Kun je deze e-mail niet lezen?
Jaargang 2 nummer 2 Februari 2011 www.coachconfetti.nl

In deze uitgave:Inhoud

- Welkom
- Coach van de maand
- Artikel Zingeving

- Libelle Zomerweek

Agenda

Workshops
2011


Maart/april 2011

Speedcoaching
De Twist is aanwezig bij de
gezondheidsmeting
"je echte leeftijd"
5 maart 2011
www.detwist.nl/algemeen/beauty-elements/

En nu ik!
Cursus van 6 dagdelen.
Start: 16 maart
www.inessence.org/agenda

Speelse dansworkshops
27/3 en 17/4, 13.30 - 15.30 uur
los te volgen
www.inessence.org/agenda

Schrijven rondom Rouw
worshop van 4 ochtenden
tijd: 10.00 - 12.00 uur
31/3, 7/4, 14/4 en 21/4
www.virtuspraktijk.nl/agenda

Mei 2011

Libelle Zomerweek
Thema: Summergarden
16 t/m 22 mei
www.libellezomerweek.nl

Datum op aanvraag
(Her)Ontdek je zelf: maak een moodboard!
Karin Witte
www.center-you.nl

* voor meer informatie
zie de rechterkolom Workshops Uitgelicht

Beste lezer,

Welkom bij de nieuwste CoachConfetti Courant!
Bent u ook zo toe aan het voorjaar? Wij wel, want het voorjaar staat voor nieuwe kansen, ontluiken van plannen en geeft het gevoel te ontwaken uit een lange winterslaap. Meer licht, warmte en een ontluikende natuur.
De coaches en counsellors van CoachConfetti zijn al weer druk bezig en met de Libelle Zomerweek in het vooruitzicht gaat u daarvan natuurlijk weer wat merken.
Ook dit jaar zijn wij aanwezig op de Libelle Zomerweek met verschillende workshops en een stand waar u informatie kunt krijgen over coaching en counselling én waar u terecht kunt voor een goed gesprek of een speedcoach-sessie.
Deze maand ook weer een Coach in de schijnwerpers en verschillende artikelen die de moeite waard zijn om te lezen. Neemt u ook een kijkje bij de workshops?
We wensen u veel leesplezier!


Kom ook naar de Libelle Zomerweek, 16 t/m 22 mei 2011 op het Muiderstrand!

CoachConfetti in Zicht

Coach van de Maand is dit keer Marrie Rietveld van de Twist in Hilversum.


Ja daar sta ik dan, als coach van de Twist deze maand in de schijnwerpers van CoachConfetti.

De ondertitel van de Twist, is duurzame groei en dat is precies wat me drijft voor mezelf en voor de mensen waar ik mee werk. Als mensen groeien en daardoor groter, sterker, zelfverzekerder en meer in evenwicht met zichzelf komen dan ze al zijn, dan is dat duurzaam en niet alleen maar voor de tijd dat ze met coaching bezig zijn.
Ik houd van mensen en heb vertrouwen in eigen, persoonlijke kracht, daarom is coaching zo’n mooi vak. Vaak gebruik ik de metafoor van de boom met de rijpe appels, waaraan ik - als coach - alleen maar hoef te schudden om ze op te kunnen rapen.

Wat mij typeert als coach en mens: ik ben open, verbindend, enthousiast en intuïtief.
Het was een feest om op de Margrietwinterfair mijn coachervaring te delen met veel bezoekers. Niet zelden met verrassend resultaat van de speedcoaching en de tafelopstelling met blokjes. Daarnaast werk ik met het levensverhaal, dat als uitgangspunt dient voor de toekomst.

Met veel plezier meld ik hier ook dat ik in samenwerking met een collega trainer workshops geef, met als doel meer te bereiken met minder weerstand. Deze workshop is echt iets voor jou als:

  • Je het zat bent dat alles gaat zoals het gaat en dat er niets verandert.
  • Je het al zo vaak gezegd hebt, maar ze luisteren gewoon niet.
  • Je er maar geen woorden meer aan vuil maakt om ruzie te voorkomen.
Tijdens de workshop Spelen Met Woorden en Daden maak je kennis met een andere manier van praten en doen en na de workshop heb je handvatten waarmee je bewust kunt experimenteren om je doel te bereiken. De ervaring leert dat zo’n steuntje in de rug helpt.

Wil je meer informatie kijk dan even op mijn website www.detwist.nl


Hoofdartikel

Zingeving bij handicap, beperking en chronische ziekte
Wat is de zin van je leven als je met beperkingen te maken krijgt? Heb je nog een maatschappelijke functie als je chronisch ziek bent of voel jij je uitgerangeerd? Van veel mensen hoeft het leven niet meer als zij zodanig beperkt worden dat werk of zelfstandig leven in gevaar komt. Dat zeg je op een moment dat je nog gezond bent en alles kunt doen, soms verandert dit als mensen daadwerkelijk ziek worden. Grenzen verschuiven en je probeert tegen wil en dank om te gaan met de nieuwe situatie. Anderen voelen het nog steeds zo als ze met beperkingen te maken krijgen, van hen hoeft het niet meer.
In zo’n uitspraak klinkt een enorme angst door voor die blijvende ziekte of beperking en je kunt je niet voorstellen dat het leven dan ooit nog leuk kan zijn. Het is ook het beeld dat we als maatschappij hebben van mensen die blind zijn, in een rolstoel zitten of anderszins gehandicapt zijn. Zielig, niet meer zelfstandig kunnen zijn, afhankelijk zijn, het is een schrikbeeld van veel mensen. Dat de meeste mensen met een beperking dat helemaal niet altijd zo ervaren wil er vaak niet in, het is het schrikbeeld: "dat nooit!"
Wat is de zin van je leven als je met beperkingen te maken krijgt? We kunnen dit uitsplitsen aan de hand van de volgende vragen:

  • waar ontleen ik mijn identiteit aan?
  • waar wordt ik zelf gelukkig van?
  • voor wie ben ik belangrijk?
  • wat kan ik voor de maatschappij betekenen?

LEES VERDER


Anke de Jong
Virtus Praktijk voor Rouw- en verliesbegeleiding
www.virtuspraktijk.nl

Nieuws

Libelle Zomerweek, 16 - 22 mei 2011
De counsellors en coaches van CoachConfetti (www.coachconfetti.nl) geven inspirerende workshops over persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en de kunst van gelukkig zijn. Iedere workshop is een belevenis op zich.
Het zijn stuk voor stuk workshops waarin de bezoekers van de Libelle Zomerweek zich zeker kunnen vinden. Want wie wil nu niet haar innerlijke schoonheid tot bloei laten komen? Ontdekken wat je werkelijk wilt en hier ook mee aan de slag gaan? Door het maken van bijvoorbeeld een moodboard van de ‘Summer Garden’ van jouw leven.
Deze workshops geven je de kans om te ontdekken waar jouw talenten liggen of welke richting je op wilt met je leven. Ze kunnen je een spiegel bieden om te kijken naar jezelf en jouw leven of geven je inspiratie om te bereiken wat jij wilt.
Laat je verrassen! En vooral verras jezelf!!!

De counsellors en coaches van CoachConfetti hebben allemaal een eigen specialisatie en samen vormen zij kleurrijke confetti met een aanbod waarin ook jij iets kan vinden dat bij jou past.

Vorig jaar waren de counsellors en coaches van CoachConfetti ook voor jou aanwezig op de Libelle Zomerweek en in het najaar op de Margriet Winterfair. Dus wellicht een oude bekende voor voor jou?
Wil jij ook jouw innerlijke schoonheid tot bloei brengen? Schrijf je dan in voor de workshops of kom langs bij onze stand voor meer informatie of een gratis speedcoach-sessie.

CoachConfetti
info@marjancoaching.nl
www.coachconfetti.nl