Beste ,

Een heel gelukkig en voorspoeding nieuw jaar!

Wat was de decembermaand druk en enerverend. Maar ook heel gezellig en warm. Fijne contacten, cadeautjes en kaarten, met elkaar even evalueren en het jaar doornemen.

We gaan 2017 weer goed beginnen met elkaar!

Ik wil je wat tips geven om je proces wat makkelijker te maken. Want beginnen met een behandelingstraject met welke vorm van therapie dan ook zorgt ervoor dat er dingen op zijn kop komen te staan. Dat is nodig, maar niet gemakkelijk. Lees verder in het artikel.

Alle activiteiten vind je terug in mijn Agenda

De eerstvolgende TRE intro workshop is op 26 januari 2017.

Al het lekkers van de decembermaand heeft zijn weerslag op je lichaam. Wil je meer weten over detoxen met de producten van 4Life research? De eerstvolgende 4life Research bijeenkomst met als thema: Detoxen is op donderdagavond 26 januari om 19:00 uur. (Graag aanmelden voor 20 januari)

Warme groet, Pepine van den Berg
Natuurgeneeskundig Therapeut
Certified TRE® provider 
Brainspotting
4Life Research deelnemer

www.blessedbe.nl

Laat je je ervaringen weten?

Je kunt sterren geven op mijn Facebook pagina! Leuk als je een recensie achterlaat :-)


Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen met mijn behandelingen of de TRE®! Laat je het ons weten? Je kunt een bericht achterlaten in mijn Gastenboek of TRE® gastenboek

Gratis E-Books
Ik heb een aantal artikelen gebundeld in gratis E-books. Klik hier om ze aan te vragen.

Archief E-zines
Hier staan alle E-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
TRE® Agenda

TRE® Intro Workshop (Trauma and Tension Release Exercises)

Leer individueel of in groepsvorm 7 eenvoudige oefeningen om vanuit je kern, diepe chronische spanningen los te laten.


Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave. 

donderdag 26 januari 2017 van 10:00 tot 12:00
donderdag 23 februari van 10:00 tot 12:00
donderdag 30 maart van 10:00 tot 12:00
 
 
Wil je graag mijn hulp op afstand?
Ik heb voor dit doel verschillende geleide oefeningen en meditaties ingesproken. Wil je proefmediteren? Dan kun je [gratis] de serie "Ontspannen en Aarden" aanvragen.

Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone.  Of je brandt de bestanden zelf op een CD.
 
Geef je imuunsysteem een boost en kom weer in balans.

   

Ik ga altijd graag naar de kern, wat is de basis van je gezondheid? Een krachtig immuunsysteem houd je gezond en sterk. Het eiwitmolecuul Transfer Factor zorgt ervoor dat je immuuncellen weer optimaal reageren en zorgen dat voedingsstoffen en nutrienten daadwerkelijk door het lichaam worden opgenomen om hun voedende werk te doen. Dit eiwitmolecuul is gepatenteerd en zit in de supplementen van 4Life Research.

Ik vind het belangrijk om lekker te slapen, dat mijn huid en haren in goede conditie blijven, dat ik energie heb, goed afvalstoffen kan afvoeren en mijn hormoonstelsel in evenwicht is. Deze supplementen ondersteunen dit voor mij prima.

Activiteiten om te noteren: 
Op donderdag 26 januari 2017 om 19:00 uur staan we stil bij het detoxen met de producten van 4life research. Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. .

Graag van te voren aanmelden (voor 20 januari) zodat we rekening kunnen houden met het aantal zitplaatsen.

Telefoon: 06-26196249 e-mail: Pepine van den Berg, info@blessedbe.nl
Adres: Graafseweg 274, 6532 ZV  Nijmegen.

 
Tips om makkelijker te verwerken (processing)

Wanneer je een behandeltraject in gaat, bij welke therapievorm dan ook, kom je in een verwerkingsproces terecht. Je bent niet voor niets op zoek gegaan naar hulp, je worstelt met een bepaald thema of een lichamelijke klacht.

Voordat het thema of de klacht zich dermate gaat uiten dat je er last van krijgt, is er vaak heel wat aan vooraf gegaan.

Tada! Hier is je prijs, alsjeblieft. En als je pech hebt in sommige gevallen de hoofdprijs.

Dus hieruit volgt al gelijk de eerste tip. Je hebt er vaak lang over gedaan om je klacht op te bouwen, neem dan ook de tijd om je herstellen. Hier gaan mensen vaak al snel de "fout" in. Want er is geen tijd voor proces, het moet snel. Helaas er is geen snel, er is wel gemakkelijker en dat kan het proces wel wat versnellen.

Het proces kan makkelijker als je er niet te veel met je hoofd "tussen gaat zitten". Te veel denken en weerstand bieden, vertraagt het proces, want gedachten, oordelen, zorgen voor stress en dat vertraagt het herstel.

Wat ook niet helpt is bang zijn voor alles wat je voelt. Het kan heel raar zijn om voor het eerst te gaan voelen en de angst daar weer voor weerhoudt je er weer van te voelen. Voelen is oplossen. Dus hoe sneller je daar minder of niet meer bang voor wordt, hoe sneller je verwerking zal gaan.

Omarm je gevoelens, omarm en accepteer dat wat je voelt, wees erbij (sit with it), zonder weerstand en het ebt vanzelf weer weg. Zo leer heel goed zelf-reguleren en goed omgaan met de eb en de vloed in je lichaam. Het is maar eb en vloed. Go with the flow.

Er is geen goed of fout! 

Je lichaam weet zelf hoe het weer in evenwicht moet komen, wat daar voor nodig is aan allerlei onzichtbare dingen die wij niet kunnen bevatten. Laat je lichaam het werk doen. Vertrouw!

Krijg je nog meer gekkere dingen dan je al had. YES! Goed bezig! Wordt je echt goed ziek, of dodelijk vermoeid, eindelijk! Dat bed in..... Krijg je koorts, super, je immuunsysteem maakt je beter. 

Doorsta je dit met vertrouwen en acceptatie, dan knap je weer op, je krijgt je energie weer terug en je gaat weer stralen! Wauw, je hebt echt verwerkt en losgelaten

Dus eigenlijk verloopt je verwerking het snelst wanneer je vertrouwen hebt in je proces, vertrouwen in je lichaam, open zijn naar dat wat er komt, en ruimte geeft aan. Best leuk eigenlijk toch?

Ondertussen zorg je voor voldoende rust, regelmatige beweging (zeer belangrijk, zeker als je wat ouder wordt), rekken en strekken, voldoende water en niet te veel rotzooi eten.  

En ben je in behandeling bij mij, dan weet je dat je altijd terecht kunt met vragen en twijfels over je proces. Ik begeleid je graag.

www.blessedbe.nl 
 
 
Pepine van den Berg - Natuurgeneeskundig energetisch Therapeut | TRE® Provider | Brainspotting therapist
Expert op het gebied van stress en trauma.
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van stress-reducerende behandelingen. 
Individuele consulten en workshops.Alle informatie snel binnen handbereik:

Stress-reducerende behandeling | TRE® - Tension and Trauma Relase Exercises  

Brainspotting


[Nieuw] Immuunversterkende supplementen en het INT project

eZine Praktijk Blessed Be

Unieke Meditatie MP3's 

Gastenboek 

Artikelen in mijn weblog