Beste 

Nog even en ik heb ook internet op de praktijk. Dan kan ik o.a. voor wie dat wil een digitale factuur mailen. Het is fijn om met een professioneel client-administratie programma te werken. Ik heb nu alles bij elkaar.

Afgelopen zaterdag heb ik de eerste kennismakingsdag van Alka Vitae bijgewoond. Ik sta ook helemaal achter hun ontzuringsproducten. Wist je dat stress enorm zuur maakt? Ik heb natuurlijk de TRE® oefeningen om mij te helpen ontgiften, maar ik probeer ook rekening te houden met wat ik in mijn mond aan zuurmakende of juist basische voedingsmiddelen stop. Een wetenschap op zich.

Er waren twee boeiende sprekers: Henk Fransen, arts en Rineke Dijkinga, orthomoluculaire geneeswijze. 

Ik kan wel tien blogs vullen met hun inspirerende uitspraken, maar eentje deed me wel aan het denken zetten en deel ik graag.

Ik begroet je graag weer voor een fijne energetische sessie of voor eenTRE® workshop op 13 februari (Intro Class). Op 26 februari is er weer een zeer voordelige TRE® oefenles ('Drop in' Class). Doe je mee? 

Warme groet, Pepine van den Berg
Energetisch Therapeut
Certified TRE® provider 
www.blessedbe.nl

Gastenboek/testimonials
Wil je jouw ervaringen delen met ons? Nu kun je heel eenvoudig een testimonial schrijven aan de hand van 5 vragen. Kijk in mijn Gastenboek of TRE® gastenboek. Leuk als je een berichtje achterlaat.

Gratis E-Books
Ik heb een aantal artikelen gebundeld in gratis E-books. Klik hier om ze aan te vragen.

Archief E-zines
Hier staan alle E-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
Nieuwe TRE® (intro clips)

Graag wil ik van onze collega's in het buitenland twee mooie nieuwe (Engelstalige) TRE® introductie video's delen. (klik op onderstaande links)

Wellicht wekt het je interesse om ook de oefeningen te gaan leren of ze weer op te gaan pakken. Kijk voor de mogelijkheden op www.blessedbe.nl

What TRE® can do for you

TRE® : Tension and Trauma Releasing Exercises, an Introduction with Jessica Schaffer
 
TRE® Intro Class en TRE® Drop In Class
TRE® Intro Class (kosten 45 euro, locatie Graafseweg 274, Nijmegen)

Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave.

donderdag 22 januari (VOL)
vrijdag 13 februari
woensdag 4 maart
donderdag 26 maart

TRE® Drop In Class (kosten: slechts 12,50 per keer, locatie Graafseweg 274, Nijmegen)
Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave.

donderdag 26 februari
donderdag 19 maart


 
 
Waar geef jij je energie aan uit?

Het weetje wat ik met jullie wil delen, weet ik zelf nog niet eens zo lang. Ik kwam het voor het eerst tegen in het boek 'The Healing Code', waar ik al eerder over schreef.

En het werd gisteren nogmaals door de twee sprekers (Henk Fransen, arts en Rineke Dijkinga, orthomoluculaire geneeswijze) van de Alka kennismakingsdag bevestigd.

Namelijk: je kunt je energie maar 1x uitgeven.

Net als geld. Je kunt je geld ook maar 1x uitgeven en dan is het op en moet je weer wachten op je salaris en in het geval van je lichaam: weer nieuwe energie aanmaken.

Dat aanmaken van energie gebeurt in je cellen: in de mitochondrieën. Deze energie wordt afgegeven (verbranding) en daardoor ontstaat er net als bij vuur een afvalstof (de as).

Je wilt hiervoor natuurlijk supergezonde cellen hebben, die lekker veel energie produceren en goed de afvalstoffen kunnen verwijderen. 

Door gezonde, voedende voeding te eten en voldoende water te drinken heb je al winst.

Ten tweede moet je voldoende rust hebben en (diep) slapen voor het herstel van je lichaam en het verwijderen van afvalstoffen. 

De grootste verstorende factoren voor je energiestofwisseling en je immuunsysteem, zijn stress en uitdroging (water tekort in je lichaam).

Zoals gezegd kun je je energie maar 1x uitgeven
. Houd jij je lichaam voortdurend in een spanningsboog (bewust of onbewust) dan gaat daar al je energie naar toe. Het lichaam kiest heel 'oer' altijd het eerst voor overleven. Het in leven houden van je lichaam.

Het lichaam denkt bij stress, dat het in (levens)gevaar is. Je hartslag gaat omhoog, je ademhaling gaat sneller, zit hoger, en je spieren verkrampen.

Er gaat dan geen energie naar je immuunsysteem (je begint te kwakkelen) en er gaat geen energie naar je stofwisseling en het verwijderen van afvalstoffen (je krijgt (buik)pijnen, verstopping, je verzuurt, je krijgt allerhande klachten), 

Je wordt ziek daar waar er niet voldoende energie naar toe gaat. Denk bijvoorbeeld aan iets als bloedend tandvlees. Je lichaam is zuinig en gebruikt de energie voor wat het belangrijker vind en gaat niet je tandvlees herstellen. Of het lichaam heeft onvoldoende energie om je haren vast te houden op je hoofd. Je krijgt dan extra haaruitval.

Het lichaam is een keten van allerlei belangrijke processen, het is geen machine, maar een huis in de steigers! De keten breekt altijd op jouw zwaktste schakel. Het is verbazingwekkend hoe taai het lichaam is en het zo lang vol weet te houden!

Tevens heeft deze zwakke schakel je ook zoveel te vertellen over wat je kan genezen/versterken bij jezelf.

Denk aan de gevleugelde gezegdes: Een steen op je maag hebben, veel op je lever hebben, een gebroken hart etc. 

Dus samenvattend: Je kunt je energie maar 1x uitgeven en aan 1 proces tegelijk. De balans tussen actie en herstel is, wil je vitaal blijven, van enorm belang.

Wat kan ik je bieden? Herstellende en vitaliserende energetische behandelingen en de TRE® oefeningen om je stress-as te doorbreken.

Meer lezen?
De boeken van Henk Fransen en Rineke Dijkinga 
Sta jij energetisch rood?
Stress, het nieuwe statussymbool?
Hoe bewaar je je vakantierust?
 
Effectief ontspannen en loslaten?
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door?

Ik help je graag op afstand met mijn unieke begeleide meditatie MP3's.

Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone.  Of je brandt de bestanden zelf op een CD.

 
 
Pepine van den Berg - Energetisch Therapeut en TRE practitioner
Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenAlle informatie snel binnen handbereik:

Energetische behandeling | TRE® - Tension and Trauma Relase Exercises  

E-zine Praktijk Blessed Be

Unieke Meditatie MP3's 

Waardering Zorggids | Gastenboek 

Artikelen in mijn weblog