Kun je deze e-mail niet lezen?
Jaargang 1 nummer 1 www.coachconfetti.nl

Inhoud en Agenda
Inhoud

-Welkom
-Van Libelle Zomerweek
  naar Margriet Winterfair

-CoachConfetti in Zicht
-Tips voor December-stress

Agenda

Margriet Winterfair
19 t/m 25 november 2010
Jaarbeurs Utrecht


Workshops

2010

22-11 en 25-11-2010
Spelen met woorden
Marrie Rietveld
http://www.detwist.nl/agenda/


26-11-2010 e.v.
Praktisch en effectief gebruik van Twitter
Alice  Sanders
http://www.virtualalice.nu/workshops/


27-11-2010
Bewust leven met hart en ziel
Saron Petronilia
www.petronilia.nl

8-12-2010
Volg je hart

Lo van Beers
Alice Sanders

www.eigenwaardecounselling.nl/
luchtjehart.html

2011

6-1-2011 e.v.
(Dagboek)Schrijven rondom Rouw
Anke de Jong
http://www.virtuspraktijk.nl/agenda


8-1-2011
Ontspannen Opvoeden
Christina van Zanten
christina@vivrecounseling.nl

8-1-2011 e.v.
Basiscursus intuïtie, een reis in 7 lessen
Saron Petronilia

www.petronilia.nl

12-1-2011
Volg je intuitie
Saron petronilia
www.petronilia.nl

23-1-2011
De kracht van lichaamstaal
Jannah Wijffels
http://www.jannahwijffels.nl/agenda_Jannah_Wijffels
Caroline Renette
http://www.inessence.org/agenda.html

Januari/Februari 2011
Workshop "Ontkiemen" voor Vrouwen
Brigitte van Geffen
http://www.bridecoaching.nl/nieuws.html

3-2-2011
Informatiemarkt Oncologie
Elkerliek Ziekenhuis Helmond
Hilde van Schijndel
www.stap.nu

10-2-2011
Workshop tijdens verwendag
ex-kankerpatiënten
Diaconessen ziekenhuis Zeist

Hilde van Schijndel
www.stap.nu

Datum op aanvraag
(Her)Ontdek je zelf: maak een moodboard!
Karin Witte
www.center-you.nl

Beste lezer,

Welkom bij de eerste officiële nieuwsbrief van CoachConfetti!
U heeft ons leren kennen op de Libelle Zomerweek aan het Muiderstrand in Almere. Tijdens deze beurs heeft u een kaart ingevuld met uw gegevens na een gesprek met één van ons, een korte speedcoachsessie of omdat u mee wilde dingen naar één van onze mooie prijzen in de verloting.
Was u de gelukkige winnaar van zo'n prachtig boek of setje coachkaarten? Van harte gefeliciteerd! We hopen dat u er veel plezier aan hebt beleefd.

Van de Libelle Zomerweek naar de Margriet Winterfair
Na de Libelle Zomerweek zijn wij weer hard aan de slag gegaan voor de Margriet Winterfair. U zult ons ook daar weer vinden met een stand én dit keer ook met leuke workshops voor innerlijke schoonheid en geluk.
Elke dag staat een workshop centraal waar u zich voor in kunt schrijven. Wat dacht u bijvoorbeeld van een workshop "Van droom naar werkelijkheid", "Hoe kom ik over" of "Schrijf je eigen verhaal". Dit zijn enkele van de workshops die wij aanbieden. Wilt u weten wat de andere workshops zijn en op welke dag ze gegeven worden? Neem dan eens een kijkje op het Beauty en Wellnessplein bij de Margriet Winterfair http://www.margrietwinterfair.nl/2010/09/workshops-coachconfetti/

CoachConfetti in Zicht
In elke nieuwsbrief stellen we één van de coaches en counselors die meedoet met CoachConfetti aan u voor. Dit keer is dat Marjan Marinissen, de drijvende kracht achter CoachConfetti.CoachConfetti en Marjan Marinissen, een prima combinatie
Marjan Marinissen beschrijf je niet zo maar in één zin. Een kleurrijk persoon, gedreven coach, uitstekend organisator, verbindende factor zijn enkele woorden die van toepassing zijn op Marjan.
De afgelopen jaren heeft het leven van Marjan in het teken gestaan van uitdagingen die haar leven enorm hebben verrijkt.
Coaching is zo mooi!”, vindt Marjan. „Doordat mensen kleur geven aan hun leven, geven ze ook kleur aan dat van anderen en aan het mijne. Ik kan echt genieten als ik zie dat mensen hun weg vinden. Ze kiezen zelf hun tempo en manier. Haar enthousiasme voor coaching en counseling wilde zij graag doorgeven aan anderen.
Naast haar werk in haar praktijk ‘MarjanCoaching’ is Marjan de drijvende kracht achter CoachConfetti en zij voelt zich daarbij als een vis in het water. Het idee voor CoachConfetti ontstond in 2009: “Zou het niet leuk zijn als we op een beurs kunnen gaan staan om mensen te laten zien, horen en ervaren wat coaching en counselling inhoudt en wat het voor hen kan betekenen”. Welke beurs het zou moeten worden was nog niet duidelijk maar uiteindelijk is het  de  Libelle Zomerweek geworden, een evenement dat elk jaar weer gehouden wordt en waar veel mensen op af komen. Een uitgelezen moment dus om het publiek kennis te laten maken met  coaching en counselling.
De organisatie van de Libelle Zomerweek was zeer te spreken over het idee. Omdat het te duur was om dit alleen uit te voeren deed Marjan een oproep aan collega coaches en Marjan had al snel 18  enthousiaste collega’s om zich heen die mee wilden doen. Samen met Kitty Wouthuysen ging zij aan de slag om het idee verder uit te werken en zij kregen het voor elkaar om ook enkele grote sponsors te krijgen die dit evenement wel wilden ondersteunen met een financiële bijdrage. Een spannende tijd brak aan want hoe ga je het aanpakken, wat kun je doen op zo’n beurs en vooral, hoe reageert het publiek?
Het uiteindelijke resultaat heeft u als lezer van deze nieuwsbrief kunnen ervaren want u bent allemaal bij ons in de stand geweest en veel mensen hebben een speedcoachsessie mee kunnen maken.
Het enthousiasme voor dit soort bijeenkomsten van de deelnemende coaches en counsellors was groot en dat heeft er in geresulteerd dat we nu ook weer op de Margriet Winterfair staan. Nu niet alleen met een stand maar ook met elke dag zeer interessante workshops.

Tips voor de December-stress
December is een tijd van gezelligheid en feestdagen, samen met familie of goede vrienden. Maar die gezelligheid en feestdagen vragen wel veel voorbereiding en dat levert voor veel mensen stress op. Heb ik wel voldoende Sinterklaascadeautjes en zullen ze het wel leuk vinden? Wanneer moet ik in vredesnaam mijn boodschappen doen en wat zal ik dit jaar weer eens maken? Kan die jurk nog wel of moet ik eigenlijk wat nieuws kopen?
Herkent u dit gepieker?

Voor wie geen last wil hebben van deze December-stress volgen hieronder enkele tips:

  • maak een planning voor alles wat je wilt en moet doen, begin daar nu al mee
  • maak verschillende (boodschappen)lijstjes, voor dingen die ver van te voren kunnen gebeuren, dingen die in de week ervoor moeten en voor last-minute dingen
  • verdeel de taken over je huisgenoten, als iedereen meehelpt hoef je niet alles zelf te doen. Wees niet te trots om hulp te vragen!
  • kies een menu waarvan onderdelen al van te voren gemaakt kunnen worden, zo sta je op het moment zelf niet alleen maar in de keuken
  • ben je in de winkel kijk dan alvast om je heen of je niet toevallig al wat ziet voor Sinterklaas of Kerst en neem het nu alvast mee. Dit kun je natuurlijk het hele jaar door al doen.
  • ga op tijd naar bed en neem voldoende rust tussendoor, wie uitgerust is voelt minder stress
  • ga vooral ook vaak naar buiten en beweeg! Omdat het vroeg donker en koud is kom je minder buiten maar dat heb je juist nodig om je fit te voelen.
  • bedenk dat je zelf ook moet genieten van de feestdagen, het hoeft niet elk jaar beter en ook niet altijd perfect, maak het jezelf ook gewoon eens gemakkelijk.
Kortom: geniet vooral van de gezelligheid en hou de stress buiten de deur!
CoachConfetti, info@coachconfetti.nl
www.coachconfetti.nl