Beste ,

Deze keer heb ik een snelle tip voor je om je zenuwen te kalmeren. Je kent hem vast!

Ik kwam laatst een live verslag tegen op Facebook van Deepak Chopra en hij deelde allerlei tips om de Nervus Vagus, een belangrijke hersenzenuw die zorgt voor rust en herstel in je lichaam, te stimuleren. Wanneer je nervus vagus opzoekt op internet is er heel wat interessante informatie over te vinden.

Bij deze tip dacht ik: O ja, natuurlijk! Goed om even "op te frissen" (letterlijk en figuurlijk, zoals je zult zien).

Ben je heel erg nerveus, zenuwachtig, alert etc. en heb je even iets snels nodig om wat te kalmeren? Maak je gezicht dan koud met een plens water of als je dat hebt een ijsblokje of een koud washandje op je gezicht. Dit zorgt ervoor dat de nervus vagus, die zenuwuiteinden in je gezicht heeft, wakker wordt en je helpt te kalmeren. Keep it cool ;)

Uiteraard leg ik alles over de nervus vagus uit in de eerstvolgende TRE intro workshop op 23 februari 2017. Er is nog plaats en herhalers zijn welkom!

Alle activiteiten vind je terug in mijn Agenda

En uiteraard ben je ook voor een individuele behandelsessie van harte welkom!

Warme groet, Pepine van den Berg
Neuro-energetisch Therapeut
Certified TRE® provider 
Brainspotting
4Life Research deelnemer

www.blessedbe.nl

Laat je je ervaringen weten?

Je kunt sterren geven op mijn Facebook pagina! Leuk als je een recensie achterlaat :-)


Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen met mijn behandelingen of de TRE®! Laat je het ons weten? Je kunt een bericht achterlaten in mijn Gastenboek of TRE® gastenboek

Gratis E-Books
Ik heb een aantal artikelen gebundeld in gratis E-books. Klik hier om ze aan te vragen.

Archief E-zines
Hier staan alle E-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
TRE® Agenda

TRE® Intro Workshop (Trauma and Tension Release Exercises)

Leer individueel of in groepsvorm 7 eenvoudige oefeningen om vanuit je kern, diepe chronische spanningen los te laten.


Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave. 

donderdag 23 februari van 10:00 tot 12:00
donderdag 30 maart van 10:00 tot 12:00
donderdag 11 mei van 10:00 tot 12:00
 
Wil je graag mijn hulp op afstand?
Ik heb voor dit doel verschillende geleide oefeningen en meditaties ingesproken. Wil je proefmediteren? Dan kun je [gratis] de serie "Ontspannen en Aarden" aanvragen.

Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone.  Of je brandt de bestanden zelf op een CD.
 
Geef je imuunsysteem een boost en kom weer in balans.

   

Ik ga altijd graag naar de kern, wat is de basis van je gezondheid? Een krachtig immuunsysteem houd je gezond en sterk. Het eiwitmolecuul Transfer Factor zorgt ervoor dat je immuuncellen weer optimaal reageren en zorgen dat voedingsstoffen en nutrienten daadwerkelijk door het lichaam worden opgenomen om hun voedende werk te doen. Dit eiwitmolecuul is gepatenteerd en zit in de supplementen van 4Life Research.

Ik vind het belangrijk om lekker te slapen, dat mijn huid en haren in goede conditie blijven, dat ik energie heb, goed afvalstoffen kan afvoeren en mijn hormoonstelsel in evenwicht is. Deze supplementen ondersteunen dit voor mij prima.

Weten of dit ook iets is voor jou? Maak dan een afspraak voor een gratis informatieve sessie.


Telefoon: 06-26196249 e-mail: Pepine van den Berg, info@blessedbe.nl
Adres: Graafseweg 274, 6532 ZV  Nijmegen.

 
3 Tips om je lymfesysteem te reiningen


Je lymfvatensysteem zit zoals je ziet op het plaatje net als je bloedvatensysteem door je hele lichaam vertakt en is onderdeel van je immuunsysteem. Je ziet vaten en je ziet knopen. Deze knopen zwellen bij infecties en ziekten op omdat ze dan heel veel werk moeten verrichten bij het bestrijden van de infectie op ziekte.

Het is dus zaak dat je lymfesysteem goed stroomt en schoon is, want ze filteren en verwijderen onze afvalstoffen. Je wilt dat dit optimaal functioneert.

Tip 1: Beweging
Je lymfesysteem heeft niet net als ons bloedvastensysteem een eigen pomp: het hart. Hoe moeten wij dan onze lymfe laten stromen? Dit doe je door beweging. Beweging is een massage van je lymfesysteem. Dit kan iedere vorm van beweging zijn. Te veel zitten en niet beweging stagneert de doorstroming in je lymfesysteem. De beweging van je spieren, het sneller kloppen van je hart, het zweten etc. zorgt dat ook je lymfesysteem wordt schoongemaakt. 

Ik doe zelf iedere avond de maangroet (net als de zonnegroet, maar dan met 1 oefening extra ertussenin). En doe dit een aantal keren achter elkaar zodat ik goed buig en strek en beweeg, zodat ik optimaal mijn lymfe "uitknijp" en er weer schoon vocht in kan stromen. Ook fietsen, wandelen, hoelahoepen en dansen! is mijn favoriete beweging.

Tip 2: Voldoende vocht
Je lymfevocht is vloeibaar, je wilt dat er steeds schoon lymfevocht wordt aangemaakt en dat gaat natuurlijk optimaal bij een goede vochthuishouding in je lichaam. Bij voorkeur water.

Tip 3: Voeding
Vooral groene voeding en kruiden reiningen diep. Voor mijn gevoel kan ik hier nooit genoeg van binnen krijgen, dus ik supplementeer met bijvoorbeel super detox van 4Life: boordevol broccoli, melkdistel, paardenbloem, artisjok etc. Voor mijn systeem een goede aanvulling en bij mij te bestellen. Je kunt ook met smoothies en andere vormen van voeding je lichaam ondersteunen in het afvoeren van afvalstoffen. 
 
Pepine van den Berg - Natuurgeneeskundig energetisch Therapeut | TRE® Provider | Brainspotting therapist
Expert op het gebied van stress en trauma.
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van stress-reducerende behandelingen. 
Individuele consulten en workshops.Alle informatie snel binnen handbereik:

Stress-reducerende behandeling | TRE® - Tension and Trauma Relase Exercises  

Brainspotting


[Nieuw] Immuunversterkende supplementen en het INT project

eZine Praktijk Blessed Be

Unieke Meditatie MP3's 

Gastenboek 

Artikelen in mijn weblog