- Voeg me toe in je adresboek -
Welkom!
Welkom op mijn geheel vernieuwde nieuwsbrief, de Ezine. Het woord nieuws dekt namelijk de lading niet helemaal. Ik wil je vooral informeren over onderwerpen die met hooggevoeligheid te maken hebben. Ook wil ik andere interessante tips en adviezen met je delen. Afmelden voor deze Ezine kan heel gemakkelijk via de afmeldknop boven of onder aan deze pagina. Heel veel leesplezier gewenst en wellicht ontmoet ik je gauw (weer) in de praktijk!

warme groet,
Pepine van den Berg
In het kort
Uitgave 1,  9 augustus 2012
 • Mijn website heeft een inhouds 'make-over' gekregen.
 • Mijn vakantie zit er bijna op. Maandag 13 augustus sta ik weer fris en opgeladen voor jullie klaar!!
Volg mij ook via de sociale media voor dagelijkse updates  

 Volg mij op Twitter  Vermeld op mijn Facebook pagina Bekijk mijn LinkedIn pagina
In het lang

Ben jij ook hooggevoelig?


De reden dat je dit artikel al leest is al een aanwijzing dat je hooggevoelig bent. Je wilt het misschien nog niet helemaal aan jezelf toegeven, want het is lang niet altijd handig. Ik ervaarde het zelf als 'uit de kast' komen. De wereld laten weten dat je 'anders' bent. Maar je wilt in eerste instantie helemaal niet anders zijn.

Ik liep als kind al tegen flink wat obstakels aan en werd niet geaccepteerd zoals ik was. Alleen thuis kon ik mijzelf zijn. Ik leerde overleven met mijn hooggevoeligheid en besloot maar te kopieren, me aan te passen aan de rest. Dit is een overlevingsstrategie die ik heel vaak tegenkom bij mijn clienten. En net als ik raak je op een gegeven moment door een trigger op je werk, opleiding, relatie, of om een andere reden, overspannen, je zit vol, er kan niks meer bij, je weet niet meer waar je het zoeken moet. Je kunt last krijgen van angst en paniek of je begint allerlei vage klachten te ontwikkelen. Ik herinnerde me dat ik als kind al veel sukkelde met spanningsklachten (buikpijn) alleen wist ik toen niet dat het van de stress kwam en de huisarts trouwens ook niet. 

Als ik de hooggevoeligheidstestjes op internet doe, dan scoor ik zowat 100%. Mijn eigen hooggevoelige kenmerken zijn:
 • Als kind al heel goed sferen en mensen aanvoelen.
 • Intens houden van de natuur en dieren
 • intens kunnen genieten van muziek en kunst. 
 • Een band voelen met gidsen, engelen of andere lichtwezens.
 • Het beste floreren in mijn eigen tempo en tijd.
 • Snel overprikkeld worden door drukte of harde geluiden en dan het liefst weggaan
 • Tijd nodig hebben om alleen te zijn om dan weer op te laden.
 • Moeilijk pijn kunnen verdragen.
 • Verlegen zijn.
 • Moeilijk kunnen presteren onder tijdsdruk of als iemand meekijkt.
 • Moeilijk een hongergevoel kunnen verdragen.
 • Gevoelig voor bepaald voedsel.
 • Door je 'anders' zijn een lager gevoel van eigenwaarde hebben.
Het is een hele lijst geworden en ik kan nog wel even doorgaan. Misschien herken je jezelf of heb je zelf aanvullingen op dit rijtje.

Het goede nieuws is dat ik er effectief mee heb leren omgaan.  Ik heb een hele lange weg afgelegd. Ik heb honderden boeken gelezen, tientallen opleidingen en cursussen gevolgd, uren en uren op de behandeltafel gelegen, veel gehuild en gelukkig ook veel gelachen, door blokkades heengeworsteld, confrontaties aangegaan met mijzelf en de buitenwereld. Met steeds als uiteindelijke doel voor ogen: ik wil anderen helpen om net als ik met hun hooggevoeligheid om te gaan. 

Het heeft even geduurd voordat ik mij dit 'specialisme' ging toe-eigenen. Maar ik moet inzien dat ik als hooggevoelig therapeut die zo in afstemming is met haar clienten een keuze moet maken. Een hele fijne keuze, want het ligt het dichtst bij mijzelf en wellicht hoef jij niet zo'n lange weg af te leggen als ik en kan ik je in enkele sessies helpen om weer richting te krijgen in je leven en je hooggevoeligheid. 

Je hebt het niet, je bent het! En dat is maar goed ook, want iedereen is anders en heeft zijn eigen rol te spelen in het wonderlijke spel dat leven heet. 

Worstel je zelf met je hooggevoeligheid en voel je je vastgelopen in bijv. je gezondheid, je werk, studie of relatie? Bel me op om te overleggen of ik iets voor je kan betekenen. En wellicht zien we elkaar gauw.

Tweet deze mail  Facebook: vind ik leuk  Vermeld op mijn eigen LinkedIn pagina
Contact
Praktijk Blessed Be
Graafseweg 274
6532 ZV  Nijmegen
06-26196249
info@blessedbe.nl
www.blessedbe.nl
- Afmelden van de nieuwsbrief