E-zine Moeiteloos Werken
Je maandelijkse inspiratie over slim & efficiënt werken, een scroll-vrije inbox, prioriteiten stellen, timemanagement en meer.
header img
 
 
Hallo Madelon,

Hoe gaat het met je? Lekker aan het werk? Of ben je druk, druk, druk? Wij merken dat deze tijd van het jaar altijd wat onrustig is binnen bedrijven en organisaties. Projecten moeten nog vóór de kerstperiode afgerond worden, nieuwe plannen voor het komende jaar worden alweer gemaakt en ondertussen zetten we weer een tandje bij. Pfff ... Nog maar zo'n 7 werkweken te gaan en het is alweer kerstmis.

Als tegengeluid wordt, alweer voor de 4e keer, van 13 t/m 16 november a.s. de landelijke 'Week van de Werkstress' georganiseerd. Vorige jaar hebben wij deze week omgedoopt tot een positievere variant, namelijk de 'Week van Moeiteloos Werken'. Omdat stressvrij werken, slimmer én met méér (werk)plezier onze missie is, staat ook ons e-zine van deze maand in het teken van stress, of beter nog: het voorkomen van stress.  
Op de website De Week van de Werkstress vind je meer informatie: niet alleen welke activiteiten er allemaal worden georganiseerd in het land, maar ook informatie en praktische hulpmiddelen om werkstress aan te pakken en het werkplezier te vergroten. Neem eens een kijkje! Het is zeker de moeite waard.

Werk ze!  
 
Met stressvrije groet, 
Madelon en Lisette


Stresskip of koele kikker? 
 
Stress is een heel normaal verschijnsel. Iedereen heeft op bepaalde momenten stress. Maar te veel stress maakt ziek. Daarom is alle aandacht voor werkstress wel goed. Want stress op de werkvloer is helaas beroepsziekte nummer 1 geworden. Meer dan 1 miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out of andere werkgerelateerde psychische ziektes. Dat is veel te veel!99 Oplossingen tegen werkstress
Wat voor ons stress is, hoeft dat voor jou helemaal niet te zijn. En andersom. Er is dus niet één oplossing te geven voor stress. In het kader van de Week van de Werkstress is een overzichtje gemaakt met 99 Oplossingen tegen werkstress. Kijk eens naar deze lijst: wat zou jij op je werk kunnen toepassen? 

Oplossing 100!
Wat heel belangrijk is, is om stress bespreekbaar te maken! Dat is stap 1. Krijg jezelf steeds meer last van werkstress? Overweeg dan eens om in hierover in gesprek te gaan.
Madelon heeft het afgelopen jaar de opleiding tot Stresscounselor gevolgd en kan je helpen om voor jezelf een en ander op een rijtje te zetten en je hulpmiddelen aan te reiken om hiermee om te gaan. Ook (onderdelen) van onze trainingen Moeiteloos Werken sluiten goed aan om werkstress te verminderen.

Blijf niet langer aantobben, maar neem actie! Wij denken graag vrijblijvend met je mee. Doen!
 
Een inspiratieboek: een momentje voor jezelf! 
 
In onze 'druk-druk-druk' samenleving nemen we vaak niet meer de tijd om eens even stil te staan bij hoe onze dag was en hoe ons leven eigenlijk verloopt. We hollen van de ene afspraak naar de andere. Wat staat er morgen op de planning? En volgende week? Volgende maand? Door, door, door!  
 
Hoe fijn zou het zijn als je hierin wat meer rust kan creëren voor jezelf? Eens even op je gemak terug én ook vooruit te kunnen kijken? Even een reflectiemomentje in te bouwen in je dag? Daar hebben we nu een nieuw Nederlands product voor gevonden: notitieboek Chapters!

Chapters is een kruising tussen een notitie-, dag- en inspiratieboek. Kijk eens even terug naar vandaag! Neem dat reflectiemomentje voor jezelf. Het boekje bevat ook opdrachten, quotes en verhalen die je aanzetten tot actie en je mindset verbeteren. Maar natuurlijk is er ook voldoende ruimte om jouw eigen notities een plek te geven. Chapters helpt je om je hoofd leeg te maken, jouw gedachten een plek te geven en bewuster te leven.

Chapters kost € 24,95 inclusief BTW en verzendkosten. Alvast een eindejaarstip: Chapters is ook een origineel cadeau voor familie, vrienden of collega's! 

Ja, ik wil Chapters bestellen!

We vinden het erg leuk om t.z.t. je ervaringen met Chapters te horen. Stuur je ons een berichtje?

 
Opleidingsbudget over?   
 
Met de laatste weken van 2017 voor ons, zijn er opleidingsbudgetten die nog niet helemaal zijn opgemaakt. Vaak mag het resterende budget dan niet meegenomen worden naar het nieuwe jaar en vervalt het restant. Dat is zonde, toch?!

Heb je plannen om in 2018 aan de slag te gaan om Moeiteloos (te leren) Werken? Of misschien jouw werkstress aan te pakken? Laat het ons weten! We kunnen nog dit jaar een voorstel voor je maken en in 2018 aan de slag gaan. Wij denken graag met je mee!  
 
 
 
Over ons  
   Lisette Beijnes    Madelon Gloude

                                 
 
 
 

Wij helpen drukbezette medewerkers, managers en ondernemers om grip te krijgen op hun werkzaamheden, informatie, e-mail en agenda. Stressvrij, slimmer en met plezier! 

Volg je ons al op Social Media? 
Het is fijn dat je geabonneerd bent op onze e-zine! Elke maand ontvang je tips en handigheidjes om moeiteloos te kunnen werken. Wil je daar niet op wachten? Volg dan onze Social Media-accounts! En als je vragen hebt, of een suggestie voor een artikel, bel of mail ons dan. We vinden het leuk om van je te horen/lezen!


Moeiteloos Werken | Postbus 297 | 5400 AG Uden | info@moeitelooswerken.nl | www.moeitelooswerken.nl | Vestigingen in Apeldoorn en Uden

 
       Aanmelden op de website | Account wijzigen | |