Kun je deze e-mail niet lezen?   16 mei 2018
Jaargang 5 | Nummer 10

          
 
  TURN YOUR PAIN INTO POWER
header img
 
 


In deze TURN YOUR PAIN INTO POWER: 


Inge's update: Druk met geweldige dingen!

Hoofdartikel: 7 Tips om je dromen waar te maken als je leeft met chronische klachten

Aanbod: Chronisch Gelukkig training

Mooi motto: Onderaan deze mail een mooie quote 
Inge's update
 

Hoi John,

Ik zit midden in een drukke tijd met Pain2power. Het zijn allemaal onwijs leuke dingen die mij bezighouden: Zo heb ik de afgelopen weken verschillende keren een gratis online training gegeven (geweldig dat zo veel van jullie daar aan mee deden!), zit ik vol in de voorbereidingen voor mijn nieuwe Chronisch Gelukkig en
Chronisch Gelukkig VIP- trainingsprogramma en mag ik volgende week bij minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid Welzijn en Sport langs.

Zoals je begrijpt vergt e.e.a. heel wat voorbereiding en het is super tof om allemaal te mogen en te kunnen te doen! En tja, af en toe vindt mijn lichaam het even genoeg. Dan doe ik een paar uur, of een dag, helemaal niets. Gelukkig herstelt mijn lichaam zich dan en kan ik daarna weer door. Zo heb ik vanochtend lang uitgeslapen en daarna een paar uur horizontaal genetflixed. En zit ik nu weer met een gelukzalige glimlach achter mijn laptop aan dingen te werken die geweldig vind :-) .

Het hoofdartikel deze week geeft je 7 Tips om je dromen waar te maken als je leeft met chronische klachten.

Veel plezier!

Inge

PS: Bedankt voor alle reacties n.a.v. mijn vraag wat ik met de minister zal bespreken. Ik kan niet alles meenemen helaas, maar zal jullie zeker op de hoogte houden van mijn bezoek aan Den Haag!
 
 
Chronisch Gelukkig:
 

Wil jij je vrij en zorgeloos voelen? Lichter en vrolijker? Wil jij meer ontspanning en plezier in je leven?
Meer genieten, ongeacht je klachten en beperkingen?

Dat kan! Ook als je leeft met een chronische ziekte of andere lichamelijk klachten.

Hoe? Dat leer ik je in het veelzijdige trainingsprogramma:

Chronisch GelukkigKlik hier om er alles over te lezen en je in te schrijven.

Super leuk als jij ook mee doet en wij elkaar op 3 juni ontmoeten!

 
 
Hoofdartikel
 
Living the dream
(Leestijd: 3 min. Vette tekst: 45 sec)


 
 
Je hoort, ziet en leest vaak verhalen over mensen die hun dromen waarmaken. Ze zijn op wereldreis, hebben hun baan opgezegd en werken nu als kunstenaar of ze hebben een oude schuur omgetoverd tot hun ideale woning.

Dromen realiseren lijkt het ultieme doel van ons leven te zijn. Als je je dromen waarmaakt heb jij een goed leven, dan ben je gelukkig en voldaan. Dan haal je alles uit je leven.

Ik ben daar in de afgelopen 15 jaar anders over gaan denken. Ik heb ontdekt dat je ook zonder je dromen waar te maken gelukkig en voldaan kunt zijn, en hoe je dat kunt doen.

Het waarmaken van je dromen is dus geen voorwaarde voor een mooi leven.

Maar toch, veel (jonge) mensen willen heel graag een bepaalde droom realiseren. Gewoon omdat het ze leuk lijkt. Zelfs als het mislukt of tegenvalt hebben ze het dan in ieder geval geprobeerd.

Ik begrijp dit maar al te goed. Toen ik 18 was en klaar met mijn VWO, ging ik doen waar ik al jaren van droomde: op reis. Ik werkte een zomer in Frankrijk en vertrok naar Australië waar ik rondreisde en werkte. Dit was nog veel leuker dan ik ooit had kunnen bedenken, dus bleef ik langer weg en zat de daarop volgende 2 jaar nog in Engeland, Zuid-Frankrijk en Zuid-Amerika.

Een fantastische ervaring die mijn leven heeft verrijkt! Mijn wereldbeeld is er door veranderd, ik heb ervaren hoe zorgzaam en gastvrij wildvreemde mensen kunnen zijn en hoe goed we het in Nederland hebben. Ik heb veel gezien, geweldige mensen ontmoet, ontzettend genoten en de raarste avonturen beleefd. Een top tijd!

Maar het waren ook jaren waarin mijn gezondheid verslechterde. Ik kreeg steeds meer klachten; van fases van uitputting en pijn ging ik naar constant uitgeput zijn en pijn hebben. Uiteindelijk heb ik mijn laatste reis ingekort en ben ik eerder naar huis gegaan.

Nu, 18 jaar later, realiseer ik een andere droom; mijn eigen bedrijf waarmee ik mensen met chronische klachten help om volop van het leven te genieten.

Gelukkig heb ik ondertussen geleerd hoe je je dromen kunt realiseren zonder dat je gezondheid er onder lijdt.

Omdat ik dit iedereen gun, hieronder:

7 Tips om je dromen waar te maken als je leeft met chronische klachten:

 

 
 1. Heb je er nú, zoals je je nu voelt, zin in? Sommige dingen lijken heel tof omdat je je erbij voorstelt dat je helemaal gezond bent en geen klachten hebt, terwijl de realiteit anders is. Kijk daarom eerst of dit ook nu je droom is. Iets dat je nu, met klachten en al, graag wilt doen?
   
 2. Doe wat jij wilt. Niet omdat anderen zeggen dat het tof is, omdat het status geeft of omdat je denkt dat jou iets gaat opleveren; dat je dan gelukkig bent of meetelt of wat dan ook. Doe het alleen maar omdat jij er nu heel veel zin in hebt!
   
 3. Natuurlijk kan het! Zeker als je al lang ziek bent, kun je gaan geloven dat veel dingen onmogelijk zijn voor jou. Misschien ben je onzeker geworden of zeggen de mensen om je heen dat je iets niet moet doen en word je bang gemaakt. Dit is onzin. Natuurlijk kan het! Of je kan het op zijn minst proberen.
   
 4. Zie je klachten onder ogen. Zeker als jij een grote droom wilt realiseren is het belangrijk dat jij eerlijk bent over wat je wel en niet kan. Waar je grenzen liggen en waar je hulp bij nodig hebt. Anders wordt het zwaar om je doel te halen, of haal je het wel maar voel je je de hele tijd beroerd. Wees dus realistisch.
   
 5. Durf je ziek te laten zien. Als jij open bent over je klachten en niets hoeft te verbergen, geniet je meer van wat je doet, ga je minder snel over je grenzen en krijg je eerder hulp als het nodig is.
   
 6. Denk out of the box. Misschien wil jij op kamers, voor Google werken of te paard door Mongolië trekken. Bedenk dan hoe jij dit, met jouw beperkingen, zou kunnen doen. Thuiszorg regelen? Vanuit huis werken? Genoeg rustdagen inplannen?
   
 7. Always be flexible. Je ziekte kan erger worden en je omstandigheden kunnen veranderen. Wees flexibel en pas je aan als het nodig is. Het gaat er immers niet om persé dat doel te halen, het gaat om een leuke tijd hebben en doen wat goed voelt en bij jou past.

Kan jij niet (meer) wat jij het liefste zou doen, en wil jij wél gelukkig zijn? Doe dan mee aan mijn Chronisch Gelukkig Programma. Daarin kijken we samen naar hoe je je -ongeacht je klachten- gelukkig kunt voelen. Ook als jij je dromen niet kunt waarmaken. Klik hier om alles te lezen over deze veelzijdige training.

Wil jij elke twee weken automatisch een gratis artikel ontvangen met daarin tips hoe je gelukkig kunt leven met een chronische ziekte? Meld je dan HIER aan. Als bonus ontvang je gratis mijn mini e-boek “Jong & Chronisch Ziek? Haal meer uit je leven”.

Wil je dit artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of website? Dat is prima, zolang je de volgende zin en een werkende link naar mijn website plaatst: “Door Inge Dekker, coach en trainer voor jonge mensen met een chronische ziekte. Ga naar www.pain2power.nl en ontvang gratis het e-boek “Jong & Chronisch Ziek? Haal meer uit je leven.”

©2014-2018 Inge Dekker 
 
Wil jij dit artikel delen?
 


Of Like, Tweet of Share dit artikel:
Facebook: vind ik leuk Tweet deze mail  Vermeld op mijn eigen LinkedIn pagina
 

Over Inge
 
 

Inge Dekker is als trainer en coach gespecialiseerd in het begeleiden van jonge mensen met een chronische ziekte.

Zij heeft de unieke Pain 2 Power-methode ontwikkeld. Een heldere werkwijze speciaal gericht op jonge mensen met fysieke klachten. Ze blijven zelf aan het roer staan en maken keuzes die bij hen passen. Zodat zij, mét hun beperkingen, mee blijven doen en genieten van het leven.

Inge heeft verschillende opleidingen, cursussen en retraites gevolgd op het gebied van coaching, non-dualisme, loopbaanbegeleiding en rouwverwerking. Ze heeft gewerkt met kankerpatiënten, mensen met vermoeidheidsklachten, MS, Reuma, en andere (chronische) ziekten.
 
Maar vooral haar eigen ervaringen met 20 jaar ziek zijn, maken dat Inge weet hoe het is om jong te zijn en chronisch ziek
.


 
 
Mooi Motto:
 
 
We do not heal the past by dwelling there,

we heal the past by living fully in the present.


Marianne Williamson


 


 
 
Contact
 
Pain2Power
Training & coaching voor jonge mensen met een chronische ziekte

Inge Dekker
Van Ostadestraat 377c
1074 VW Amsterdam
www.pain2power.nl
info@pain2power.nl
06 33980146
KvK: 65956036
BTW: NL167456271B01

 
 
Nog geen abonnee?
 
Meld je dan hier aan en ontvang elke twee weken een nieuw TURN YOUR PAIN INTO POWER-artikel.
Als bonus ontvang je ook gratis het e-boek 'JONG & CHRONISCH ZIEK? Haal meer uit het leven'
 
 
 
 

Gratis e-boek!
 
Ontvang GRATIS mijn e-boek* 


Klik HIER

* Geen verplichtingen
 


Deel dit artikel
 
stuur deze e-mail door 

 
 
 


TURN YOUR PAIN INTO POWER  verschijnt elke twee weken op woensdag. Jij krijgt dit artikel omdat jij je hiervoor hebt aangemeld. Wil jij iets veranderen aan je account of je abonnement opzeggen, ga dan naar de link onderaan deze pagina.
 


 
 
Account wijzigen | | Doorsturen

Heb je een gmail-Account? Zorg dan dat mijn afzender in je postvak In in het tabblad Primair komt. Dat doe je door op de ondderwerpregel te klikken met je rechtenmuisknop en zo de mail te verplaatsen naar tabblad Primiar. Alvast dank voor de moeite!