkig krijg ik sterk de indruk dat de lobby van de Vereniging tegen de Kwakzalverij begint af te zwakken en dat de misstanden in de farmaceutische industrie inmiddels ook naar buiten komen.

Ondanks dat wij in het nieuwe jaar weer minder of geen ruimte meer hebben gekregen in de aanvullende zorgpakketten, ben ik licht hoopvol op een begin van een integrale aanpak.

Ik wilde deze actuele en wat oudere artikelen ook met jullie delen en heb alle links onder het kopje 'in het nieuws' geplaatst. Een ieder mag voor zichzelf oordelen.

In mijn artikel gaat het over het 'hart' van je afweersysteem, dat prachtige afweermechanisme dat, zonder dat je het zelf hoeft te bedienen, zo hard voor je werkt!

Veel leesplezier!

warme groet, Pepine van den Berg
Energetisch Therapeut
TRE practitioner
www.blessedbe.nl

Ben je overgestapt naar een andere verzekering en je hebt met mij een afspraak. Laat dan via e-mail je nieuwe verzekerdenummer en verzekering weten. Dan verander ik dat gelijk op de declaratie.

Gratis E-Books
Ik heb een aantal artikelen gebundeld in gratis E-books. Klik hier om ze aan te vragen.

Archief E-zines
Hier staan alle E-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen

Gastenboek/testimonials
Wil je jouw ervaringen delen met ons? Hoe ging het voor de behandeling(en) en hoe gaat het nu? Dat kan in mijn gastenboek of TRE gastenboek. Leuk als je een berichtje achterlaat.

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
Vertroetel het 'hart' van je afweersysteem en blijf gezond!

 

Ik ben altijd weer zo blij als iemand het gevoel heeft dat hij of zij weer in de 'lift' zit in de zin van meer energie, weer een gezonder gevoel, weer richting voelen in het leven, meer ontspannen en minder klachten.

Maar eigenlijk begint dan pas het echte werk! Namelijk dit gevoel zo lang mogelijk koesteren en bijsturen daar waar nodig.

Ik ben als 40-plusser nu ook op een punt beland dat ik zo blij ben met hoe ik me voel en blij ben met mijn gezondheid, dat ik dat eigenlijk zo lang mogelijk wil rekken, gezond ouder wil worden. Zou dit mogelijk zijn?

Ik denk van wel!

Het is nu een jaar geleden dat ik voor het laatst verkouden ben geweest. En na een leven lang toch wel behoorlijk gekwakkeld te hebben in welke vorm dan ook, koester ik dat!

Het begon in mij met een verandering van mindset en onlangs heeft de Volkskrant deze ontdekking ook als belangrijkste wetenschappelijke doorbraak bestempeld, namelijk dat je kanker kunt bestrijden door de kankercellen door het immuunsysteem zelf te laten opruimen. (Dit ter illustratie, ik ga het verder niet over kanker hebben)

De mindset dat je werkt op preventie, maakt de alternatieve geneeskunde zo alternatief. Het is fijn dat deze gedachtengoed steeds regulierder wordt.

De oude mindset is om hulp en genezing buiten jezelf te zoeken. Dit geldt nog steeds in het geval van acute nood en ziekte. Dan moet je letterlijk geholpen worden met alles wat binnen je bereik ligt en in welke vorm dan ook.

De nieuwe mindset werkt op preventie, om jouw lichaam zo veel mogelijk in balans te brengen en te houden. En vooral je afweermechanisme, je immuunsysteem te versterken en te koesteren.

Dit is het hart van je lichaam en je gezondheid.

Ik zeg expres het hart, want de klier die mede verantwoordelijk is voor een krachtig immuunsysteem is je thymusklier. Als je op het plaatje kijkt dan zie je dat deze op de plek van je hart-chakra bevindt achter je borstbeen. Mensen die van mij een energetische behandeling krijgen weten dat ik ook altijd het hart-gebied behandel om de afweer te stimuleren.

De chakra's werken direct in op de hormoonklieren van je lichaam

Heb je een krachtige afweer, dan zul je beloond worden met energie en gezondheid. Je afweersysteem beschermt je tegen allerlei ziektekiemen, virussen, schadelijke bacterien en andere schadelijke veranderingen en indringers in je lichaam. Hier hoef je niets voor te doen, dit wordt zomaar dag en nacht voor je opgeruimd.

Er bestaan zoveel soorten ziektes, er zijn zoveel soorten virussen en bacterien, zoveel vormen van schadelijke cellen en dito behandelvormen.

En je hebt maar 1 afweersysteem die het allemaal kan opruimen en afvoeren. Wauw!

Koester dus je hart-chakra, je afweersysteem, je thymusklier en versterk deze op alle mogelijke manier die je kan bedenken.

De grootste boosdoener voor je afweersysteem is stress.

De grootste boost die je je afweersysteem kunt geven is liefde! Denk maar aan een groot rood hart.

Ik houd mijn eigen afweersysteem zo gezond mogelijk door zoveel mogelijk de gevolgen van stress af te voeren via TRE, mijn lichaam te helen/onderhouden via de MIR-methode, regelmatig zachtjes te kloppen op mijn borstbeen ter hoogte van de tymusklier, de 5-minute energy routine, gezond te eten/water drinken en te bewegen, zoveel mogelijk te profiteren van de uren dat ik slaap en zoveel mogelijk liefde en verbinding te voelen!

Laten we in 2014 gaan voor een gezonde afweer!

Meer lezen?

Het geheim van je innerlijke genezer

Stress. Het nieuwe statussymbool?

Ik denk dus ik besta? Anti-pieker tips

5 krachtige energieboosters voor lichaam en geest

Gronden via je hart-chakra

 
In het nieuws
Een roep om aftreden van Minister Schippers ivm haar negatieve uitlatingen over de complementaire zorg:
http://petities.nl/petitie/aftreden-geeist-van-minister-schippers

Prinses Laurentien en voormalig kamervoorzitter Gerdi Verbeet zijn wel enthousiast. Zie hen hier spreken op de Dag van de Complementaire zorg in 2013
http://www.rbcz.nu/?PID=88

Ondanks bezwaren van de Vt de Kwakzalverij mag deze integraal werkende psychiater promoveren:
http://medischcontact.artsennet.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/140829/integraal-psychiater-hoenders-mag-promoveren.htm


Deze arts meldt dat het Evidence Based werken te letterlijk wordt genomen. De bedoeling was ooit dat het begrip breder getrokken werd.
https://www.youtube.com/watch?v=PRiSlU1ucqI&feature=youtube_gdata_player

Massale fraude en misdaad in de farmaceutische industrie
http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/01/massale-fraude-en-misdaad-in-de-farmaceutische-industrie/

Hoe de farmaceutische marketingmachine medische richtlijnen manipuleert.
https://decorrespondent.nl/467/hoe-de-farmaceutische-marketingmachine-medische-richtlijnen-manipuleert/13166131-ee0d3dd9

Medische wetenschap blijkt kwakzalverij
http://wetenschap.infonu.nl/onderzoek/114348-medische-wetenschap-blijkt-kwakzalverij.html

Zwitserse Overheid erkend Homeopathie (toen ik deze link twitterde kreeg ik gelijk VT de kwakz. en Skepsis op mijn dak. Een kwartier later om 23:45 s'avonds! )
http://www.happynews.nl/2012/03/09/zwitserse-overheid-erkent-in-een-baanbrekend-rapport-de-werking-van-homeopathie/

Amerikaanse Senaat erkend natuurgeneeskunde
http://www.iocob.nl/2013/11/amerikaanse-senaat-erkent-natuurgeneeskunde/

Ook Australie doet niet krampachtig over complementaire geneeswijzen. Topuniversiteit UTS heeft een eigen centrum voor CAM:
http://www.uts.edu.au/research-and-teaching/our-research/arccim

ps. Ik distantieer me van uitlatingen en soms heftige reacties onder sommige artikelen. Ik stel me positief op richting een toekomstige integrale aanpak in de zorg.
 
Effectief ontspannen en loslaten?
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door?

Ik help je graag op afstand met mijn unieke begeleide meditatie MP3's.

Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone.  Of je brandt de bestanden zelf op een CD.

Klik hier voor mijn webshop.
 
Pepine van den Berg - Energetisch Therapeut en TRE practitioner
Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenAlle informatie snel binnen handbereik:

Energetische behandeling | TRE - Tension and Trauma Relasing Exercises  

Inschrijven TRE nieuwsbrief | E-zine Praktijk Blessed Be

Unieke Meditatie MP3's 

Waardering Zorggids | Gastenboek 

Artikelen in mijn weblog