In mijn vorige nieuwsbrief schreef ik over mijn innerlijke 'energetische sabbatical' van ongeveer een jaar. Ik was een beetje klaar met het energetische en, dat besefte ik me later, ook het 'spirituele'. Ik had er een soort allergie voor gekregen. Ik dacht dat ik door de jaren heen een overkill had gekregen, maar ik besefte wat het werkelijk was toen ik onlangs een artikel las over: Spiritual bypassing. Ik dacht: "Dat is het!" Soms steken we onder het mom van spiritualiteit, vaak hardnekkig, de kop in het zand. Ik heb mijn eigen ideeen hierover in het artikel onder aan de nieuwsbrief uiteengezet.

De afgelopen twee weken heb ik weer zulke mooie sessie met jullie mogen doen! Er gebeurt veel en er zijn mooie shifts gaande. Wil je dit ook ervaren? Je bent van harte welkom voor een sessie.

Donderdag 20 oktober is de volgende TRE workshop. 

Wil je graag weten hoe je je (immuun)systeem kan versterken en kennis maken met ons leuke en inspirerende netwerk van collega's/therapeuten? Kom dan donderdagavond 22 september naar de 4life research kennismakingsavond. 

Kijk voor jouw mogelijkheden verder op in deze nieuwsbrief of kijk op www.blessedbe.nl


Warme groet, Pepine van den Berg
Natuurgeneeskundig Therapeut
Certified TRE® provider 
Brainspotting
4Life Research deelnemer

www.blessedbe.nl

Laat je je ervaringen weten?

Je kunt sterren geven op mijn Facebook pagina! Leuk als je een recensie achterlaat :-)


Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen met mijn behandelingen of de TRE®! Laat je het ons weten? Je kunt een bericht achterlaten in mijn Gastenboek of TRE® gastenboek

Gratis E-Books
Ik heb een aantal artikelen gebundeld in gratis E-books. Klik hier om ze aan te vragen.

Archief E-zines
Hier staan alle E-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
TRE® Agenda

TRE® Intro Workshop (Trauma and Tension Release Exercises)

Leer individueel of in groepsvorm 7 eenvoudige oefeningen om vanuit je kern, diepe chronische spanningen los te laten.


Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave. 

donderdag 15 september van 10:00 tot 12:00
donderdag 20 oktober van 10:00 tot 12:00


 
 
Wil je graag mijn hulp op afstand?
Ik heb voor dit doel verschillende geleide oefeningen en meditaties ingesproken. Wil je proefmediteren? Dan kun je [gratis] de serie "Ontspannen en Aarden" aanvragen.

Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone.  Of je brandt de bestanden zelf op een CD.
 
Geef je imuunsysteem een boost en kom weer in balans.

   

Ik ga altijd graag naar de kern, wat is de basis van je gezondheid? Een krachtig immuunsysteem houd je gezond en sterk. Het eiwitmolecuul Transfer Factor zorgt ervoor dat je immuuncellen weer optimaal reageren en zorgen dat voedingsstoffen en nutrienten daadwerkelijk door het lichaam worden opgenomen om hun voedende werk te doen. Dit eiwitmolecuul is gepatenteerd en zit in de supplementen van 4Life Research.

Ik vind het belangrijk om lekker te slapen, dat mijn huid en haren in goede conditie blijven, dat ik energie heb, goed afvalstoffen kan afvoeren en mijn hormoonstelsel in evenwicht is. Deze supplementen ondersteunen dit voor mij prima.

Activiteiten om te noteren: 
Op donderdag 22 september om 19:00: lezing over 4Life Research en het INT project.  Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Graag van te voren aanmelden zodat we rekening kunnen houden met het aantal zitplaatsen.

Telefoon: 06-26196249 e-mail: Pepine van den Berg, info@blessedbe.nl
Adres: Graafseweg 274, 6532 ZV  Nijmegen.

 
 Helende stenen assortiment verkrijgbaar bij mij op de praktijk

4 tips om je ruimte te zuiveren
Diverse Armbandjes

Seleniet angel hearts
Aura Stones met buideltje
Diverse hangertjes
 
De 5 valkuilen van te spiritueel denken
In mijn vorige nieuwsbrief schreef ik over mijn innerlijke 'energetische sabbatical' van ongeveer een jaar. Ik was een beetje klaar met het energetische en, dat besefte ik me later, ook het 'spirituele'. Ik had er een soort allergie voor gekregen. Ik dacht dat ik door de jaren heen een overkill had gekregen, maar ik besefte wat het werkelijk was toen ik onlangs een artikel las over: Spiritual bypassing. Ik dacht: "Dat is het!" Soms steken we onder het mom van spiritualiteit, vaak hardnekkig, de kop in het zand.

Natuurlijk dacht ik door de jaren heen dat spiritueel denken en ook handelen heel helpend zou zijn. En op een bepaalde manier doet dat het ook. Ik heb het ook allemaal gedaan. Maar als je dag in dag uit als energetisch therapeut in je praktijk min of meer de hele dag gesprekken voert met een spirituele, energetische inslag, dan merk je soms dat er hier en daar serieuze ruis op de lijn ontstaat.

Je kunt ook spiritueel vastlopen!

Dan is spiritueel denken niet meer helpend, je loopt vast in bepaalde denkbeelden, je komt niet verder, je wordt niet beter, je blijft moe, je behoudt je issues en uiteindelijk word je gefrusteerd en raak je teleurgesteld. 

Ook een te spiritueel denkende therapeut is niet handig. Gelukkig heb ik het herkend bij mijzelf en ben ik als therapeut gegroeid, door het eerst allemaal de rug toe te keren, en kan ik jou ook helpen groeien! 

Hoe werkt dat nou?

Bij te spiritueel denken en ook handelen en ik ga zo in op enkele valkuilen, sla je stappen over, die essentieel zijn om tot een shift, een verschuiving in je systeem, die helpend is, te komen.

Want je wilt, wanneer je hulp zoekt, dat er een verschuiving komt in je klacht, je probleem, je stress, je pijn en je ongemak. 

Wat zijn dan de valkuilen bijvoorbeeld? Ik geef enkele one-liners:

1. "Je moet het loslaten"

Damn, dat is kort door de bocht! Tuurlijk kun je iets loslaten, maar is het dan ook opgelost? Of staat het geparkeerd?  Want wat sla je over?
- hoe je je werkelijk voelt en wat je werkelijk denkt over de situatie. 
- Mag je dit denken van jezelf, of ben je dan niet meer spiritueel?
- wat deze gevoelens met je doen.
- Waar je deze gevoelens voelt in je lichaam
- wanneer kom je ze het meest tegen?
- etc. etc.

Is het niet veel handiger om het probleem eerst werkelijk aan te gaan, van alle kanten te doorleven en te doorvoelen? En hier de o zo belangrijke krenten uit de pap te halen. 

Ben je dan gegroeid als mens? Heb je een verschuiving gemaakt? Heb je het dan losgelaten? JA

2. "Het zal wel ergens goed voor zijn"

Ik geloof helemaal in synchroniciteit en zinvol toeval. Soms kun je werkelijk denken: het moest echt zo zijn dat ik daar en daar was om die en die tijd, anders had ik die persoon nooit ontmoet, die nu veel betekent in mijn leven. Ja dat had echt zo moeten zijn! Wauw!

En soms zeggen bij mij ineens heel veel mensen af. En dan wordt ik prompt niet lekker of ik krijg ineens tijd om een blog als dit te schrijven! Inderdaad het universum zorgt goed voor ons en soms zijn dingen echt ergens goed voor.

Maar soms werkt deze gedachte verlammend en zet hij niet aan tot actie. Want soms wringt het diep van binnen nog steeds. Net zoals iets te snel loslaten. Je kunt dan te snel vrede hebben met dingen. Voel echt wat er speelt en wat je nog kunt doen om een verandering in de situatie te creeeren.

3. "Ik heb al die dingen over mezelf afgeroepen, want ik creeer mijn eigen werkelijkheid of ik heb er zelf voor gekozen in dit leven.

Ja en dan? Kun je er wat mee? Ik moest zelf heel erg wakker worden uit dit soort gedachten. Voor mij waren deze spirituele gedachten niet helpend en ik draaide mijzelf, in een moeilijke situatie 10 jaar geleden, helemaal de soep in. Ik kreeg een heel negatief zelfbeeld, raakte al mijn vertrouwen kwijt. Er was gelukkig iemand die mij hielp en me wakker schudde en me hielp te zien hoe de vork daadwerkelijk in de steel zat. Dat bracht een mega verschuiving en bevrijding in mijzelf te weeg.

Deze gedachten, tenzij je ze heel goed kunt hanteren, mag je dus van mij zonder voorafgaande stappen gelijk loslaten ;). 

Blijf je bewust in situaties en neem waar hoe dingen werkelijk zijn en hoe ze echt voelen.

4. "Ik moet het positieve zien in iedere situatie" 

De valkuil is dat je grenzen vervagen. Voel je 'm? Je kunt zo in een situatie blijven hangen die niet goed voor je is, of te lang voortduurt. Neem waar wat niet goed voelt en ga daar mee aan de slag. Benoem het en handel er naar. Pas dan kunnen er verschuivingen plaatsvinden.

5. "Het is nou eenmaal zo."

Bij deze gedachte voel je ook je energie wegstromen, niet? Je slaat gelijk lam. Nogmaals: het kan dan wel zo zijn, maar wat wringt er? Wat als het niet zo is! Is het niet een uitdaging te onderzoeken wat echt speelt. Wat kan een verschuiving te weeg brengen. De situatie verandert wellicht niet, maar jij groeit en je wordt sterker. 

Is het niet boeiend om uit de greep van (te) spiritueel denken te komen? 

Dat je echt wakker wordt en gaat voelen en waarnemen wat er werkelijk diep van binnen speelt en er wat mee gaat doen? Echt de body-mind-spirit connectie maken?

Ik heb het spirituele denken niet helemaal losgelaten. Ik zie, lees en hoor dingen die me raken, die waar voor me zijn. Ik heb nog steeds mijn gevoeligheid. Ik denk dat ik een andere manier heb gevonden om de diepte in te gaan en niet meer spiritueel te dissocieren. Ik kan de dingen ook steeds beter benoemen. 

Op een lichaamsgerichte manier werken is hier heel helpend in. Want je lichaam, de spanningen die ervaart en de klachten die er uit voort komen, zijn belangrijke aanwijzingen die gezien en gehoord mogen worden. En dan kunnen er belangrijke verschuivingen plaatsvinden.

Ik help je graag. Kijk voor jouw mogelijkheden op www.blessedbe.nl

 
 
Pepine van den Berg - Natuurgeneeskundig Therapeut en TRE® Provider
Expert op het gebied van stress en trauma.
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van stress-reducerende behandelingen. 
Individuele consulten en workshops.Alle informatie snel binnen handbereik:

Stress-reducerende behandeling | TRE® - Tension and Trauma Relase Exercises  

Brainspotting


[Nieuw] Immuunversterkende supplementen en het INT project

eZine Praktijk Blessed Be

Unieke Meditatie MP3's 

Waardering Zorggids | Gastenboek 

Artikelen in mijn weblog