Beste 
In februari ga ik naar Oostrijk, Wiener Neustad, om de Trauma Releasing Exercises (TRE) level 2 te gaan volgen bij David Berceli. Ontzettend leuk! Omdat ik nu al weet dat ik daarna met groepen TRE ga oefenen en uiteindelijk ga werken, was ik mij aan het orienteren op een groepsruimte. 

Ik wilde natuurlijk graag iets in het gebouw waar ik zelf een praktijkruimte huur en het is gelukt! Ik mag incidenteel een prachtige ruimte in het souterrain huren om daar groepen te kunnen ontvangen. (let op het gezellige zitje achter in de ruimte)Van het een komt het ander. Ik mag nu nog geen TRE groepen geven, maar dat wil niet zeggen dat ik geen andere groeps-activiteiten kan doen. Ik ga een workshop Centeren geven.

Kijk onder het kopje Agenda voor meer informatie en de snelle beslissers korting!

Al heel lang wilde ik een stukje schrijven over de TING-punten op je vingertoppen. Met hulp van mijn dochter heb ik leuke foto's weten te maken ter illustratie. Ontdek het geheim van deze verborgen energieschakelaars!

Nieuw: In de weken dat ik geen E-zine verstuur, kom ik boeiende informatie tegen op internet. Deze wil ik jullie niet onthouden en verzamel ik onder het kopje 'Knipselkrant'. 

Veel leesplezier!

warme groet, Pepine van den Berg
Energetisch Therapeut
TRE practitioner
www.blessedbe.nl

Gratis E-Books
Ik heb een aantal artikelen gebundeld in gratis E-books. Klik hier om ze aan te vragen.

Archief E-zines
Hier staan alle E-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen

! Gastenboek/testimonials !
Wil je jouw ervaringen delen met ons? Hoe ging het voor de behandeling(en) en hoe gaat het nu? Dat kan in mijn gastenboek of TRE gastenboek. Leuk als je een berichtje achterlaat.

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
Agenda
Workshop Centeren: 'Uit je hoofd en in je kracht!'

woensdag 12 februari 2014
woensdag 12 maart 2014

Deze week: van 14 januari 2014 tot en met 21 januari 2014 geldt de snelle beslisserskorting: Je betaalt slechts €39, 95! 


(klik op het kopje om door de gaan naar de informatie)
 
Ontdek het geheim van de verborgen 'energieschakelaars' in je vingertoppen

 

Als je goed op de foto's kijkt, zie je aan de zijkanten van de nagels zwarte puntjes.

Deze puntjes geven ongeveer de plek aan van het begin van de drie yang meridianen: dikkedarmmeridiaan, drievoudige verwarmer, dunnedarmmeridiaan. Deze energie stroomt vanaf je vingertoppen naar je hoofd.

De andere drie puntjes zijn het eind van de yin meredianen: longmeridiaan, kringloopmeridiaan, hartmeridiaan. Deze energie stroomt vanuit je borst of oksel naar de vingertoppen.

Door je vingertoppen tussen je duim en wijsvinger te masseren zoals op de eerste foto, ongeveer twee minuten lang met een zachte druk, stimuleer je je hele energiesysteem. Het werkt ongeveer als een stroomschakelaar. Een druk op de knop en het licht brandt.

Je kunt de meridianen zien als stroomkabels en je organen als 'lampen'. Door de schakelaars om te zetten voorzie je je belangrijke organen weer van energie en levenskracht.

In je energiesysteem kunnen door allerlei oorzaken 'stroomstoringen' of blokkades ontstaan. Door het masseren van de Ting-punten in je vingertoppen, hef je deze blokkades weer op.

Voorbeelden:

Stimuleer je het eindpunt van de longmeridiaan, dan kan het opluchting geven bij: bronchitis, hoesten en neusverkoudheid.

Stimuleer je het beginpunt van dikkedarmmeridaan, dan kan dat verlichting geven bij een trage spijsvertering of verstopping. Ook pijn in de schouders en arm kan wegstromen wanneer de blokkade in deze meridianen is opgeheven.

Stimulering van de kringloopmeridiaan is belangrijk om de levensenergie te verdelen van het hoofd naar beneden tot in het bekken.

Stimulering van de drieverwarmer geeft weer energie aan je longstreek en je spijsverteringsorganen. En heft blokkades op in je bovenarmen, schouderstreek en in het gebied aan beide zijkanten van je hals tot aan je oor. Deze meridiaan werkt als de zon op de aarde. Schijnt de zon niet meer dan voel je dat in je levenskracht, zowel lichamelijk als geestelijk.

Door stimulering van je pinktop (eindpunt van de hartmeridiaan en beginpunt van dunnedarmmeridiaan) breng je levenskracht in je hart en in de spijsverteringsstreek van de dunnedarm.

Weer een mooie manier om jezelf te helpen helen en je levenkracht vrij te laten stromen!

Bron: Helen met de energie van lichtbanen - Trudi Thali

 
Knipselkrant
HSP en emotionele onafhankelijkheid in relatie

10 technieken om de energie van je kind (en van jezelf) te gronden en in balans te brengen

15 tips om het HSP kinderen makkelijker te maken op school en thuis

Sta je open voor iets meer dan traditionele behandelingen, dan word je direct belasterd. (Volkskrant - Bram Bakker, psychiater)

Deze video is verbannen van de TED talks: Rupert Sheldrake - the science delusion (hij haalt 10 wetenschappelijke dogma's onderuit)

Critici die complementaire en alternatieve geneeswijzen rigoureus afwijzen, gooien het kind met het badwater weg, zegt Malou van Hintum. (Volkskrant)

Stukje door Universitair Medisch Centrum Groningen over promotieonderzoek Hoenders

Energiedrankjes zijn gevaarlijk zeggen cardiologen

Veel hartpatienten in gevaar door richtlijn betablokkers

Over nadelen vaccinatie wordt veelal gezwegen

Het Pillenbedrog


ps. Ik distantieer me van uitlatingen en reacties onder sommige artikelen. Ik stel me positief op richting een toekomstige integrale aanpak in de zorg. Blijf in dialoog met je zorgverleners. Stel vragen.
 
Effectief ontspannen en loslaten?
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door?

Ik help je graag op afstand met mijn unieke begeleide meditatie MP3's.

Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone.  Of je brandt de bestanden zelf op een CD.

Klik hier voor mijn webshop.
 
Pepine van den Berg - Energetisch Therapeut en TRE practitioner
Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenAlle informatie snel binnen handbereik:

Energetische behandeling | TRE - Tension and Trauma Relasing Exercises  

Inschrijven TRE nieuwsbrief | E-zine Praktijk Blessed Be

Unieke Meditatie MP3's 

Waardering Zorggids | Gastenboek 

Artikelen in mijn weblog