September 2018: Start specialisatie-training Ouderschapscoach 
-  Ouders coachen met de Schilden van je Innerlijke Familie  -


 
 
 

Voor wie is deze specialisatie waardevol?

Wanneer je, als professional, merkt dat jij ouders wilt helpen hun kinderen op te laten groeien tot autonome en gelukkige mensen.
Wanneer je een praktische, direct aansprekende aanpak wilt kunnen bieden om hun ouderschap vorm te geven. Een 'methode' die ruimte laat voor hun eigenheid en tegelijkertijd houvast biedt op moeilijke momenten.
Wanneer jij als coach zin hebt in verdieping en toe bent aan een waardevolle aanvulling op je professionele toolkit.  
Dan ben je welkom bij deze gespecialiseerde Ouderschap = Leiderschap training. Leer ouders coachen met de Schilden van je Innerlijke Familie.
 
 
Wat ga je (onder andere) leren?
Je leert het verschil tussen werken met ouders en kinderen. De vragen van ouders gaan over hun kind, maar hun kind is niet de cliënt in oudercoaching. Het werken met de Innerlijke Familie maakt zowel voor jou als coach als voor de ouders heel helder inzichtelijk wie op welke manier geholpen kan worden.
Juist in de driehoek opvoeders-kind-coach is het begrijpen en hanteren van overdracht en tegenoverdracht heel belangrijk. De Innerlijke Familie maakt zichtbaar hoe ouders hun eigen leergeschiedenis overbrengen aan hun kinderen. De innerlijke familie helpt jou voorkomen dat jij als coach daar nog eens jouw eigen onbewuste patronen in meegeeft. En helpt jou ouders te coachen in het kiezen tussen ‘het goede behouden’ en het maken van nieuwe keuzes.

Veel ouders hebben nooit geleerd als kind eigenaarschap en regie te nemen over het leven, natuurlijk binnen de gezonde grenzen van het gezin. Veel ouders hebben nog geleerd: “Nu doe je het op onze manier, later als je groot bent mag het op jouw manier.” In deze tijd (en juist in de kindertijd) weten we hoe belangrijk het is om een gezond en evenwichtig zelfbeeld op te bouwen. Daar is ruimte en respect voor eigenheid voor nodig. De Innerlijke Familie maakt inzichtelijk hoe je ‘eigenheid in verbinding’ kunt vormgeven als ouders. Daar kun jij ze bij helpen met deze methode!
 
Bijvangst
Naast dat je de methode, werkvormen en een complete aanpak voor een ouder-workshop leert, is er ook ‘bijvangst’:
In deze training krijg jij automatisch ook nieuwe helderheid over je eigen ouderschap = leiderschap. Wil je ouders coachen, dan komt ook jouw leiderschap aan bod. Je leert jezelf en je leiderschapskwaliteiten weer op een nieuwe manier kennen met de methode de Schilden van je Innerlijke Familie.
Je ontmoet collega coaches, wie weet vind je zelfs een nieuwe collega met wie je samen gezinnen kunt gaan coachen: bijvoorbeeld 1met het kind en 1 met de ouders. 

 
 


Trainer: Arienne Klijn (www.innerlijkefamilie.nl)

 

OPBOUW EN INHOUD
BLOK 1:
 
BLOK 2:
 
BLOK 3:
 
SUPERVISIEGESPREK MET ARIENNE: 
BLOK 4:   
 

Planning & investering
In 10 weken vind jij jouw eigen Ouderschap = Leiderschap werkwijze en creëer je jouw manier van ouderschapscoaching!
Ieder blok is op de heerlijke plek bij TORI in Onna. Het 4e blok is tevens de Licentietraining Workshop Ouderschap = Leiderschap.
Je bent ouderschapscoach.


 
Hier vind je alle data :
BLOK 1: 21-22 september (vrijdag t/m zaterdag)
BLOK 2: 18-19 oktober (donderdag t/m vrijdag)
BLOK 3: 9-10 november (vrijdag t/m zaterdag)
Persoonlijke supervisie sessie: te plannen in overleg in Utrecht of via Skype
BLOK 4: 30 november-1 december (vrijdag t/m zaterdag) Plus certificering             

Start is op alle dagen 10.00 uur – Afronden 16.30 uur.
 
Je volgt deze specialisatie voor € 2.527,- inclusief persoonlijk supervisiegesprek en de licentietraining! Deze training is vrijgseteld van BTW. In termijnen betalen is mogelijk.

De accommodatie inclusief biologische catering worden apart gefactureerd door TORI. Alle maaltijden, koffie, thee, vers fruit, gezuiverd water, overnachtingen, schoonmaak: € 1200,- excl 6% BTW
 
Early bird: meld je aan voor 1 mei 2018 en betaal € 2400,- in plaats van € 2.527,- !!
Wil je meer informatie of je aanmelden? Neem contact op met Arienne Klijn via arienne@innerlijkefamilie.nl