https://www.e-act.nl/help/index4?id=13801
Relaties importeren

Advies bij import

Het is bij wet verboden om ongevraagd e-mails te versturen. Bij Autorespond mag je dan ook alleen relaties importeren als die eerder toestemming hebben gegeven om e-mails te ontvangen, of als ze een klant van je zijn. Bij eventuele geschillen zul je dit moeten kunnen aantonen!

Excel of VCard

Op dit moment ondersteunt Autorespond twee import formaten: Excel (97-2010) of VCard 3.0. Als je via Excel wilt importeren moet je eerst een import-template downloaden. Dit bestand moet je vullen met de te importeren relatiegegevens. Pas dan kun je het importeren in Autorespond.

Heb je relaties die je wilt importeren? Lees dan verder. Ga anders naar de volgende stap: content aanmaken.

Aan de slag

Ga naar menu Relaties | Importeren. De relaties die we gaan importeren willen we in de groep plaatsen van de lijstmanager die we in de vorige stap hebben gemaakt. Kies voor de optie 'Importeer relaties in een bestaande groep' en selecteer die groep in het veld eronder. Had je nog geen lijstmanager aangemaakt? Kies dan voor een nieuwe groep en geef een naam op.

Stap 2: Kies soort importbestand

Kies voor Excel of VCards. In het geval van Excel kun je ter plekke het importbestand downloaden en vullen met de gegevens van de relaties die je wilt importeren.

Stap 3: Upload en test het importbestand

Klik op Upload Bestand en in het scherm dat verschijnt, klik je op de optie 'Uploaden'. Je selecteert dan het bestand dat op je PC staat. Het bestand wordt nu ge-upload naar de Autorespond server zodat het gebruikt kan worden voor de import. Het bestand staat nu in het lijstje. Dubbelklik het, of klik het aan met de rechter muisknop en kies de optie 'Selecteer'. Klik dan op Volgende stap.

Stap 4: Bekijk het resultaat van de test-import

Er komt een lijstje met de resultaten van de import. Het kan voorkomen dat sommige gegevens niet compleet zijn (bijvoorbeeld een ontbrekend e-mailadres), of dat het bestand niet goed gelezen kon worden. Neem contact met ons op bij herhalende problemen. Klik op Start import om de import door te voeren. Let op: het kan even duren voordat alle relaties zijn aangemaakt.

Ga door naar de volgende stap: content aanmaken