Kun je deze e-mail niet lezen?   6 februari 2019
Jaargang 6 | Nummer 3

          
 
  TURN YOUR PAIN INTO POWER
header img
 
 


In deze TURN YOUR PAIN INTO POWER: 


Inge's update: Inspiratie

Hoofdartikel: Word een CEO

Aanbod: Webinar

Mooi motto: Onderaan deze mail een mooie quote 
Inge's update
 

Hoi John,

Gistermiddag zat ik een nieuw hoofdartikel te schrijven voor deze Turn your pain into power. Ik was super geinspireerd aan het schrijven, en realiseerde me toen dat het onderwerp te groot is om goed te behandelen in een artikel.

Omdat ik het wel heel graag met jullie wil delen, heb ik besloten er een gratis webinar over te geven. Dit moet ik nog maken maar het komt er dus aan. Houd je mail in de gaten, want het wordt een super waardevol webinar over iets wat ik bij bijna iedereen zie (ook bij mezelf) en waardoor je je onbewust minder ontspannen, vrij en gelukkig voelt.

Het hoofdartikel van deze week is wat praktischer en gaat over iets dat veel mensen zullen herkennen: Hoe kun je jezelf blijven als je hulp moet vragen? Met 7 tips.

Veel plezier en tot snel, ik stuur je een mail om je uit te nodigen voor het webinar als ik zo ver ben.

Inge

PS: Ken jij iemand voor wie deze mail ook leuk is? Fijn als jij 'm door wilt sturen.


 
 
Aanbod: webinar
 

Binnenkort geef ik weer een webinar vol super waardevolle info en jij kan gratis meedoen!

Een webinar is een online training waarbij jij -als je je inschrijft- een link krijgt toegestuurd. Op het moment dat het webinar begint, klik je op die link en dan zie jij mij en mijn presentatie in het scherm. Jij kan mij horen en zien, maar ik jou niet. Je kunt dus lekker in je huispak meedoen.

Via chat kun jij reageren en vragen stellen. Het webinar is live (niet vooraf opgenomen) dus ik reageer op jouw vragen en reacties. Zodat jij echt antwoorden krijgt op jouw specifieke situatie en alles uit het webinar kunt halen.

Mijn webinars duren ongeveer een uur en naast waardevolle info probeer ik het ook positief en inspirerend te houden. Dus geen suf, zwaar of zielig gedoe, maar een tof uur, waar je echt wat aan hebt!Dit zeiden mensen over mijn laatste webinar:

Leerzaam, goede tips
Heb er veel aan

Je hebt veel kennis en kan het goed verwoorden
Leerzaam, inspirerend, dank!
Ik ga deze tips zeker gebruiken
 
 
Hoofdartikel
 
Word een CEO
(Leestijd: 2 min 30. Vette tekst: 30 sec)


              
                                 
 
Door je ziekte of klachten kan je niet (meer) alles zelf doen. Dingen die voor veel mensen vanzelfsprekend zijn, zijn voor jou lastig of onmogelijk.
 
Je hebt daarom hulp nodig. Je moet gebracht en gehaald worden, hebt hulp nodig bij je persoonlijke verzorging, je huishouden of mensen helpen je om te kunnen werken of naar school te kunnen gaan.
 
Sommige chronisch zieken kunnen hier prima mee omgaan, maar velen vinden het lastig.  Hoe fijn en lief het ook is dat mensen je helpen, je wilt het liever allemaal zelf kunnen.
 
Je baalt ervan dat je hulp nodig hebt. Je voelt je boos en geïrriteerd. Of juist heel klein en afhankelijk.
 
Misschien vraag je daarom niet om hulp. Je wilt het alleen kunnen en op jouw manier doen, ook als dat eigenlijk niet gaat. Vaak doe je meer dan je eigenlijk kunt. Je bent verdrietig en boos als je merkt dat iets niet lukt. En sommige dingen doe je daarom niet.
 
Of misschien laat jij je wel helpen, maar 'verdwijn' je daarbij zelf een beetje. Je bent dankbaar dat mensen je helpen en gaat daarom tegen niemand in. Je doet beleefd en geeft je eigen mening niet. Je maakt je klein en laat je kracht en (eigen)wijsheid niet zien.
 
Hoe kan je er nou voor zorgen dat je je laat helpen en je tegelijkertijd een zelfstandig persoon blijft? Je wilt hulp kunnen accepteren én jezelf blijven, inclusief je meningen, persoonlijkheid, wensen en humor.
 
Dit kan je doen door de CEO van jouw gezondheid te worden! CEO staat voor Chief Executive Officer en is de hoogste baas van een groot bedrijf. Het bedrijf waarbij jij aan het hoofd staat houdt zich bezig met jouw lichaam en jouw ziekte.
 
7 stappen om een CEO te worden:

 
 
 1. Geloof in jezelf. Durf te vertrouwen op wat jij denkt, voelt en vindt. Jij bent de baas. Weet dat niemand deze positie zo goed kan vervullen als jij.
   
 2. Neem de leiding. Ik bedoel niet dat je een tiran moet worden. Maar jij bent de leider en jij bepaalt uiteindelijk wat er wel en niet gebeurt. Laat je adviseren maar neem zelf de beslissingen.
   
 3. Zoek de beste werknemers. Als CEO kan je niet al het werk zelf doen. Hiervoor zoek je de beste mensen. Een goede huisarts, specialist, fysio, diëtist, huishoudelijke hulp, etc. Zorg dat de mensen ‘in jouw bedrijf’ goed zijn en dat jij er blij van wordt. Anders ontsla je ze natuurlijk.
   
 4. Zorg voor een goed Management Team. Zeker als je een groot bedrijf leidt is dit belangrijk. De mensen die hier in zitten ‘managen’ een deel van jouw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan je vader die meegaat naar alle artsen en info zoekt over behandelingen of je vriendin die je helpt met alles op school of werk. Deze managers onderhouden contacten met de ‘werknemers’ en geven jou alle belangrijke informatie zodat jij de juiste beslissingen kunt nemen.
   
 5. Bepaal de koers. Wil je presteren op school, je universiteit of je werk? Wil je zo gezond mogelijk leven? Een nieuwe woonruimte vinden of op vakantie kunnen? Natuurlijk moet je misschien je plannen aanpassen aan je lichaam, maar bedenk wat jij wilt, wat voor jou belangrijk is en laat de mensen uit ‘jouw bedrijf’ dit weten. Zo kunnen ze jou helpen.
   
 6. Verdeel de taken. Zorg ervoor dat meerdere mensen jou helpen. Als één persoon alle (management)taken op zich moet nemen is dit vaak erg zwaar. Kijk dus of er meer mensen zijn die manager willen worden van een onderdeel van jouw bedrijf.
   
 7. Geef jezelf een bonus. Wees als een echte CEO en geef jezelf regelmatig een bonus. Of het nu wel of niet goed gaat met je ‘bedrijf’, trakteer jezelf op leuke dingen, ontspanning en plezier.

Wil jij elke twee weken automatisch een gratis artikel ontvangen met daarin tips hoe je gelukkig kunt leven met een chronische ziekte? Meld je dan HIER aan. Als bonus ontvang je gratis mijn mini e-boek “Jong & Chronisch Ziek? Haal meer uit je leven”.

Wil je dit artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of website? Dat is prima, zolang je de volgende zin en een werkende link naar mijn website plaatst: “Door Inge Dekker, coach en trainer voor jonge mensen met een chronische ziekte. Ga naar www.pain2power.nl en ontvang gratis het e-boek “Jong & Chronisch Ziek? Haal meer uit je leven.”

©2014-2019 Inge Dekker


 
 
Wil jij dit artikel delen?
 


Of Like, Tweet of Share dit artikel:
Facebook: vind ik leuk Tweet deze mail  Vermeld op mijn eigen LinkedIn pagina
 

Over Inge
 
 

Inge Dekker is als trainer en coach gespecialiseerd in het begeleiden van jonge mensen met een chronische ziekte.

Zij heeft de unieke Pain 2 Power-methode ontwikkeld. Een werkwijze speciaal gericht op jonge mensen met fysieke klachten. Ze blijven zelf aan het roer staan en maken keuzes die bij hen passen. Zodat zij, mét hun beperkingen, mee blijven doen en genieten van het leven.

Inge heeft verschillende opleidingen, cursussen en retraites gevolgd op het gebied van coaching, non-dualisme, loopbaanbegeleiding en rouwverwerking. Ze heeft gewerkt met kankerpatiënten, mensen met vermoeidheidsklachten, MS, Reuma, Lyme en andere (chronische) ziekten.
 
Maar vooral haar eigen ervaringen met 20 jaar ziek zijn, maken dat Inge weet hoe het is om jong te zijn en chronisch ziek
.


 
 
Mooi Motto:
 
Time isn't precious at all,because it is an illusion.


-Eckhart Tolle
 
Contact
 
Pain2Power
Training & coaching voor jonge mensen met een chronische ziekte

Inge Dekker
Van Ostadestraat 377c
1074 VW Amsterdam
www.pain2power.nl
info@pain2power.nl
06 33980146
KvK: 65956036
BTW: NL167456271B01

 
 
Nog geen abonnee?
 
Meld je dan hier aan en ontvang elke twee weken een nieuw TURN YOUR PAIN INTO POWER-artikel.
Als bonus ontvang je ook gratis het e-boek 'JONG & CHRONISCH ZIEK? Haal meer uit het leven'
 
 
 
 

Gratis e-boek!
 
Ontvang GRATIS mijn e-boek* 


Klik HIER

* Geen verplichtingen
 


Deel dit artikel
 
stuur deze e-mail door 

 
 
 


TURN YOUR PAIN INTO POWER  verschijnt elke twee weken op woensdag. Jij krijgt dit artikel omdat jij je hiervoor hebt aangemeld. Wil jij iets veranderen aan je account of je abonnement opzeggen, ga dan naar de link onderaan deze pagina.
 


 
 
Account wijzigen | | Doorsturen

Heb je een gmail-Account? Zorg dan dat mijn afzender in je postvak In in het tabblad Primair komt. Dat doe je door op de ondderwerpregel te klikken met je rechtenmuisknop en zo de mail te verplaatsen naar tabblad Primiar. Alvast dank voor de moeite!