eZine van Sloworganizing
Kun je deze e-mail niet lezen? Klik dan

 
 
Ontspan, niets moet  


Organizingtips 15 juli 2017


In deze Organizingtips:

Bericht van Yvonne

Aan de slag met Sloworganizing

Artikel: Ontspan, niets moet

Zomerleeslijst (met update)
Je ontvangt deze mail, omdat je je hebt ingeschreven voor de Organizingtips op www.sloworganizing.nl
Of omdat je een dienst van mij afnam.
 
 
Bericht van Yvonne

Beste Jacquelien,

Een tijdje geleden zat ik in de trein lekker voor me uit te staren. Op een gegeven moment merkte ik enige frustratie bij mezelf: er kwamen geen ideeën.

Stiekem was ik dus niet voor me uit aan het staren, maar had ik een resultaat in gedachten. En dan gebeurt er natuurlijk niets.

Toen ik dat eenmaal doorhad, kon ik er wel om lachen en daarna kon ik echt ontspannen naar buiten kijken.

Doe jij dat ook in de zomer en in de vakantie, dat je toch verwachtingen hebt en een uitkomst wilt? Ontspan, niets moet.

Hartelijke groeten,

Yvonne
Sloworganizing
 
Aan de slag met Sloworganizing
Je hoeft natuurlijk niet de hele zomerl te ontspannen, daarom kun je ook gewoon met mij aan de slag. Dit zijn de mogelijkheden:

Je emotionele lijm loslaten
1-op-1 online programma
Vind je loslaten lastig? Kom je zelf niet verder? Het helpt als je je verhaal aan iemand anders vertelt. Zo kun je veranderen en echt genieten van ruimte, rust en de tijd om eindelijk dat te doen wat je al zo lang wilt doen. Hier lees je meer over Je emotionele lijm loslaten.


De Reuzensprongdag
1-op-1 coachingsdag
Ben je er helemaal klaar mee om tegen stapels aan te kijken en je onrustig te voelen over wat je allemaal nog moet doen?
Wil je minder spullen, minder verplichtingen en meer overzicht en tijd voor de dingen die je echt belangrijk vindt?

Stap even uit de chaos en kijk samen met mij naar je spullen en naar je activiteiten. Dat is de Reuzensprong.

Je hebt een hele dag mijn volle aandacht, 1-op-1. Klik hier voor meer informatie over de Reuzensprongdag


Samen aan de slag
1-op-1 werken bij jou thuis
Gewoon lekker praktisch aanpakken van je stapels. En ondertussen zie je hoe je kunt opruimen en en ontdek je wat je kunt loslaten en hoe je dat doet. Woon je in de driehoek Gouda - Dordrecht - Leiden, dan kom ik bij je langs en kunnen we samen aan het werk in je huis. Hier lees je er meer over
 
Ontspan, niets moet
Krijg jij ook je beste ideeën onder de douche? Bedenk je een goede oplossing voor een probleem als je met de hond wandelt of als je op de fiets zit?

Dat is niet zo raar, je brein is dan ontspannen. Het is niet zo dat er dan niets gebeurt, integendeel, er gebeurt van alles. Je merkt het alleen niet zo. Je onbewuste brein is dan bezig om informatie op te slaan en te vergelijken met dingen die je al weet. En dan kun je opeens dat gevoel hebben dat dingen op hun plaats vallen, kun je opeens een nieuwe invalshoek hebben, waardoor een vraag of een probleem ‘zomaar’ is opgelost.

Daarom is het ook zo belangrijk om tijd offline te hebben, zodat je onbewuste tijd heeft om dit te doen. Daarom is slaap zo belangrijk.

Dit proces kun je niet dwingen, je kunt het alleen maar ruimte geven. Dat doe je door stil te zijn, zoals ik de vorige keer schreef.

Maar als je stil bent omdat je eigenlijk stiekem een resultaat wilt, dan werkt het niet. Het werkt alleen als je echt ontspant en de dingen laat gebeuren. Of niet. Want heel vaak gebeurt er gewoon niets. En dat is ook goed.

Echt goede ideeën zijn schaars. Geef ze dus de ruimte om te ontstaan.

De vakantie is daar een prima tijd voor. Maar niet als je allerlei werk meeneemt, alleen een stapel businessboeken leest of zelfs als je van de ene bezienswaardigheid naar de ander rent. Dat is alleen maar meer input. En die ideeën en inzichten hebben baat bij even geen input.

Ik zeg niet dat je niets mag doen, nieuwe dingen zien geeft ook energie en nieuwe gezichtspunten. Maar geef die gezichtspunten wel ruimte om te landen. Als je alleen maar blijft rennen, heb je geen tijd en ruimte om nieuwe combinaties te maken.

En misschien ben je zo moe, dat je de eerste tijd alleen maar aan het uitrusten bent. Dan komen de inzichten pas later. Of na de vakantie. Dat is allemaal goed.

Daar is het zomer voor: ontspan, niets moet.
 
Zomerleeslijst (met update)
De zomer is ook een fijn moment om wat wijze woorden tot je te nemen. Of het allemaal wijs is, weet ik nog niet, ik ga ze zelf ook nog lezen, maar dit is mijn zomerleeslijst.

De lijst is aangevuld met wat me een echt fijn vakantieboek lijkt: Unplug.
Verder een echt opruimboek, een boek over wat de socialmedia met ons doen, over betekenis en energie. En een boek over de zin van vakantie.

Om mezelf te inspireren, want je kunt veel uit jezelf halen, maar soms kun je ook weer wat input gebruiken. Bekijk hier wat ik van plan ben te lezen.
 
 
Over Sloworganizing
Sloworganizing,
online programma om zelf je huis te organiseren


www.sloworganizing.nl
Tel 06 3036 5787
e-mail: info@sloworganizing.nl

Sloworganizing is onderdeel van Opgeruimd Organizing
KvK Rotterdam nr. 24388412

voor deze nieuwsbrief
Mijn gegevens wijzigen