- Voeg me toe in je adresboek -
Welkom!
Beste 

Het is alweer herfstvakantie en ik geniet ook van een weekje vrij. Een week om de sessies en de praktijk even helemaal los te laten en me te focussen op andere dingen. Ik laad daar altijd weer helemaal van op. 

Veel dingen 'are coming full circle'. Het lijkt wel of bepaalde thema's in ieders leven weer in alle hevigheid terugkomen. Je mag er weer eens naar kijken. Soms met een frisse blik en soms zakt de moed je in de schoenen: nee he, ik dacht dat ik er van af was!! 

Soms mag je 'oude' dingen opnieuw zien en beleven. Zo ging ik weer eens een middag terug naar de universiteit, naar de vakgroep Engels. Sfeer proeven, het stoffige beton in het trappenhuis weer ruiken en genieten van leuke 'college's'. Ja, die goede oude tijd weer eens beleven, beseffen wat het me gebracht heeft en nu loslaten. Het is geweest. 

Zo gaat het bij veel mensen. Veel mag opgeruimd worden en ik ben zeer dankbaar dat ik dat, in veel gevallen, met jullie samen mag doen.

Mijn artikelen gaan over het vinden van je eigen hulpbronnen en het blogartikel sluit aan bij het energetisch beschermen, dat gaat namelijk over het mee-resoneren met anderen. Is het een valkuil of gave?

Veel leesplezier en warme groet,
Pepine van den Berg

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink.
In het kort
16 oktober 2012

Alleen vandaag nog geldig! 
Couponkorting op Helen en Reinigen. Vul CD250 in bij je aankoop en profiteer van 2,50 korting. Nieuw: Aandacht en Ademhaling en de stilte-meditaties. Klik hier voor mijn webshop.

Per 1 november 2012 wordt ivm toegenomen kosten een consult 5 euro duurder. De korte consulten naar rato. 

Fijn om mensen zo te zien opbloeien na enkele sessies. Wil je je ervaring vertellen? Hoe ging het eerst met je en hoe gaat het nu? Dan kun je je berichtje kwijt in mijn gastenboek. Je kunt hier ook laten weten hoe je het mediteren vond. Schrijftip: schrijf zoals je je ervaring aan een vriend of vriendin zou vertellen

Volg mij voor de laatste updates op:


Volg mij op Twitter   Vermeld op mijn Facebook pagina    Bekijk mijn LinkedIn paginaIn het lang

Oplossingen zijn vaak dichterbij dan je denkt!


Het komt nogal eens voor dat ik om advies gevraagd wordt. Dat vind ik fijn, want  een vraag om advies is altijd nog beter dan ongevraagd advies geven. En zoals de meeste van jullie weten, ben ik heel zuinig met advies. En dat doe ik expres, hoewel ik het heel erg moeilijk vind om me in te houden. Want het is zo makkelijk om met oplossingen te komen, adviezen en tips te geven en dan denken, zo, nu is het klaar. 

Meestal volgt er op een advies en let maar eens zelf op in je omgeving: JA, MAAR.... of NEE, WANT...

Een advies wordt meestal niet helemaal klakkeloos overgenomen. Eigenlijk wordt een advies meestal afgeschoten.

Dus, zoals het in mijn opleiding is geleerd, probeer ik me verre van advies en oplossingen te houden. De bedoeling is, dat je je eigen hulpbronnen gaat vinden en aanspreken.

Want wie ben ik om te weten wat goed voor jou is? Je weet altijd zelf het beste, intuitief, wat goed voor je is! En je hebt alles eigenlijk binnen handbereik, alleen moet je het nog uit je onderbewuste naar boven halen. Weer Her - Inneren als het ware.

Het is lastig her-inneren als je een strenge stem in je hoofd hoort, die vindt dat iets niet goed is, of niet kan, of het is niet de goede tijd, of die vind dit en dat en zus en zo. Niet handig zo'n strenge innerlijke criticus, een fossiele overblijfsel uit je opvoeding (wellicht!), of het is een gewoonte geworden, die lastig te doorbreken is.

Wat goed voor je is WEET je niet, dat VOEL je. 

Je hulpbronnen vind je in je GEVOEL. Even een invul-oefening als inspiratie om je hulpbronnen te vinden, dus om jezelf te helpen in grote en kleine dingen waar je tegen aanloopt in het dagelijks leven. Hoe kun je jezelf helpen? Als alles zou mogen?
 • Ik heb zin in..
 • Ik vind het leuk om...
 • Ik vind het heerlijk als...
 • Ik krijg zo'n energie van...
 • Ik word helemaal ontspannen van...
 • Ik moet altijd lachen om...
 • Ik wordt blij van...
 • Ik geniet zo van...
 • Al kan ik maar iedere dag even...dan...
 • Als ik ... doe, denk ik er helemaal niet meer aan...
 • Dit lucht mij altijd zo op
 • Zo kom ik helemaal uit mijn hoofd
 • Als ik dat doe, dan voelt dat zo goed!
 • Hier kan ik zo naar uitkijken!
 • Dit zal mijn leven helemaal veranderen
 • Als ik dit toch voor elkaar zou krijgen
 • Als ik nou iedere dag even...dan...

En ga zo maar door. Het is een lijstje wat voor iedereen verschillend is. Soms deel ik mijn eigen lijstje mee, als voorbeeld. Ik kan bijvoorbeeld mijzelf laten stoppen met piekeren door een groot rood kruis door mijn piekergedachte heen te zetten. Voor mij werkt het, voor mij is het een hele goede hulpbron. Voor jou is het weer iets totaal anders. 

Zo moet je eigenlijk een beetje SPELEN. Wat werkt voor mij? Het is heel dicht bij, het eerste wat in je opkomt, het makkelijkste wat je kan doen, meteen onder handbereik, ter plekke. SIMPEL.

En niet luisteren naar de strenge stem, de bewaker die voor de deur naar jouw eigen persoonlijke hulpbronnen staat. Jij ziet een kier in de muur en ontsnapt in de wereld van MOGELIJKHEDEN. Overal om op te rapen, van te proeven, genieten en vooral heel persoonlijk toe te passen. Leef je uit!

Tweet deze mail     Facebook: vind ik leuk     Vermeld op mijn eigen LinkedIn pagina

Meeresoneren. Valkuil of gave?


Wanneer je hooggevoelig bent, gaat het meestal goed wanneer je alleen bent: thuis of in je eigen veilige omgeving, waar die ook is. Je zit lekker in je vel, je luistert muziek waar je van houdt, of je laad je op in heerlijke stilte. Je bent omringt door je vertrouwde geur, planten en spulletjes. Kortom je bent helemaal in je element. 

Wanneer er dan onverwachts IETS veranderd in je directe omgeving, dan bestaat er een grote kans dat JIJ ook veranderd.  Lees verder op mijn blog.

Pepine van den Berg - energetisch therapeut

Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenKlik op de links voor meer informatie

De energetische behandeling
Unieke Meditatie MP3's
Ezine (nieuwsbrief)
Blog
Gastenboek
Contact
Praktijk Blessed Be
Graafseweg 274
6532 ZV  Nijmegen
06-26196249
info@blessedbe.nl
www.blessedbe.nl
- Afmelden van de nieuwsbrief