Kun je deze e-mail niet lezen? Klik dan

 
Beste ,

SHIATSUTIPS, het gratis e-Zine van Shiatsu in Bedrijf met tips en informatie over shiatsu, stoelmassage en Chinese geneeswijze. Nr. 64, 1 juni 2014.

De inhoud:
  • Hoofdartikel: Minicursus Masseren Deel 3
  • Een bericht van Jaana: Mag ik je nog iets vragen?
  • Stoelmassage Summer Intensief op Andere Boeg
  • Training Nieuw Inzicht in Chinese geneeswijze start weer op 21 juni
Een eZine is een nieuwsbrief (Electronic Magazine) die gericht is op het geven van interessante informatie en praktische tips. Je ontvangt dit eZine twee maal per maand. Met de link onderin deze mail kun je je abonnement opzeggen of wijzigen.

Deel de inspiratie! Stuur dit eZine alstublieft door aan iemand voor wie deze informatie ook waardevol is!
MAG IK JE NOG IETS VRAGEN?
Ik had je laatst gevraagd om een vragenlijst in te vullen met de vraag "Waar kennen we elkaar van en sinds hoelang?" Veel mensen hebben de vragenlijst inderdaad ingevuld, super dank er voor! Als je het niet gedaan hebt geeft niets; ik wil je dan toch bedanken voor het feit dat je op mijn mailingslijst staat! Ik wil je bedanken voor het feit dat je mijn berichten leest. Dat je misschien deelgenomen hebt aan trainingen, opleidingen of evenementen. Van harte dank! Ik meen het! 

Want dankzij alle studenten, cursisten en geïnteresseerden is Shiatsu in Bedrijf Opleidingen de afgelopen jaren een levendig, interactief instituut geworden. En daar ben ik ongelooflijk blij mee! Shiatsu in Bedrijf bruist! Mensen reageren, doen actief mee, zijn geïnteresseerd. Ik heb zo veel mooie en hartverwarmende reacties gekregen op de vragenlijst bijvoorbeeld. Echt lief en echt geweldig. Dank jullie wel!

Weet trouwens dat als je een persoonlijke vraag aan me stelde in de vragenlijst, ik niet kon zien van wie deze is. De vragenlijst is anoniem. Dus als je alsnog een antwoord wilt: stel de vraag alsnog aan mij per e-mail!

En nu wil ik je nog iets vragen. En wat ik wil vragen is: ben jij blij met Shiatsu in Bedrijf? En zo ja: wil je me helpen om nog meer mensen er blij mee te maken? En zo ja: vertel het dan voort!!!!

Misschien ken jij iemand die je een plezier zou kunnen doen door bijvoorbeeld een nieuwsbrief door te sturen. (Vertel er dan bij dat ze op de webiste een gratis eBoek kunnen bestellen!) Of misschien ken je iemand die overweegt om een massageopleiding te gaan doen. Stuur ze dan naar Shiatsu in Bedrijf toe! Stuur ze een email of bel ze en vertel wat jij er aan gehad hebt en wat zij er aan zouden kunnen hebben! 

Als iemand die via jou bij Shiatsu in Bedrijf gekomen is zich vervolgens voor de éénjarige opleiding tot All Round Shiatsumasseur aanmeldt krijg je een major cadeua van me! En als je zelf mee gaat doen krijg je natuurlijk ook datzelfde cadeua! Beloofd! De intensieve opleiding start op 19 september en is bedoeld voor mensen die serieus met shiatsu bezig willen gaan en een eigen praktijk willen openen. Lees meer over de opleiding HIER.

Warme groeten,  

Jaana
STOELMASSAGE SUMMER INTENSIVE OP ANDERE BOEG
Een intensieve maar super ontspannen training tot GECERTIFICEERDE SHIATSU STOELMASSEUR in 7 dagen! Al varend op de luxe Yogaboot Andere Boeg.

Kom genieten van de cursus "De Drie Parels van Shiatsu Stoelmassage" gecombineerd met een heerlijke vaar vakantie. Vegetarisch eten, Yoga, Qi Gong, Shiatsu, Stoelmassage, Zwemmen, Zonnen, Ontspannen. Veel trainen, veel masseren, veel voelen, veel eigen maken.

We starten in Nijmegen op 3 augustus. Een week later zijn we weer terug in Nijmegen.

Lees alles er over bij http://www.shiatsu-in-bedrijf.nl/onze-diensten/summer-intensive/
 
Na de Summer Intensive kun je in de praktijk met Stoelmassage bezig gaan. Je zult de meest heerlijke en ontspannen behandelingen geven. Je wordt een professionele stoelmasseur.

Van harte welkom! Vroegboekkorting geldt tot 15 juni, dus meld je snel aan!

Ps. Je hoeft geen ervaring met massage of stoelmassage te hebben om mee te doen. Aan de andere kant is de training ook goed geschikt als bijscholing voor ervaren mensen.

TRAINING NIEUW INZICHT IN CHINESE GENEESWIJZE
Op 21 mei (de startdatum is verschoven!) start er weer de training

NIEUW INZICHT IN CHINESE GENEESWIJZE
  • Wil je Oosterse wijsheid toepassen binnen je massagebehandelingen?
  • Wil je de binding tussen theorie en praktijk levend en voelbaar maken?
  • Wil je dat je behandelingen effectiever worden en jezelf minder eenergie kosten?
Lees dan hier meer over de training Nieuw Inzicht in Chinese geneeswijze.

Het is een intensieve, interactieve training, die je online thuis doet, op je eigen tijd.
Anders dan anders. Makkelijk te volgen. Praktijkgericht. Geeft je inzicht door eigen ervaring.
Het vraagt tijd en inzet (want je wil wat), maar je kunt je tempo zelf bepalen.

Laat je verrassen en doe mee! Als je meedoet krijg je een cadeuabon van €100,- om te besteden aan een andere training binnen Shiatsu in Bedrijf!

Wil je meer weten? Kom naar onze themamiddag Meridianen op 14 juni. Informatie vind je HIER.

MINICURSUS MASSEREN; DEEL 3
Dit artikel is een onderdeel van de gratis driedelige Minicursus Masseren. Hoe geef je een behandeling die er toe doet? Deel 1: voorbereiding. Deel 2: de behandeling. Deel 3: nawerk. Heb je het eerste en/of tweede deel gemist? Het eerste deel vind je HIER terug. Het tweede deel HIER. Bij de cursus horen ook verschillende gratis bonussen. Meld je aan voor de gratis bonussen via www.shiatsu-in-bedrijf.nl/aanmelden-minicursus/

Wil je leren masseren? Dan heb je geluk! In de Minicursus Masseren ga ik je in drie stappen leren om een heerlijke massagebehandeling te geven. Een behandeling die er echt toe doet. Kan dat zomaar? Ja, dat kan!

Masseren is niet moelijk. Je kunt er meteen, onmiddelijk mee starten. Hoe eerder hoe beter. Als een eigen massagepraktijk (of een eigen spiritueel centrum) je droom is dan heb je geen tijd te verliezen. Dit artikel is het derde en laatste deel van de driedelige Minicursus. Veel plezier er mee!

Stap 3: Het nawerk

Je hebt een behandeling gegeven. Je partner ligt te ontspannen onder de dekens. Je hebt met hem afgesproken dat je hem na ongeveer 5 minuten zult roepen en dat hij tot die tijd lekker mag ontspannen, ogen dicht, in een houding die hij zelf kiest. Even alles loslaten en lekker rusten. 

Voor sommige mensen is dit heerlijk, anderen vinden het lastiger. Stem je af op de behoefte van de ander. Het helpt in elk geval om een tijd af te spreken en de ander duidelijk uit te nodigen om inderdaad te blijven rusten totdat jij zegt dat de tijd over is. Het kan ook behulpzaam zijn om aan te geven dat van houding veranderen of een beetje strekken of bewegen helemaal goed is.

Nu heb je even tijd voor jezelf. Besteed die tijd goed! Het is ook voor jou een moment om tot rust te komen en even alles te laten voor wat het is.

Een stappenplan om tot rust te komen na een behandeling:
  1. Als het kan en als het goed voelt om te doen, verlaat de ruimte.
  2. Was je handen. Laat koud water over je polsen stromen.
  3. Drink een glas water.
  4. Strek jezelf uit, adem diep in en uit. Schud je armen en je benen.
  5. Ga vervolgens zitten of liggen. Sluit je ogen en en voel hoe je je nu voelt. Wat komt spontaan in je op als je aan de behandeling terug denkt? Wat was het meest bijzondere moment?
  6. Adem rustig en geniet van een moment van nietsdoen.

Na 5 minuten laat je weten dat het tijd is om op te staan. Vraag de ander rustig op te staan, zich lekker uit te strekken en daarna plaats te nemen op een stoel tegenover je. Neem tijd voor een nabespreking.

Een stappenplan voor een nabespreking:
  1. Geef je partner een glas water. Belangrijk! Het glas ook graag helemaal opdrinken! Dat voorkomt hoofdpijn.
  2. Vraag hoe je partner zich nu voelt. Als er van te voren bepaalde wensen waren, zijn die uitgekomen?
  3. Vraag welk moment van de behandeling het meest is bijgebleven en waarom?
  4. Bespreek verder alles wat zich spontaan aandient om te bespreken. Let op dat je niet verzandt in een lang gesprek. Maximaal 10 minuten nabespreken, maar 2 minuten kan ook goed zijn.
  5. Maak eventueel een nieuwe afspraak.

En nu is het tijd om afscheid te nemen. Bedank je partner en vraag hem om het komende uur rustig aan te doen, bewust te ademen en veel water te drinken. Eventuele pijnlijke plekken een paar keer strekken en bewegen.

Als je partner weg is neem ruim de tijd om alles goed te evalueren en op te schrijven. Onderschat het belang van namijmeren en je mijmeringen opschrijven niet! Je kunt achteraf voor jezelf analyseren wat er gaande was. Daar leer je van en het kan je de volgende keer helpen om een nog betere behandeling te geven. En je kunt altijd weer teruglezen wat je ook weer de vorige keer tegengekomen was. Ook dat is soms reuze handig.

Als één van de bonussen krijg je een eenvoudig behandelformulier. Vul zo'n formulier trouw in tijdens of na elke behandeling. De achterkant is leeg, daar kun je nog veel meer informatie kwijt. Schrijf alles op wat je bijgebleven is. Dit is een belangrijk leermoment! 

Wat je in elk geval kunt noteren:
  1. Was de behandeling rustig of heftig? Stevig of zacht? Subtiel of doortastend?
  2. Waren er bepaalde handgrepen die je partner extra fijn vond? Of juist niet fijn vond?
  3. Waren er bepaalde handgrepen die je zelf extra fijn vond om te doen? Of juist niet fijn?
  4. Waren er opvallende momenten in de behandeling?
  5. Viel je iets speciaals op bij je partner?
  6. Viel je iets speciaals op bij jezelf?
  7. Is er iets wat je voor de volgende keer zeker wilt onthouden?
Als je meer weet over Chinese geneeswijze, vooral zoals wij dat leren tijdens de training Nieuw Inzicht in Chinese geneeswijze, kun je alles wat tijdens de behandeling plaats vond terug brengen tot een beeld. Dan begrijp je wat er gaande was en hoe jouw behandeling heeft geholpen om de situatie stromender te maken. Je kunt door je eigen praktijkervaring leren om de behandelingen steeds beter aan te laten passen aan de behoefte van de ander. Zodat de energie weer vrij kan stromen, zowel van jou als van de ander.

Een massagebehandeling geven geeft jezelf vaak energie en voldoening, voor de ander is het ontspannend en verlichtend. Een echte Win Win situatie! Smaakt dit naar meer? Wil je een professionele masseur worden met een eigen praktijk? Vanaf 19 september start weer onze opleiding tot All Round Shiatsumasseur. Gericht op mensen die professioneel met shiatsu bezig willen gaan en een eigen praktijk willen openen.

Vriendelijke groeten, tot de volgende keer!

Jaana

Lees hier alles over de opleiding.
  **********************************************************************************************************************************************
Wil je dit artikel gebruiken bijvoorbeeld in een tijdschrift of online? Dat kan wanneer je een werkende link erbij zet naar: http://www.shiatsu-in-bedrijf.nl met een opmerking "Door Jaana Siltasalmi van Shiatsu in Bedrijf. Bestel een gratis e-Boek over shiatsu op haar website!"
OVER JAANA
 Jaana Siltasalmi is de eigenaar en hoofddocent van Shiatsu in Bedrijf Opleidingen. Zij leert masseurs behandelingen te geven die direct de kern raken. 
Jaana heeft de afgelopen 25 jaar een eigen stijl van werken en lesgeven ontwikkeld waarbij shiatsu, Chinese geneeswijze een aandachtig aanwezig zijn naadloos met elkaar gecombineerd worden: het werken met kennis en intuïtie. 
Het werken met kennis en intuïtie betekent in de praktijk: je gevoel volgen en tegelijkertijd, stap voor stap, weten wat je doet. 
Jaana is een docent in hart en nieren en geeft les als geen ander; haar lessen zijn ervaringsgericht, gezellig, ontspannen en diepgaand. Er is plaats voor alles wat zich laat zien. Niemand blijft ongeroerd.
Jaana komt van oorsprong uit Finland.