Beste ,

Ik ben zo blij dat ik via Brainspotting meer specifieke issues kan behandelen.

TRE is waardevol wanneer je een zelfhulpmethode wilt leren om het lichaamseigen loslaatmechanisme te activeren, om zo blokkades en spanningen los te laten. Je hebt het altijd bij de hand. 
De eerstvolgende TRE intro workshop is op 26 januari 2017. De oefeningen in een individuele sessie doornemen bij mij op de praktijk is natuurlijk ook mogelijk.

Een stress-reducerende behandeling geeft je een hele diepe ontspanning en op deze wijze lossen ook blokkades en spanningen op en wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam enorm gestimuleerd.

Bij Brainspotting kun je meer specifieke issues behandelen en dat vind ik heel erg interessant. En wat nog interessanter is, is dat het dezelfde houding van mij vraagt als in de TRE en de stress-reducerende behandelingen. Gegrond, zonder oordeel en vertrouwen hebben in jouw proces. Dus het zijn geen praat-sessies, maar voel-sessies. Lees verder onderaan in het artikel.

De eerstvolgende 4life Research bijeenkomst met als thema: Detoxen is op donderdagavond 26 januari om 19:00 uur.

Accreditatienieuws: ook in 2017 blijf ik (gedeeltelijk) vergoed bij een aanvullende verzekering. Ook zal ik mij extra moeten aansluiten bij een geschilleninstantie. Dit is per 1 januari 2017 voor alle professionele zorgaanbieders verplicht, los van het lidmaatschap van een beroepsvereniging en overkoepelende organisatie. Gelukkig kan dit collectief via de VBAG. En het betekent, naast een extra kostenpost, toch weer een stukje extra erkenning voor het complementair werkende veld.


Ik werk tot en met vrijdag 23 december en dan ben ik een weekje vrij. Een sessie boeken is nog altijd mogelijk. Zie ik je gauw?

Warme groet, Pepine van den Berg
Natuurgeneeskundig Therapeut
Certified TRE® provider 
Brainspotting
4Life Research deelnemer

www.blessedbe.nl

Laat je je ervaringen weten?

Je kunt sterren geven op mijn Facebook pagina! Leuk als je een recensie achterlaat :-)


Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen met mijn behandelingen of de TRE®! Laat je het ons weten? Je kunt een bericht achterlaten in mijn Gastenboek of TRE® gastenboek

Gratis E-Books
Ik heb een aantal artikelen gebundeld in gratis E-books. Klik hier om ze aan te vragen.

Archief E-zines
Hier staan alle E-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
TRE® Agenda

TRE® Intro Workshop (Trauma and Tension Release Exercises)

Leer individueel of in groepsvorm 7 eenvoudige oefeningen om vanuit je kern, diepe chronische spanningen los te laten.


Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave. 

donderdag 26 januari 2017 van 10:00 tot 12:00
donderdag 23 februari van 10:00 tot 12:00
donderdag 30 maart van 10:00 tot 12:00
 
 
Wil je graag mijn hulp op afstand?
Ik heb voor dit doel verschillende geleide oefeningen en meditaties ingesproken. Wil je proefmediteren? Dan kun je [gratis] de serie "Ontspannen en Aarden" aanvragen.

Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone.  Of je brandt de bestanden zelf op een CD.
 
Geef je imuunsysteem een boost en kom weer in balans.

   

Ik ga altijd graag naar de kern, wat is de basis van je gezondheid? Een krachtig immuunsysteem houd je gezond en sterk. Het eiwitmolecuul Transfer Factor zorgt ervoor dat je immuuncellen weer optimaal reageren en zorgen dat voedingsstoffen en nutrienten daadwerkelijk door het lichaam worden opgenomen om hun voedende werk te doen. Dit eiwitmolecuul is gepatenteerd en zit in de supplementen van 4Life Research.

Ik vind het belangrijk om lekker te slapen, dat mijn huid en haren in goede conditie blijven, dat ik energie heb, goed afvalstoffen kan afvoeren en mijn hormoonstelsel in evenwicht is. Deze supplementen ondersteunen dit voor mij prima.

Activiteiten om te noteren: 
Op donderdag 26 januari 2017 om 19:00 uur staan we stil bij het detoxen met de producten van 4life research. Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Graag van te voren aanmelden zodat we rekening kunnen houden met het aantal zitplaatsen.

Telefoon: 06-26196249 e-mail: Pepine van den Berg, info@blessedbe.nl
Adres: Graafseweg 274, 6532 ZV  Nijmegen.

 
Heb je specifieke issues waar je aan wil werken?

Het was zo grappig hoe ik nietsvermoedend fase 1 van Brainspotting ging doen. Ik wilde helemaal niet, het kwam niet uit. Maar zoals altijd heb ik mijn innerlijke Navigator (intuitieve gids) die mij dan vriendelijk doch streng de suggestie geeft om het toch maar te doen. Waarom weet ik dan op dat moment ook niet.

Ik wist niet dat de hele cursus in het Engels zou worden gegeven (nog vermoeiender...) door de aanwezigheid van 8 nationaliteiten. Ik dacht zelfs dat de pointer die in het mapje zat met mijn materiaal een leuke pen was. Je had mijn gezicht moeten zien, toen Marie-jose, de trainster, het ding uit elkaar schoof, een antenne!

Nog groter was mijn verbazing bij de demonstratie sessie. Wat is dit en waarom doet Marie-Jose niets en wat gebeurt er allemaal? Geen idee, wat ik wel wist was dat ik een uur lang stilzitten naar schijnbaar twee bewegingloze figuren heel raar en vermoeiend vond.

Maar toen ik zelf een sessie onderging en voelde hoe mijn lichaam issues van binnenuit oploste was ik "verkocht". En nog steeds voel ik baat mij alle sessies die ik zelf inmiddels heb ondergaan. Het werkt nog steeds positief door. 

Ik was al een grote fan van de neuro-fysiologische en neuro-psychologische benadering van stress, en nu heb ik nog diepaandere kennis en tools,die ik ook tijdens mijn "gewone" behandelingen toepas.

Fase 1 is inmiddels ruim een jaar geleden, ik heb enkele weken geleden fase 2 afgerond, tussendoor nog een dag een masterclass bij David Grand gevolgd en ik ga bij hem fase 3 volgen in maart, met als bonus een workshop Brainspotting en het brein van Damir Del Monte een vooraanstaand neuro-wetenschapper. Tussendoor volg ik intervisies met brainspotters uit het hele land. Als een klein potje met GROTE oren, zoals mijn moeder vroeger al over mij zei. Ik ben net een spons ;).

Wat brainspotting zo interessant maakt is dat we aan specifieke issues kunnen werken bijvoorbeeld:
- ik ben bang daar en daar voor
- ik raak steeds getriggerd in die en die situatie of bij die personen
- ik heb een chronische klacht of pijn
- ik wil graag omgaan met..., meer acceptatie vinden in...
- ik worstel steeds maar opnieuw met dit probleem
- Ik ervaar op dat moment steeds faalangst

- ik heb concentratieproblemen of andere problemen
- ik blijf steeds in dat stuk hangen
- Het lukt me maar niet om...
- vul zelf maar in.

Je hoeft niet eens het probleem te benoemen, want het gaat om de mate van activatie die je voelt waneer je aan het issue denkt of er over praat. Daar werken we mee. En daar maken we een set-up voor.

Je lichaam praat in sensaties en die volgen we de hele tijd tijdens het proces van kijken naar de pointer. 

Terwijl je kijkt naar de pointer, kijkt je innerlijke oog naar binnen en krijgt de brainspot, je brein en je lichaam de kans om zich te reguleren. Dit reguleren zorgt ervoor dat het probleem zich oplost. Je raakt uit de knoop als het ware.

Ik begeleid je door het hele proces heen met als doel uiteindelijk een activatie van ongeveer 0. Soms bereiken we dit in een sessie, soms zijn er meerdere voor nodig. 

Kijk hier naar een demonstratiefilmpje van David Grand, gegeven tijdens een training.

Wil je zelf een brainspotting-sessie ervaren? Ik ben bereikbaar voor het maken van een afspraak op 06-26196249 of stuur een mail naar: info@blessedbe.nl
 
Pepine van den Berg - Natuurgeneeskundig energetisch Therapeut | TRE® Provider | Brainspotting therapist
Expert op het gebied van stress en trauma.
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van stress-reducerende behandelingen. 
Individuele consulten en workshops.Alle informatie snel binnen handbereik:

Stress-reducerende behandeling | TRE® - Tension and Trauma Relase Exercises  

Brainspotting


[Nieuw] Immuunversterkende supplementen en het INT project

eZine Praktijk Blessed Be

Unieke Meditatie MP3's 

Gastenboek 

Artikelen in mijn weblog