Kun je deze e-mail niet lezen?
Jaargang 2 nummer 1 Januari 2011 www.coachconfetti.nl

In deze uitgave:Inhoud

- Welkom
- CoachConfetti in Zicht
- Eigenwaarde
- Positieve intenties
- Nieuws
- Workshops uitgelicht


Agenda

Workshops
2011

1 t/m 3-2-2011
Workshop "Ontkiemen" voor Vrouwen*
Brigitte van Geffen
http://www.bridecoaching.nl/nieuws.html

9-2-2011
Helder en pakkend Schrijven*
Sharon Petronilia
www.petronilia.nl

11-2-2011
Praktisch en effectief gebruik van Twitter

http://www.virtualalice.nu/workshops/
Deze workshop wordt ook gegeven op:
28 februari 2011

21-2-2011
Eigenwijze Vrouwenworkshop*
Sharon Petronilia en Marjan Marinissen
www.petronilia.nl
www.MarjanCoaching.nl

Datum op aanvraag
(Her)Ontdek je zelf: maak een moodboard!
Karin Witte
www.center-you.nl

* voor meer informatie
zie de rechterkolom Workshops Uitgelicht

Beste lezer,

Welkom bij de nieuwste CoachConfetti Courant!
Het nieuwe jaar is al in volle gang en ook CoachConfetti bruist weer van de initiatieven.
In deze nieuwe CoachConfetti Courant staan weer veel interessante items.

Coach van de maand is dit keer Femke Wessels van De CoachZaak .
Lo van Beers schrijft in haar artikel over Eigenwaarde.  Mariet Tonen van Jouw Leven in de Steigers is genomineerd voor de Esta Vakvrouw van het jaar 2010 Verkiezing en Pascal Cath schrijft in haar artikel over gedrag van kinderen en positieve intenties. En last but not least: er zijn weer veel interessante workshops te vermelden. Wellicht is een workshop volgen één van uw doelen voor dit jaar.

We wensen u veel leesplezier!

 

CoachConfetti in Zicht

Deze maand staat Femke Wessels in de schijwerpers als Coach van de Maand.

Mijn naam is Femke Wessels, en ik werk als  LifeCoach en trainer vanuit mijn eigen bedrijf De CoachZaak.

Veel mensen komen bij mij met vragen die gaan over zelfvertrouwen of het niet weten wat ze willen. Ook kan er sprake zijn van lastige dilemma’s of het ervaren van stress. Hierdoor kun je niet je eigen leven leiden op een manier zoals jij dat graag doet en die energiegevend is.

In mijn manier van werken ga ik altijd op zoek naar de manier waarop mensen met zaken omgaan. Meestal heb je geen invloed op de dingen die je overkomen, of zaken die er in je naaste omgeving gebeuren. Maar je hebt wel een keuze hoe je met die situaties omgaat. Hoe ga je bijv. om met verantwoordelijkheid, wat hoort bij jou, wat bij de ander? Hoe ga je om met emoties? En welke overtuigingen heb jij in je leven opgebouwd en zijn deze nog helpend?

In een coachtraject help ik mensen inzicht te krijgen in hun vraagstuk. We gaan op zoek naar mogelijkheden. Je krijgt weer de regie over je leven en dat voelt goed.  

Als LifeCoach ben ik opgeleid om mensen in dit proces te begeleiden. Soms kun je in één gesprek al zo veel helderheid krijgen dat iemand op eigen kracht weer verder kan. Soms duurt het wat langer, zijn er meer onderwerpen die om aandacht vragen.
Wat voor mij een belangrijke drijfveer is van waaruit ik werk is ‘verbinding’. Voor mij draait alles om verbinding.

Vanuit verbinding krijg je antwoord op je vragen.
Vanuit verbinding maak je de juiste keuzes.
Vanuit verbinding neem je verantwoordelijkheid voor jouw keuzes.
Vanuit verbinding krijg je weer energie.Naast persoonlijke begeleiding (LifeCoaching), train en coach ik ook mensen in het bedrijfsleven. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van IT-professionals en projectteams.

Wil je meer weten over mijn manier van werken of mijn achtergrond. Kijk dan eens rond op mijn website: www.decoachzaak.nl.


Hoofdartikelen

Eigenwaarde
Door Lo van Beers
Geplaatst met toestemming van de coachee

We raken niet verstoord door wat ons overkomt, maar door onze gedachten over wat er gebeurt! (Epictetus, filosoof 55-135 n. Chr.)
 
Wat er gebeurde
Een vrouw kwam bij mij in de praktijk om aan haar eigenwaarde te werken. Ze vertelde me dat ze in haar jeugd een roe in haar schoen had gekregen. Deze gebeurtenis stond nog als gisteren in haar geheugen gekerfd. Ze vertelde me hoe ze als onschuldig, lief meisje op blote voetjes, verwachtingsvol naar haar schoen rende om te kijken wat de Sint haar had gebracht. Tot haar grote schrik zag ze een roe in haar schoen, en in haar zusjes schoen lag een kadootje. Ze verstokte, en wist niet meer wat ze moest doen. Ze weet ook niet meer hoe dit verhaal verder is gegaan. Daar op dat moment is een deel van haar stil blijven staan. Een deel waar ze niet meer naar durfde te kijken en waar heel veel schaamte en verdriet op lag. Dit kindsdeel heeft ze al die jaren veilig achter een muur weggestopt.
 
Wat ze tegen zichzelf zei
Ik vroeg haar wat deze gebeurtenis haar toen heeft geleerd, welke overtuiging hierdoor was ontstaan. Ze antwoordde: “Ik snapte echt niet wat ik fout had gedaan. Ik concludeerde hieruit dat ik ergens heel slecht moest zijn, want alleen hele stoute kinderen kregen een roe. Op dat moment heb ik besloten om mezelf niet meer echt te laten zien. Ik heb gekozen voor veiligheid, ik ging mij steeds meer onzichtbaar maken.Ik vroeg haar of dit thema: je willen verstoppen, ook nu nog in haar leven een grote rol speelde. Wat ze beaamde.
 
Wat weet ze nu, wat ze toen niet wist
Voordat we verder gingen met dit thema, wilde ik weten wat ze in positieve zin van deze situatie heeft geleerd. Wat weet ze nu, wat ze toen niet wist. Ze antwoordde na een tijdje: Ik heb geleerd dat als anderen over mijn gedrag oordelen, dat dit nog niets zegt over wie ik ben. Belangrijk is wat ik van mezelf vind, dat ik precies goed ben zoals ik ben.”
Rationeel snapte ze dit en had ze ook haar medespelers vergeven, maar emotioneel was dit nog niet geheeld. Hiervoor hebben we toen EFT (Emotional Freedom Techniques) gebruikt. Terwijl zij aan die situatie dacht, klopte ze zelf zachtjes op een aantal meridiaanpunten in haar gezicht. Na een paar kloprondjes waren al de emoties verwerkt en geneutraliseerd.
 
Omdat deze gebeurtenis zo’n schaamte met zich mee had gebracht, had ze dit weggestopt achter een muur, en met elke soortgelijke ervaring werd de muur steeds dikker en hoger. Op een gegeven moment hoefde ze niet meer aan haar muur te bouwen, maar verwachtte ze al van te voren dat het leven haar zo zou behandelen, dat ze niet de moeite waard was, dat ze onzichtbaar was. Voordat er maar iets was gebeurd, school ze al veilig achter deze muur, om daarna te kunnen zeggen: zie je wel!
 
Deze schaamte-muur heeft ze nu ingeruild voor haar nieuwe eigen waarden: speelsheid, spontaniteit en (eigen)wijsheid
 
EigenWaarde
Hoe ga je om met jezelf en hoe ga je om met de problemen die je in de buitenwereld ontmoet? De buitenwereld is niet altijd vriendelijk voor ons, maar dat wil niet zeggen dat we niet vriendelijk tegen onszelf kunnen zijn. Als je gevoel van eigenwaarde goed is ervaar je het leven als een stuk prettiger, wat er ook gebeurt.
 
Je kunt niet bepalen hoe de wind staat, maar wel hoe je je zeilen zet! Richting welke waarde zet jij koers, is dat jouw waarde of is dat de waarde van een ander?

 
Lo van Beers
www.eigenwaardecounselling.nl


Ieder gedrag heeft een positieve intentie.
Door Pacal Cath

Herken je de volgende situatie? Je staat met iemand te praten en je kind komt aanlopen en begint direct tegen je te praten zonder er rekening mee te houden dat je in gesprek bent. In de meeste gevallen reageer je geïrriteerd/boos en vertel je je kind dat het moet leren te wachten met praten totdat het moment daar is.
 
Laten we hier de stelling ‘Ieder gedrag heeft een positieve intentie’ eens op los. Wat is de positieve intentie in deze situatie, niets toch? Je kind stoort voor de zoveelste keer in een gesprek dat je voert terwijl je al zo vaak hebt uitgelegd dat dit niet gewenst is......
 
Waarom doet je kind dit keer op keer, vraag je je dan af. Laten we eens kijken wat de intentie achter het gedrag van je kind kan zijn. Kan het zijn dat je kind enthousiast van aard is en dat zij in haar enthousiasme direct haar verhaal aan je kwijt wil en in haar enthousiasme vergeet wat jullie hierover afgesproken hebben? Of kan het zijn dat je kind zich achtergesteld voelt als je met iemand staat te praten, en door het gesprek te onderbreken, jouw aandacht op eist en zo eigenlijk goed handelt naar wat ze nodig heeft op dat moment; dus goed voor zichzelf zorgt?
Uiteraard zijn in dit geval tal van intenties mogelijk. Door het ontdekken van de intenties van je kind, ontstaat er meer begrip voor het gedrag van je kind. De volgende stap is een prettig en haalbaar alternatief te verzinnen dat beter aansluit bij de intentie(s) van je kind.
 
Enthousiast geworden of misschien nog niet helemaal overtuigd? Pas het toe in je dagelijks leven en kijk wat het je oplevert. Veel plezier!
 
Pascal Cath, MindGallery praktijk voor Kinder- en GezinsCounselling, Coaching & Training www.MindGallery.nl
 

 

Nieuws
 

Nominatie Esta Vakvrouw van het jaar 2010

CoachConfetti Mariët Tonen van ‘Jouw leven in de steigers’ is finalist voor de Esta vakvrouw van het jaar verkiezing 2010.
De jury - Antoinette Hertsenberg, Nebahat Albayrak, Eugenie van Wiechen en Marije de Jong - had het dit jaar bijzonder zwaar; onder de ruim 260 aanmeldingen zaten zo veel goede kandidaten dat vijfgenomineerden per rubriek kiezen bijna onmogelijk was.

De rubrieken zijn: zzp'ers, bedrijfsleven, zorg/onderwijs/(semi-)overheid.
In totaal komen er dus 15 vakvrouwen aan het woord uit alle delen van het land, uit allerlei beroepsgroepen.
Mariët Tonen is voorgedragen en op basis daarvan genomineerd in de categorie ZZP-er.
Op 9 februari geven alle finalisten een presentatie van één minuut voor de jury en zal de winnares bekend worden gemaakt.
Drie gelukkige winnaars gaan naar huis met een cheque t.w.v. € 4.650.
 
De tekst waarmee is Mariët Tonen is voorgedragen:
Mariët Tonen is een geweldige vakvrouw en coach. Met haar bedrijf Jouw leven in de steigers maakt zij voor volwassenen en kinderen echt het verschil in echtscheidingssituaties. Als professional is zij met haar vakinhoudelijke kennis gedreven, empathisch, doelgericht, inspirator en praktisch. Als ondernemer is zij vastberaden, innovatief en creatief. En als mens is zij betrokken, respectvol en positief kritisch.
 
Op www.estavakvrouw.nl lees je alles over de jury, de finalisten en de prijzen.
Kijk voor meer informatie over Mariët Tonen op www.jouwlevenindesteigers.nl


Workshops Uitgelicht

Workshop “Ontkiemen” voor vrouwen
Het scheppingsproces van de mens verloopt als een natuurlijke kringloop. In de natuur begint na de rust in de winter uit het zaad van alles te ontkiemen. Het is nog kwetsbaar en broos. Het heeft nog voeding, licht en zorg nodig om verder te kunnen groeien. Ontkiemen is ook het begin van in ontwikkeling komen.Als je wilt ontdekken wat er bij jezelf leeft, wat je verlangt of wat je aandacht wilt geven, begint dat  bij het werkelijk in contact komen met jezelf. Wat mag er bij jou ‘aan het licht komen’ en naar buiten treden? Het is nu de tijd om het oude los te laten en de weg voor het nieuwe vrij te maken.
 
De workshop is geïnspireerd op Imbolc, het lentefeest van Bride dat in februari wordt gevierd. Naast lente betekent Imbolc ook "in de buik", de plek van je gevoel en emoties .
 
In de workshop ga je ontdekken wat bij jou mag ontkiemen. Je gaat aan de slag met je eigen  authentieke beelden, verlangens en wensen. Alles wat je hierbij ontdekt kun je verder gebruiken om je prille ontkieming verder te laten groeien en bloeien.
 
Wat brengt de workshop je:
  • Verbinding en verdieping met jezelf, de ander en het ritme van de natuur.
  • Verruiming van je bewustzijn en waarneming
  • Persoonlijke aandacht en inbreng door het werken in een kleine groep (max 5 vrouwen).
  • Naast je ‘denken’, ervaar je ook het werken met je onderbewuste en lichaam.
Voor meer informatie:
(http://www.bridecoaching.nl/nieuws.html)

Helder en pakkend schrijven 
Iedereen kan het. Schrijven is niet louter weggelegd voor excellente woordkunstenaars. Om helder en pakkend te kunnen schrijven is het belangrijk dat je op je eigen schrijftalent vertrouwt. Of het nu gaat om brieven, verhalen, beleidsteksten of wervende teksten. Of in columns of blogs waarin je op een speelse manier jouw mening over het voetlicht wilt brengen.
Schrijven is namelijk net zo moeilijk als je er zelf over denkt. Ga daarom aan de slag met een professionele journalist en schrijver. Ontdek hoe je met eenvoudige technieken een leven lang achter elkaar zou kunnen blijven schrijven.
Dat begint natuurlijk met stap 1: schrijf je in!
‘Een writersblock bestaat niet.” Dat is het motto van Saron Petronilia. Zij begeleidt als coach en trainer onder meer journalisten en aankomende schrijvers. Ze is zelf meer dan vijfentwintig jaar actief in de schrijvende journalistiek. Ze publiceerde onder meer Het Eigen Wijze Vrouwenboek, de overgang bewust beleven. www.petronilia.nl

Eigenwijze Vrouwenworkshop
Vraag je je af wat je verder wilt met je leven? Bespeur je veranderingen in jezelf? Je bent een vrouw van rond de veertig jaar, staat aan het begin van een nieuwe levensfase en hebt houvast nodig. Misschien heb je last van stemmingswisselingen, moeite met multitasken. Je wilt in ieder geval weten wat je te wachten staat in deze nieuwe fase.
 
Wist je dat er momenteel ruim 1,2 miljoen vrouwen in Nederland in de overgang zijn èn met jou maar weinig kennis hebben over deze nieuwe fase? Er valt veel te ontwikkelen en genieten in deze periode die gemiddeld twee tot tien jaar duurt. Er zijn meer verschijnselen dan de bekende opvliegers.
 
Je verandert: je hersenen, je emoties, je seksualiteit, je vitaliteit. Met meer informatie kun je in deze fase ontdekken hoe je de rest van je leven, toch al gauw zo'n 35 à 40 jaar, vorm wilt en kunt geven.
 
Kom naar de eigenwijze vrouwenworkshop op 21 februari in de @penoot, Peppelkade 46 in Houten. Die wordt gehouden van 19.00 tot 21.30 uur. Beleef de ‘hormonologen’ in intieme setting! Om de kosten hoef je het niet te laten: € 17,50. Bovendien kun je tijdens de workshop Het Eigen Wijze Vrouwenboek à € 19,95 kopen en laten signeren door de auteur. Neem je vriendin mee!
 
De trainsters zijn Marjan Marinissen, counsellor seksualiteit en Saron Petronilia, coach persoonlijke ontwikkeling en auteur van het Eigen Wijze Vrouwenboek.
Je kunt je aanmelden via:
www.petronilia.nl
www.MarjanCoaching.nl
 

CoachConfetti
info@marjancoaching.nl
www.coachconfetti.nl