Categorie:   Formulieren

https://www.e-act.nl/help/index4?id=14074
Integratie met Wordpress Poppyz plugin

Poppyz is een premium WordPress plugin waarmee je in een handomdraai een gebruiksvriendelijke online leeromgeving opzet.

Autorespond biedt je de mogelijkheid om automatisch een lidmaatschap in Poppyz aan te maken, nadat iemand een lijstmanager heeft ingevuld, of een product heeft gekocht. Hiermee kun je dus eenvoudig mensen na aanmelding of betaling toegang geven tot een cursus.

Stap 1 Maak een lijstmanager

Ga naar menu menu Lijstmanagers en maak een nieuwe lijstmanager aan via de knop rechtsboven. Volg de stappen - zie elders in deze helpteksten voor meer informatie. Let op: zet in stap 2 de opt-in vink uit! Doorloop alle stappen. Je kunt (later) follow-up e-mails toevoegen. Bewaar de lijstmanager en open deze weer. Onder tabblad Extra staan bovenin twee integratie-velden. Het eerste veld geef je de volgende waarde (let op dat alle hoofd- en kleine letters goed staan):

OnlineCourseAction

Het tweede veld vul je in met gegevens die je uit de Wordpress plugin zelf haalt. Lees hiervoor verder.

Stap 2 Configureer de gegevens

Ga naar je Wordpress-omgeving en log in. We moeten enkele gegevens verzamelen. Kopieer elk gegeven in een los bestandje (bv kladblok). Later zetten we al die gegevens in het onderste veld van het LijstManager-scherm. Doe het volgende:
1. Noteer de URL van je Wordpress academie site, dus bijvoorbeeld http://www.mijnsite.nl.
2. Noteer de 'Autorespond-key'. Ga via het menu Cursussen -> Instellingen naar de 'Integratie en betaling' tab, waar je onderaan de geheime key kan genereren om Autorespond te koppelen. Kopieer deze key. BELANGRIJK: Klik vervolgens op de knop Wijzigingen opslaan. Check voor de zekerheid of de key is bewaard, door eerst naar een andere pagina te gaan en dan weer naar deze pagina. Als het veld van de geheime key leeg is dan is deze niet bewaarde en dien je opnieuw een key te genereren.3. Noteer de programmaronde-ID van de cursus. Dit is even goed opletten: dit is het zogenaamde Programmaronde ID' en dus niet het cursus ID. Ga naar de lijst van cursussen, selecteer er een om te wijzigen. Onderin is een 'Programmarondes' sectie waar je op 'Wijzigen' klikt. Kijk vervolgens naar de URL balk van je browser. Het getal dat rechts naast 'post=' staat, is het Programmaronde-ID dat je moet noteren.Zet alle gegevens (zonder haakjes of spaties) onder elkaar als volgt:
url=(de url uit stap 1, beginnend met 'http://')
key=(key uit stap 2)
course=(ID uit stap 3)

Zie ter verduidelijking onderstaand voorbeeld.Nog even ter herinnering: in het eerste veld 'Integratiecode' heb je als het goed is al de volgende waarde (let op de hoofdletters!) ingevoerd:
OnlineCourseAction

Let op: de notificatie richting de gebruiker met inloggegevens en dergelijke wordt verstuurd door Poppyz zelf. Zie http://poppyz.nl/documentation/email-settings voor meer informatie.

Let op: als je meerdere lijstmanager koppelt, kun je steeds dezelfde key gebruiken. Je hoeft dus niet opnieuw een key aan te maken!Stap 4 Alleen voor shoppingcart: koppel lijstmanager aan product

Wil je een betaald cursus aanbieden in de Poppyz plugin, waarbij de betaling plaatsvindt in Autorespond? Dan moet je, naast bovenstaande acties ook een product van type 'Dienst' aanmaken. In de tab Opvolging van de productpagina selecteer je dan in het veld 'Start lijstmanager' de hierboven gemaakte lijstmanager. Op het moment dat dit product wordt gekocht, wordt dan automatisch een membership aangemaakt.

 
Terug