- Voeg me toe in je adresboek -
Welkom!
Beste 

De afgelopen weken stonden voor mij in het teken van feest en verjaardag. Er was ineens een hoop te vieren. Mijn dochter werd bijvoorbeeld 11 jaar. Er breekt weer een hele nieuwe periode aan met mijn pubers.

Ook heb ik samen met mijn vriendinnen op 21 september Mabon gevierd, de viering van het herfst-equinox. Het tijdstip waarop de dag en de nacht even lang zijn en daarna worden de nachten weer langer. We gaan weer richting de kortste nacht. Een periode van inkeer. De bomen keren hun energie weer naar binnen en laten hun bladeren vallen. Wij gaan ook een periode in van inkeer en worden wat minder actief. Dat is goed en hoort er ook bij. Dus wees in deze tijd niet te uitbundig, dat hoort weer bij de lente, maar gebruik deze tijd ook voor inkeer en reflectie. Een waardevolle tijd.

Mijn artikelen staan deze keer in het teken van ontspanning. Mijn leven verandere toen ik in aanraking kwam met ontspanningsoefeningen. Ook gun ik jou een blijvend gevoel van ontspanning en het wegblijven van spanningsklachten.

Veel leesplezier en warme groet,
Pepine van den Berg

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink.
In het kort
1 oktober 2012

Couponkorting op mijn nieuwe MP3's: Helen en Reinigen. Vul CD250 in bij je aankoop en profiteer van 2,50 korting. Deze is twee weken geldig! Klik hier voor mijn webshop. 

Per 1 november 2012 wordt ivm toegenomen kosten een consult 5 euro duurder. De korte consulten naar rato. 

Fijn om mensen zo te zien opbloeien na enkele sessies. Wil je je ervaring vertellen? Hoe ging het eerst met je en hoe gaat het nu? Dan kun je je berichtje kwijt in mijn gastenboek. Je kunt hier ook laten weten hoe je het mediteren vond. Schrijftip: schrijf zoals je je ervaring aan een vriend of vriendin zou vertellen

Volg mij voor de laatste updates op:


Volg mij op Twitter   Vermeld op mijn Facebook pagina    Bekijk mijn LinkedIn paginaIn het lang

Hoe het doen van 1 ontspanningsoefening mijn leven veranderde


Wanneer je hooggevoelig bent, net zoals ik, dan komen prikkels vanuit je omgeving, zoals geluiden, veel pratende mensen, drukte in de stad, een radio op de achtergrond terwijl je je wil concentreren of zelfs de chagrijnige bui van je collega heel erg binnen.

Deze prikkels zorgen voor spanning. Hoe voel je spanning nou?
 • Je kan een beetje beven of regelmatig schokjes voelen
 • Je ademhaling zit hoog of is snel
 • je voelt je onrustig
 • Je bent heel erg moe
 • Je voelt je hart snel kloppen
 • Je voelt je stijf en verkrampt
 • Je bent duizelig of misselijk
 • Je voelt snel pijn in je buik- of maagstreek
Dit zijn allemaal tekenen van spanning. Je kunt het zelfs hebben wanneer je gewoon rustig op de bank zit. Veel mensen krijgen dan juist last van spanningsklachten, juist wanneer ze niets aan het doen zijn. Dit zijn allemaal tekenen dat je de spanning al een poosje op hebt laten lopen.

Ik wist het zelf ook niet en moest van de huisarts horen, toen ik ziek naar huis was gestuurd door mijn collega, alweer 7 jaar geleden, dat ik last had van spanning en zelfs paniek. Dat was voor mij best schrikken, maar gelukkig kwam ik terecht bij een schat van een psychologe die mij heel goed kon uitleggen dat ik spanningen had en dat ik kon voorkomen dat ik een paniekaanval kreeg. Nou dat was voor mij goed nieuws!

Ik kon namelijk zelf de vicieuze cirkel van spanning doorbreken door het heel vaak doen van ontspannings-oefeningen.

We deden de eerste oefening: het aanspannen en ontspannen van de spieren samen en het effect was voor mij geweldig. Het was geen visualisatie, die ik ken de uit de meditatie, maar echte spierontspanning en daar zit de clou. Alleen spierontspanning neemt spanningen weg.

Ze had de oefening voor mij ingesproken en ik kon zo vaak oefenen als ik wilde. In het begin ieder uur, maar na een poos kon ik de ontspanning zo oproepen en mijn klachten namen als sneeuw voor de zon af. Ik heb sinds die tijd geen paniek of hyperventilatieaanval meer gehad. Voor mij een wonder.

Daarom heb ik ook meditatie MP3’s ingesproken, om je te laten delen in mijn genezing van spanningsklachten. Ook om je met je hooggevoeligheid te ondersteunen, het is een onmisbaar onderdeel van het zorgen voor jezelf en je geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Maar je kunt jezelf op allerlei mogelijke manier ontspannen, ik vind sporten ook erg prettig en dat haalt me helemaal uit mijn hoofd. Het is belangrijk dat je de manier kiest die het beste bij je past en waar jij je werkelijk ontspannen van voelt. Een mooie ontdekkingsreis.

Veel ontspannen en mediteren zorgt ervoor dat:
 • Spanningen afnemen
 • Je voelt meer rust
 • Je hebt meer contact met je intuïtie
 • Je voelt je zekerder
 • Je slaapt beter
 • Je kunt je beter handhaven in omgevingen waar het wat drukker is
Wanneer je wat extra hulp nodig hebt om je spanningsklachten te doorbreken, dan help ik je graag met een fijne energetische behandeling of met een geleide meditatie.

Tweet deze mail  Facebook: vind ik leuk  Vermeld op mijn eigen LinkedIn pagina 

De werkelijke waarde van ontspanning


Ik kom er steeds meer achter dat de werkelijke waarde van mijn behandeling de ontspanning is. En het maakt eigenlijk niet zoveel uit bij wie en welke behandelingen je ondergaat, of het nu gaat om: accupunctuur, homeopathie, haptonomie, massage, gesprekken bij een psycholoog of het doen van oefeningen. Wanneer je je veilig voelt, op je gemak en jezelf kunt ontspannen dan is dat voor jou de beste behandeling.

Bij mijn eigen vorm van behandelen, de energetische behandeling, coach ik je bij de ontspanning en help ik je als het even niet lukt. Maar omdat we hiervoor de tijd nemen, daalt de ontspanning na een poosje vanzelf in en wordt het hoofd ook rustiger. Lees verder op mijn blog.

Pepine van den Berg - energetisch therapeut

Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenKlik op de links voor meer informatie

De energetische behandeling
Unieke Meditatie MP3's
Ezine (nieuwsbrief)
Blog
Gastenboek
Contact
Praktijk Blessed Be
Graafseweg 274
6532 ZV  Nijmegen
06-26196249
info@blessedbe.nl
www.blessedbe.nl
- Afmelden van de nieuwsbrief