Vrijdag 1 april heb ik de Master Class Brainspotting van David Grand bijgewoond. Ik was om 5:15 opgestaan die ochtend om rustig naar Amsterdam te kunnen reizen en om 9:30 in een zaal met 10 nationaliteiten had ik al de meest recente kennis over het brein en trauma in de pocket. Wauw! Ik heb de dag van mijn leven gehad. Veel geleerd en veel afgekeken van de meester zelf natuurlijk. Net als toen bij David Berceli van de TRE methode is het echt een meerwaarde om bij de ontwikkelaars zelf te kunnen studeren en leren.

Mijn non-directieve manier van werken is in het begin wennen voor sommige clienten, maar ik kan nu nog beter uitleggen waarom sturend zijn,invullen of steeds suggesties geven niet werkt bij het behandelen van spanningsklachten. Of beter gezegd: het werkt twee dagen en dan is het effect weg en is het net of je geen sessie gehad hebt. 

Bij Brainspotting en andere methoden die diep in het brein werken is het effect langduriger en werkt het positief door na langere tijd. Dus wie wil dat nou niet?

Het brein heeft een biljoen keer een biljoen cellen en die hebben allemaal een connectie met het lichaam en andersom. Hoe kan ik als therapeut weten wat ik moet sturen? Het systeem weet het helemaal zelf. Dus ik faciliteer dit proces ondersteund door de woorden van David Grand: "Human beings are wired for healing. You just sit with that."


Wil je dat ik jouw proces begeleid? Ik help je graag!

Warme groet, Pepine van den Berg
Natuurgeneeskundig Therapeut
Certified TRE® provider 
Brainspotting
4Life distributeur

www.blessedbe.nl

Laat je je ervaringen weten?

Je kunt sterren geven op mijn Facebook pagina! Leuk als je een recensie achterlaat :-)


Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen met mijn behandelingen of de TRE®! Laat je het ons weten? Je kunt een bericht achterlaten in mijn Gastenboek of TRE® gastenboek

Gratis E-Books
Ik heb een aantal artikelen gebundeld in gratis E-books. Klik hier om ze aan te vragen.

Archief E-zines
Hier staan alle E-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
TRE® Agenda

TRE® Intro Workshop (Trauma and Tension Release Exercises)

Leer individueel of in groepsvorm 7 eenvoudige oefeningen om van uit je kern, diepe chronische spanningen los te laten.


Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave. 

donderdag 24 maart 2016 van 10:00 tot 12:00
donderdag 21 april 2016 van 10:00 tot 12:00
donderdag 26 mei 2016 van 10:00 tot 12:00 
 
Wil je graag mijn hulp op afstand?
Ik heb voor dit doel verschillende geleide oefeningen en meditaties ingesproken. Wil je proefmediteren? Dan kun je [gratis] de serie "Ontspannen en Aarden" aanvragen.

Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone.  Of je brandt de bestanden zelf op een CD.
 
Voor ondernemende therapeuten, coaches en adviseurs

d1750733-62ba-4e9e-ab2b-deffd990efa4 

Ik begeleid dagelijks intensieve en emotionele processen, die te maken hebben met chronische spanningen en trauma van mijn clienten.  Het is mijn droom dit werk nog lange tijd en met passie te doen. Ik heb om dit werk goed te kunnen doen een ijzersterke conditie nodig en veel energie. Ook moet ik goed op kunnen laden en herstellen. In de supplementen van 4Life met de gepatenteerde Transfer Factoren (eiwitmoleculen die je immuuncellen informeren en optimaal laten reageren) heb ik de ondersteuning gevonden die ik zocht en blijft mijn immuunsysteem optimaal gevoed. 

Tegelijkertijd neem ik, door mee te doen aan het INT project deel aan de betekenis-economie van de 21ste eeuw. Wat dat is wordt goed uitgelegd in deze documentaire van Tegenlicht: Rendement van Geluk. En dat geeft me veel voldoening en gevoel van verbondenheid.


Wil jij ook graag je immuunsysteem ondersteunen met supplementen? En/Of samen met mij en andere enthousiaste therapeuten, coaches en adviseurs distributeur worden van dit mooie produkt en deel uitmaken van een inspirerend netwerk?

Neem dan contact met mij op of kom naar de gratis Info-avonden waarbij je een lezing krijgt over de produkten en informatie over het International Networking Team (INT), aanvang 19:00 uur

Op donderdag 14 april. (Arri Pauw, de initiatiefnemer van 4life in Nederland zal hierbij aanwezig zijn.) 

Graag van te voren aanmelden zodat we rekening kunnen houden met het aantal zitplaatsen. Je bent van harte uitgenodigd!

Telefoon
: 06-26196249 e-mail: Pepine van den Berg, info@blessedbe.nl
Adres: Graafseweg 274, 6532 ZV  Nijmegen.

 
 Helende stenen assortiment verkrijgbaar bij mij op de praktijk

4 tips om je ruimte te zuiveren
Diverse Armbandjes

Seleniet angel hearts
Aura Stones met buideltje
Diverse hangertjes
 
 Waarom directieve (sturende) therapie niet werkt bij spanningsklachten
Ik zal gelijk met de deur in huis vallen. Directieve therapie werkt niet omdat de neo-cortex in het brein, het stukje achter het bot van je voorhoofd geen invloed heeft op het reguleren van je systeem, je innerlijk.

Met anderen woorden: wanneer ik als therapeut te veel praat, of te veel stuur, dan gebeurt er niets in het systeem van de client waardoor er een diep verwerkingsproces in gang wordt gezet.

Je kunt mensen makkelijk een goed gevoel geven of even helemaal oppeppen, maar na twee dagen is het effect weg en is het alsof je geen sessie hebt gehad. Mensen krijgen dan het gevoel dat ze ergens op blijven hangen. Dat is een heel bekend gevoel.

En even voor alle duidelijkheid: ik heb het over mijn specifieke doelgroep en dat zijn mensen met trauma en/of chronische spanningen en de daaruit voortvloeiende problemen en symptomen. Deze mensen kan ik het beste helpen wanneer andere delen van het brein die alles te maken hebben met het reguleren van het systeem aangesproken worden.

Mensen komen bij me wanneer ze zich in een toestand van disregulatie (disregulation) bevinden. Mijn taak is om ze naar regulatie te begeleiden, dat ze regulatie ervaren en wanneer ze weer een beetje gedisreguleert raken, ze weer sneller in een toestand van regulatie komen. (weer zo lekker Nederlands -Engels verbasterd, excuseer)

Sommige mensen voelen zich naar aanleiding van trauma en/of chronische spanningen de hele dag in een toestand van disregulatie. Hun systeem kan als het ware niet meer "uit". Ze kunnen zich niet meer ontspannen. Het lijkt zelfs onmogelijk.

Dan is het van belang om de diepere lagen van het brein de activeren zodat hun hele systeem een opening heeft om zich te kunnen resetten.


We gaan dan als het ware "zwijgend de diepte in". En ik ben er voor je om alles wat je ervaart te duiden als je daar behoefte aan hebt en je aan te moedigen om steeds een stapje dieper te gaan.

Hoe activeer je nu de delen van het brein die je systeem reguleren? (het reptielenbrein, het limbische brein, het middenbrein en de limbische cortex)
- door je te focussen op je lichaamsbewustzijn.
- dit waarnemen en er op te vertrouwen dat het lichaam precies weet wat het moet doen om weer in evenwicht te komen 
- de dual attunement frame. Er is iemand bij je, die je veiligheid kan bieden.
- of het vasthouden van een oogpositie (bij Brainspotting) of het voelen van geruststellende aanraking (bij de stress-reducerende behandeling) of het rustig ervaren dat het lichaam spanningen loslaat (bij TRE)

Niet de methode is van belang, maar je doet dat wat bij jou de meeste ingang biedt waardoor de dieper gelegen delen van het brein zich gaan reguleren en daarmee je hele lichaam. 

Ik help je graag met jou persoonlijke reguleringsproces. www.blessedbe.nl
 
 
Pepine van den Berg - Natuurgeneeskundig Therapeut en TRE® Provider
Expert op het gebied van stress en trauma.
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van stress-reducerende behandelingen. 
Individuele consulten en workshops.Alle informatie snel binnen handbereik:

Stress-reducerende behandeling | TRE® - Tension and Trauma Relase Exercises  

[Nieuw] Immuunversterkende supplementen

eZine Praktijk Blessed Be

Unieke Meditatie MP3's 

Waardering Zorggids | Gastenboek 

Artikelen in mijn weblog