Ik denk dat het niemand echt is opgevallen, maar ik heb me ongeveer een jaar lang geen energetisch therapeut meer genoemd. Ik heb me tijdens de gesprekken en uitleg puur gericht op het neurologische/fysieke- en niet op het energetische systeem. Dit is de basisintentie geworden waar vanuit ik werk. Niet zweverig, de factor "er in geloven" valt in zijn geheel weg en een ander is heel goed uit te leggen. 

Dit nam niet weg dat ik nog steeds een x-factor in mijn behandelingen bleef inzetten en dat is energie! Naast de cranio-sacrale inteventies die ik doe, laat ik energie meelopen, of voer ik energie af, en houd ik mijn trilling/vibratie hoog. Dit geeft een extra dimensie in de sessie die niet onderschat mag worden. Clienten ervaren hierdoor veel tijdens de sessie, voelen dat (fysieke) blokkades oplossen, dat hun energie weer gaat stromen en dat ze snel in een ontspanning komen.

Daarnaast kan ik door het extra magnetiseren wat ik doe, veel ballast en verstrikkingen uit je energetische systeem weghalen, waar je je misschien al jaren door belemmert voelt. Het is inderdaad ongrijpbaar dat dit zomaar kan, maar heel goed voelbaar en je merkt dat je weer verder komt.

Ik vind het zo fijn dat ik deze x-factor kan inzetten, als het nodig is, en ben er trots op! Dus heb ik het woord energetisch gewoon weer op de website gezet. Helemaal prima!

Wil je dit ook ervaren? Je bent van harte welkom voor een sessie.

Donderdag 15 september is de volgende TRE workshop. 

Wil je graag weten hoe je je immuunsysteem kan versterken en kennis maken met ons leuke en inspirerende netwerk van collega's/therapeuten? Kom dan donderdagavond 22 september naar de 4life research kennismakingsavond. 

Kijk voor jouw mogelijkheden verder op in deze nieuwsbrief of kijk op www.blessedbe.nl


Warme groet, Pepine van den Berg
Natuurgeneeskundig Therapeut
Certified TRE® provider 
Brainspotting
4Life Research deelnemer

www.blessedbe.nl

Laat je je ervaringen weten?

Je kunt sterren geven op mijn Facebook pagina! Leuk als je een recensie achterlaat :-)


Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen met mijn behandelingen of de TRE®! Laat je het ons weten? Je kunt een bericht achterlaten in mijn Gastenboek of TRE® gastenboek

Gratis E-Books
Ik heb een aantal artikelen gebundeld in gratis E-books. Klik hier om ze aan te vragen.

Archief E-zines
Hier staan alle E-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
TRE® Agenda

TRE® Intro Workshop (Trauma and Tension Release Exercises)

Leer individueel of in groepsvorm 7 eenvoudige oefeningen om vanuit je kern, diepe chronische spanningen los te laten.


Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave. 

donderdag 15 september van 10:00 tot 12:00
donderdag 20 oktober van 10:00 tot 12:00


 
 
Wil je graag mijn hulp op afstand?
Ik heb voor dit doel verschillende geleide oefeningen en meditaties ingesproken. Wil je proefmediteren? Dan kun je [gratis] de serie "Ontspannen en Aarden" aanvragen.

Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone.  Of je brandt de bestanden zelf op een CD.
 
Geef je imuunsysteem een boost en kom weer in balans.

   

Ik ga altijd graag naar de kern, wat is de basis van je gezondheid? Een krachtig immuunsysteem houd je gezond en sterk. Het eiwitmolecuul Transfer Factor zorgt ervoor dat je immuuncellen weer optimaal reageren en zorgen dat voedingsstoffen en nutrienten daadwerkelijk door het lichaam worden opgenomen om hun voedende werk te doen. Dit eiwitmolecuul is gepatenteerd en zit in de supplementen van 4Life Research.

Ik vind het belangrijk om lekker te slapen, dat mijn huid en haren in goede conditie blijven, dat ik energie heb, goed afvalstoffen kan afvoeren en mijn hormoonstelsel in evenwicht is. Deze supplementen ondersteunen dit voor mij prima.

Activiteiten om te noteren: 
Op donderdag 22 september om 19:00: lezing over 4Life Research en het INT project.  Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Graag van te voren aanmelden zodat we rekening kunnen houden met het aantal zitplaatsen.

Telefoon: 06-26196249 e-mail: Pepine van den Berg, info@blessedbe.nl
Adres: Graafseweg 274, 6532 ZV  Nijmegen.

 
 Helende stenen assortiment verkrijgbaar bij mij op de praktijk

4 tips om je ruimte te zuiveren
Diverse Armbandjes

Seleniet angel hearts
Aura Stones met buideltje
Diverse hangertjes
 
Waarom doe je soms van die onlogische dingen?
Soms doe je vanuit het niets ineens iets onlogisch, iets stoms, iets wat je eerst helemaal niet wilde doen. Waarom is dat?

De oorsprong hiervan ligt in ons ingewikkelde 3-voudige brein. Ons brein is grofweg in drie stukken verdeeld: 1. het reptielen-brein, 2. het limbische brein en 3. de neo-cortex. Ons logische denken bevindt zich net achter ons voorhoofd (6e chakra). Wanneer je je daar in bevindt heb je eigenlijk alles op een rijtje:
  • de inzichten zijn helder
  • je bent gefocust en geconcentreerd
  • je weet wat je wel en niet wilt
  • je grenzen zijn duidelijk bepaalt
  • en je voelt je ontspannen, krachtig en sterk.
Je voelt je helemaal MENS, dat klopt ook, want dit is ons mensenbrein. Uniek voor ons!

Maar dit is een wankel evenwicht ervaren we allemaal.

Want zo maar ineens kunnen er dagen zijn, waarin je niet lekker in je vel zit. Je ziet dingen niet meer zitten. Je doet dingen die je niet wilt, je gaat over je grenzen heen en je zegt dingen die je niet wilt. Kortom je zit niet meer in je flow.

Dit betekent dat je niet meer in je neo-cortex zit, maar meer in je limbische- en reptielen stuk. Deze gebieden in je brein zijn actief wanneer je gestresst, overprikkeld of in chronisch gespannen situaties zit.

Grofweg 80 procent van de prikkels komen als eerste aan in het lichaam en geven via je ruggenmerg en hersenstam een spannings-signaal naar je reptielen brein en limbisch brein. Je krijgt een vecht/vlucht of bevries respons. Je kunt ook geprikkeld raken van te veel denken, overtuigingen en patronen, dat is de overige 20 procent. 

Wanneer je in vechten, vluchten of bevriesstand (schok, apathie) bent kun je absoluut niet meer logisch nadenken, dat is uitgeschakeld. En dan doe je vaak de dingen die je niet wilt doen om de spanning te kunnen ontladen:
  • soms maar gewoon verdoven met eten, alcohol, medicijnen etc.
  • ruzie maken, want het lontje is te kort. Je ontlaadt in woorden
  • in oude gewoontes vervallen, dit is het gemakkelijkste voor je brein, want die paden zijn snelwegen geworden. Neuronen vuren heel gemakkelijk. Een nieuwe gewoonte aanleren kost 28 dagen!
  • ontladen in emoties, deze houden te lang aan en je komt er niet meer uit.
Gelukkig zijn er manieren om hier gemakkelijk uit te komen.

Door de nervus vagus zenuw te stimuleren. Deze zenuw is het speerpunt in mijn behandelingen, hoe meer energie deze zenuw krijgt hoe meer je in rust en herstel komt en je weer in je logische denken komt. Je brein ontspant.

Ik heb mijn behandelmothoden hieronder op een rijtje gezet. Ik ondersteun je graag!


De stress-reducerende behandeling
Dit is een krachtige mix van cranio-sacraaltherapie, energetische behandelwijzen en quantum touch. Ik doe deze behandelingen sinds 1999 en sinds 2007 full-time. Dat is een van de redenen waarom mensen verassend veel voelen en diep ontspannen tijdens een behandeling. 
Plus: Je ontspant diep, je reguleert je zenuwstelsel, blokkades lossen op, je komt weer bij jezelf. Je hoeft niet te praten of iets te doen.
Min: lastig om zelf te doen. Niet geschikt voor mensen die niet aangeraakt kunnen of willen worden.

TRE® (spanningsreducerende oefeningen), individueel en in de vorm van workshops
Leer 7 eenvoudige oefeningen om spanningen diep in je kern op te lossen. Je komt gemakkelijker in rust en herstel en je brein ontspant.
Plus: Je kunt de methode zelfstandig doen. Handig om het resultaat van een behandeling langer vast te kunnen houden.
Min: De discipline om de oefeningen regelmatig te doen ontbreekt soms. Soms is deze methode te krachtig en moet het juist onder begeleiding een poosje worden gedaan om goed de reacties te leren reguleren die je op het doen van de oefeningen krijgt. 

Brainspotting 
Deze methode is afgeleid uit de EMDR en reguleert je zenuwstelsel (brein/lichaam) op verassend diepe wijze.
Plus: Je volgt je eigen proces en je wordt niet aangeraakt. Het werkt lang door.
Min: Lastig om zelf te doen. Het is wel mogelijk, maar juist onder begeleiding werkt het het meest krachtig door de dual attunement, het afstemmen.

Ben je niet in staat om naar Nijmegen te komen voor een behandeling en je wilt toch profiteren van mijn hulp of afstand dan kun je dat doen met mijn meditatie MP3's of immuunbalans

Voor het maken van een afspraak bel je met: 06-26196249 of stuur een e-mail naar: info@blessedbe.nl
 
Pepine van den Berg - Natuurgeneeskundig Therapeut en TRE® Provider
Expert op het gebied van stress en trauma.
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van stress-reducerende behandelingen. 
Individuele consulten en workshops.Alle informatie snel binnen handbereik:

Stress-reducerende behandeling | TRE® - Tension and Trauma Relase Exercises  

Brainspotting


[Nieuw] Immuunversterkende supplementen en het INT project

eZine Praktijk Blessed Be

Unieke Meditatie MP3's 

Waardering Zorggids | Gastenboek 

Artikelen in mijn weblog