eZine met tips en inspiratie voor je eigen ideale werkweek
door Hennie Tibben

meld je aan
voor dit eZine


  24 mei 2011
jaargang 2, nummer 21

dit eZine verschijnt elke dinsdag
je ontvangt deze omdat je klant bent
of omdat je je opgaf als abonnee
opzeggen/wijzigen kan via link onderaan


Inhoud

Hoofdartikel
- 1:10 - wat onderbrekingen je kosten
Bericht van Hennie
- LFTT
Aankomende evenementen
- actieprogramma 'je ideale werkweek'
- metamorfose workshop 'je ideale inbox'

_____________________________________________________________

Bericht van Hennie

Beste ,

Raak jij wel eens gefrustreerd? Ik heb het vooral wanneer iemand of iets ondoorgrondelijk lijkt, denk aan mannen of techniek;-)

De frustratie kan zo beginnen: "Hennie, ik heb een paar pogingen gedaan om jouw weblog te tweeten. Maar het lukt me niet". Huh, vorige week werkte alles nog? Moet ik dan álles check check double-check doen? Ineens ben ik een LFTT-er, een lage-frustratie-tolerantie-type.

Nee, ik hoef niet álles check check double-check te doen, wel de meest belangrijke dingen. En vooral de sympathieke foutmelder en snelle oplosser bedanken (nogmaals dank Marielle en Welmoet!) en daarna weer doorgaan met waar het werkelijk om draait.

Dus wanneer je dit eZine of een evenement interessant vindt, ook voor iemand anders, dan kun je het gemakkelijk delen via Twitter, LinkedIn, Facebook of e-mail. Je hoeft alleen maar op de button te drukken, onderaan het hoofdartikel:-))

Deze week schrijf ik over onderbrekingen. Wat kosten onderbrekingen eigenlijk? Ik wens je veel leesplezier!

Heb je vragen of wil je me iets laten weten?
Aarzel dan niet mij te bellen op 030-2315012 of mailen naar hennie@tibbenwerkt.nl.


Hartelijke groet,

Hennie Tibben

PS:

je ideale werkweek start 27 mei. Ik wil graag met je aan de slag: er zijn nog enkele plaatsen vrij en je kunt je nu nog net aanmelden!Aankomende evenementen
  • 27 mei 2011 startdatum actieprogramma 'je ideale werkweek' voor zelfstandige professionals die zich overstelpt, ontevreden en niet meer eigen baas voelen. Terwijl ze in minder tijd meer resultaat en plezier uit hun bedrijf kunnen halen. NB: dit is je laatste kans voor deelname aan het actieprogramma vóór de zomervakantieperiode.Hoofdartikel: 1:10 - wat onderbrekingen je kosten

Een onderbreking van 1 minuut kost je 10 minuten hersteltijd. Sommige onderbrekingen zelfs het dubbele of meer. Elke onderbreking kost je productiviteit en creativiteit.

De onderbreking lijkt net een Hummer: deze opzichtige terreinwagen vraagt veel ruimte en slurpt naast benzine ook je concentratie gulzig op. Soms is de Hummer vermomd als de bescheiden, zuinige en geruisloze Toyota Prius. Maar het blijft een Hummer en die slurpt. 

Er zijn veel onderzoeken naar onderbrekingen en hersteltijd, ik vond veel in het werk van Jonathan B. Spira en geef je een kleine verzameling:

  • op een kantoor krijg je elke 3-5 minuten te maken met een onderbreking of afleiding. Een telefoon, SMS, e-mail, collega. Niet alleen de onderbreking zelf kost je tijd, maar ook de hersteltijd. Zo kan het zijn dat je 25% van je tijd verliest.
  • elke soort onderbreking heeft zijn eigen impact en dus ook hersteltijd. De hersteltijd kan 10 tot 20x zo lang zijn als de oorspronkelijke onderbreking van bijv. 1 minuut => 1:10 of 1:20.
  • het is 100% menselijk om te reageren op onderbrekingen, het meest verleidelijk zijn de onderbrekingen die ons vermaken. Er is overigens geen M/V-verschil, dat is een mythe.
  • mensen die werden bestookt met e-mail en telefoon, scoorden daarna lager op een IQ-test dan een testgroep die marihuana had gerookt. Het menselijke brein kan de techniek niet bijhouden.
  • het kost je brein 8 ononderbroken minuten om in een creatieve staat - flow - te komen. Een onderbreking houdt of haalt je uit deze staat en zorgt er zelfs voor dat je weer een nieuwe aanloop moet nemen om in flow te raken.
Wat kun je doen als concentratie, een gezond brein, goed denkvermogen en creativiteit belangrijk voor jou en je bedrijf zijn? Wil je graag in korte tijd dingen gedaan krijgen, zodat je daarna kunt genieten van de rest van de dag?

Zorg dan dat je de helft (ja, een flinke portie!) van de dag 'alone time' hebt. Plan dit ook in, bijvoorbeeld aan het begin of juist het einde van de dag. Alone time betekent geen SMS, telefoon, overleg, e-mail, twitter. Je bent stil en gaat aan het werk;-)

Wil je in flow raken en kwaliteitsmeters maken?
Dan staat dit op je voorhoofd, deur, bureau of in je agenda: do not disturb!


Ik lees graag je reactie op mijn weblog!
Of ben je benieuwd naar reacties van anderen? Klik hiervoor op reactie(s) in mijn weblog.

© 2011 Hennie Tibben | tibbenwerkt!

Vind je dit artikel interessant, ook voor iemand anders? Delen kan eenvoudig via de buttons hieronder. Alvast hartelijk dank!

Tweet deze mailVermeld op mijn eigen LinkedIn paginaFacebook: vind ik leuk

Wil je mijn artikel opnemen in een website/blog, tijdschrift of ander medium? Leuk! Dan vraag ik je wel de volgende tekst op te nemen: "Door Hennie Tibben, business coach/trainer voor zelfstandige professionals. Ga naar www.tibbenwerkt.nl voor gratis tips en inspiratie voor je eigen ideale werkweek".
 Over Hennie

Hennie Tibben helpt zelfstandige professionals meer te verdienen in minder tijd, terwijl ze het werk doen dat ze het liefste doen.

Als business trainer/coach ontwikkelde zij 'je ideale werkweek', een praktisch en krachtig systeem dat je als mens, professional en ondernemer helpt je ambities te realiseren en onderweg lol te hebben.
Zelf is zij sinds 2004 ondernemer en inhoudelijk combineert ze graag levenskunst, economie en organisatie.

Kijk op haar website www.tibbenwerkt.nl om meer te lezen over actieprogramma's, masterclasses, workshops, 1-op-1 business coaching en andere activiteiten.Over je abonnement

Je staat ingeschreven als:
met het e-mailadres .
Wil je je naam of e-mailadres wijzigen? Ga dan naar .
Wil je opzeggen? Ga dan naar .

tibbenwerkt!

Heb je nog geen abonnement? Meld je dan aan via de volgende link:
JA, ik wil GRATIS tips en inspiratie voor een eigen ideale werkweek + de special ‘hoe ontsnap je aan internetverslaving?'

tibbenwerkt!
Adriaanstraat 3, 3581 SB UTRECHT
tel. 030 2315012


contact@tibbenwerkt.nl
http://www.tibbenwerkt.nl/

KvK Utrecht nr. 30196043