Beste ,

Ik heb vorige week Brainspotting Phase 2 gedaan. Weer mooie en verdiepende tools gekregen om een brainspotsessie op maat te geven. o.a. door het werken met 1 oog. Ik heb daarvoor prachtige brillen gekregen met 1 glas zwart gemaakt. Ik heb geleerd de nervus vagus te stimuleren via het oog (daardoor kalmeer je heel snel) en nog meer manieren om een te grote activatie te kalmeren. Je kunt namelijk ook via kalmere wegen trauma verwerken. Dat is veel beter en rustiger voor je systeem.

Paniekgevoelens zijn doodeng namelijk, vooral wanneer ze uit het niets komen. Maar we moeten een denkomslag maken. Paniekgevoelens zijn heel erg normaal, maar ze voelen eng. Het is niets anders dan een manier van je lichaam om weer in evenwicht (homeostase) te komen, te reguleren. Hoe dat werkt leg ik uit in het artikel onderaan.


Vorige week heb ik ook mijn darmen-detox avontuur afgerond. Wil je ook graag detoxen met de producten van 4life research en weten hoe je je (immuun)systeem kan versterken? Kom dan donderdagavond 10 november met de producten en ons team van inspirerende collega's en therapeuten kennismaken. 

Op donderdag 17 november staat alweer de laatste TRE workshop van dit jaar in de planning. Leuk als je erbij bent! 

En je bent natuurlijk ook van harte welkom voor een fijne stress-reducerende behandeling, een combinatie van cranio-sacraaltherapie, energetische therapie en quantum touch.

Het laatste kwartaal van het jaar is traditioneel heel druk. Dus boek je sessie(s) op tijd!


Warme groet, Pepine van den Berg
Natuurgeneeskundig Therapeut
Certified TRE® provider 
Brainspotting
4Life Research deelnemer

www.blessedbe.nl

Laat je je ervaringen weten?

Je kunt sterren geven op mijn Facebook pagina! Leuk als je een recensie achterlaat :-)


Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen met mijn behandelingen of de TRE®! Laat je het ons weten? Je kunt een bericht achterlaten in mijn Gastenboek of TRE® gastenboek

Gratis E-Books
Ik heb een aantal artikelen gebundeld in gratis E-books. Klik hier om ze aan te vragen.

Archief E-zines
Hier staan alle E-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
TRE® Agenda

TRE® Intro Workshop (Trauma and Tension Release Exercises)

Leer individueel of in groepsvorm 7 eenvoudige oefeningen om vanuit je kern, diepe chronische spanningen los te laten.


Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave. 

donderdag 17 november van 10:00 tot 12:00
 
 
Wil je graag mijn hulp op afstand?
Ik heb voor dit doel verschillende geleide oefeningen en meditaties ingesproken. Wil je proefmediteren? Dan kun je [gratis] de serie "Ontspannen en Aarden" aanvragen.

Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone.  Of je brandt de bestanden zelf op een CD.
 
Geef je imuunsysteem een boost en kom weer in balans.

   

Ik ga altijd graag naar de kern, wat is de basis van je gezondheid? Een krachtig immuunsysteem houd je gezond en sterk. Het eiwitmolecuul Transfer Factor zorgt ervoor dat je immuuncellen weer optimaal reageren en zorgen dat voedingsstoffen en nutrienten daadwerkelijk door het lichaam worden opgenomen om hun voedende werk te doen. Dit eiwitmolecuul is gepatenteerd en zit in de supplementen van 4Life Research.

Ik vind het belangrijk om lekker te slapen, dat mijn huid en haren in goede conditie blijven, dat ik energie heb, goed afvalstoffen kan afvoeren en mijn hormoonstelsel in evenwicht is. Deze supplementen ondersteunen dit voor mij prima.

Activiteiten om te noteren: 
Op donderdag 10 november om 19:00 uur staan we stil bij het detoxen met de producten van 4life research. Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Graag van te voren aanmelden zodat we rekening kunnen houden met het aantal zitplaatsen.

Telefoon: 06-26196249 e-mail: Pepine van den Berg, info@blessedbe.nl
Adres: Graafseweg 274, 6532 ZV  Nijmegen.

 
 Helende stenen assortiment verkrijgbaar bij mij op de praktijk

4 tips om je ruimte te zuiveren
Diverse Armbandjes

Seleniet angel hearts
Aura Stones met buideltje
Diverse hangertjes
 
Ben je in paniek? Of kom je juist weer in balans?
Ik ben zelf ooit een stress-kip oftewel hyper getriggerd persoontje geweest. Want ik raakte bijna overal van in paniek. Zelfs in mijn slaap kon ik ineens in paniek wakker worden, met een hartslag alsof ik de marathon aan het rennen was. O man! 

En eng dat dat is! Dus je wilt dit koste wat kost voorkomen en beter maken.

Want wat kun je voelen tijdens paniek?
- een hoge en snelle ademhaling
- een snoerend gevoel in je borst
- een hoge hartslag
- gaan trillen
- wazig of duizelig worden, alsof je buiten jezelf staat
- tintelingen ervaren
- warmte of koude
- angsten en andere emoties etc.

Maar wat ik toen niet wist en nu wel weet, is dat je lichaam juist op deze wijze stoom van de ketel wilt blazen.

Het zegt namelijk 2 dingen:

- je zit veel te hoog in je spanningslevel, je lichaam wilt de druk van de ketel halen door deze verschijnselen, je moet je rust/spierontspanning pakken.
- je lichaam wilt hierdoor weer homeostase creeren, wilt weer in evenwicht komen, reguleren in rust en herstel, zodat al je lichamelijke functies weer stabiliseren. Zoals: je stofwisseling, slaap-waakritme, zuur-base evenwicht, temperatuur, bloeddruk etc. 

Dat wat je hebt of ervaart heb je niet voor niets, alles heeft een functie, ook paniekgevoelens.

Is het leuk? Nee. Komt het uit? Nee.

Het komt nooit uit en het komt altijd op een verkeerd moment. Daarom kom je vast te zitten in een vicieuze cirkel, omdat wij gevoelens en gedachten met ons mensenbrein, neo-cortex kunnen parkeren of we verdoven ze met verslavingsgedrag, keer op keer. 

Maar het is wel fijn om te weten dat wanneer het je weer mocht overkomen, dat je er wat liever tegenaan mag kijken. Goed zo lijf! Je blaast wat stoom van de ketel. Ik (mijn geest) blijf hier even rustig onder en wacht rustig af totdat het weer gezakt is. Want dat doet het. Het is een golf die opkomt, het lichaam lost het op en dan is het weg.

Dit is ook wat we tijdens sessies (de stress-reducerende behandelingen, TRE® of Brainspotting) doen. Je zult je allerlei dingen gewaarworden wanneer je lichaam in evenwicht probeert te komen. En ik begeleid je daarbij zodat het een veilige ervaring is. Dus ook wanneer je heel snel in paniek of getriggerd raakt, of zelfs te bang bent om sessies te doen. Dit is heel begrijpelijk, maar langzaam maar zeker zul jij ook met deze gevoelens beter vertrouwd raken en je lichaam gaan waarderen om haar wijze lessen.

Ik help je graag! Kijk voor jouw mogelijkheden op www.blessedbe.nl 
 
Pepine van den Berg - Natuurgeneeskundig energetisch Therapeut | TRE® Provider | Brainspotting therapist
Expert op het gebied van stress en trauma.
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van stress-reducerende behandelingen. 
Individuele consulten en workshops.Alle informatie snel binnen handbereik:

Stress-reducerende behandeling | TRE® - Tension and Trauma Relase Exercises  

Brainspotting


[Nieuw] Immuunversterkende supplementen en het INT project

eZine Praktijk Blessed Be

Unieke Meditatie MP3's 

Gastenboek 

Artikelen in mijn weblog