LunamarE-zine 7 - april 2016
 
header img
 
 
Ouderbetrokkenheid & OpvoedParty's

Beste ,

Onlangs las ik een spelfout: ouderpartycipatie. Die klonk mij als muziek in de oren. Medewerkers ouderbetrokkenheid zouden willen dat het een feestje was, maar de praktijk blijkt weerbarstig.

Zo hoorde ik:

  • Ouders klagen aan het hek over van alles wat de school niet of niet goed doet, maar in actie komen?.....Ho maar.
  • Wat zou het leuk zijn als al die etnische groepen hier op school elkaar gaan aanvullen in plaats van "aanvallen", zoals nu soms gebeurt.
  • Ik zou dolgraag het gesprek over opvoeding en onderwijs op gang brengen maar in praktijk is dat knap lastig.

Vanuit de overheid wordt ouderbetrokkenheid in het onderwijs gestimuleerd. Onderzoek wijst uit dat ouders een grote invloed hebben op de ontwikkeling en leerprestaties van hun kinderen. Dat geldt voor de betrokkenheid van ouders bij hun kinderen zowel thuis als de school. Het Engels kent de term "education". Dat gaat over het snijvlak van onderwijs, opvoeding, ontwikkeling en opgroeien van kinderen. Ze kunnen geen van allen zonder elkaar. En dus moeten we op zoek naar de verbinding. Met een mooi woord heet dat partnerschap in educatie. Maar wat is dat en vooral: hoe doe je dat? 


 
 
 
 
 
 
Het bestellen van materialen nu nog eenvoudiger is? Je kunt gewoon bestellen, je krijgt een factuur en achteraf kan je (werkgever) betalen.

Wij heel dankbaar zijn voor alle likes en leuks op Facebook en Twitter, maar dat het veel effectiever is om berichten te delen in je netwerk?

Steeds meer organisaties erachter komen dat een incompany basistraining vanaf 6 deelnemers al kostenbesparend is?
 

Katrien Laane
 
 
 
Ik help ouders en beroepsopvoeders die worstelen met opvoedingsvragen. Auteur van het OpvoedPartySpel. De OpvoedParty faciliteert beroepsopvoeders om moeiteloos met ouders met opvoedingsvragen in gesprek te komen. Initiatiefnemer van Lunamare
 
 
  
 

 


Bekijk de agenda online.
 
 
| |

Heb je een gmail-Account? Zorg dan dat mijn afzender in je postvak In in het tabblad Primair komt. Dat doe je door op de onderwerpregel te klikken met je rechtermuisknop en zo de mail te verplaatsen naar tabblad Primiar. Alvast dank voor de moeite!