- Voeg me toe in je adresboek -
Welkom!
Beste 

Mijn praktijk heeft vorige week een make-over ondergaan. De spullen die ik er in had staan zijn al meer dan 10 jaar oud. Ik ben ooit thuis begonnen met mijn praktijk in twee verschillende ruimtes op de begane grond. Mijn allereerste (oefen)clienten hebben daar nog tussen de verhuisdozen gelegen, op mijn tweedehands behandeltafel. Daarna verhuisde ik naar mijn buurvrouw op de hoek en heb ik met heel veel plezier mijn praktijk verder kunnen uitbouwen. Ik verhuisde op 30 april 2011 mijn spullen naar de huidige locatie en nu vind ik het na anderhalf jaar tijd voor fris en nieuw! Ziehier de fotoreportage.

Ook heb ik geinvesteerd in een hotstone-pan. Heerlijk om met de aardse stenen te werken en de koude voeten en verkrampte spieren te kunnen verwarmen. Zoals met alles werk ik er uiterst zorgvuldig mee en in afstemming met jou. 

Verder kwam het thema angst heel vaak naar boven tijdens de sessies van de afgelopen weken. Vervolgens zag ik een film, waarbij ik tijdens een van de angstige scenes een flits van inzicht kreeg. Dit inzicht deel ik met jullie in het eerste artikel en mijn blog gaat over schrijven. Schrijven ordent je gevoel, is mij ooit eens vertelt. Ik ben weer vol goede moed begonnen met een (dag)boek. Toch fijn, het boek kletst niet terug, engelengeduld!

Veel leesplezier en warme groet,
Pepine van den Berg

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink.
In het kort
13 november 2012

Meditatie MP3's
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door? Ik help je graag op afstand met mijn meditatie MP3's. Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone. Klik hier voor mijn webshop.

Gastenboek/testimonials
Fijn om mensen zo te zien opbloeien na enkele sessies. Wil je je ervaring vertellen? Hoe ging het eerst met je en hoe gaat het nu? Dan kun je je berichtje kwijt in mijn gastenboek. Je kunt hier ook laten weten hoe je het mediteren vond. Schrijftip: schrijf zoals je je ervaring aan een vriend of vriendin zou vertellen

Volg mij voor de laatste updates op:


Volg mij op Twitter    Vermeld op mijn Facebook pagina     Bekijk mijn LinkedIn paginaIn het lang

Vijf tips om uit de greep van je angst te komen


Afgelopen maandag zette ik nietsvermoedend een film op: The Whistleblower (de klokkenluider). De film is op ware feiten gebaseerd en gaat over een Amerikaanse politieagente die in Bosnie wordt gestationeerd om daar na de oorlog te helpen de vrede te bewaren. Nietsvermoedend stuit ze op een enorm schandaal: weligtierende illegale vrouwenhandel. Je voelt hem al aankomen, vreselijk mishandelde jonge meisje en vrouwen op documentaire-achtige wijze in beeld gebracht tijdens hun 'werk' en gevangenschap. 

Een scene trof me. De politie-agente was voor de duvel niet bang en op een gegeven moment worden de meisjes door haar 'gered', maar terwijl ze met hen weg wil lopen worden ze tegengehouden door een groepje mannen. De politie-agente verblikt of verbloost niet, die wil gaan! Ze schreeuwt en vecht dat het een lieve lust is, maar ze krijgt de meisjes niet zover om met haar mee te gaan. Ze zijn ter plekke bevroren, terwijl de deur naar de vrijheid gewoon open stond. Alleen dat kunnen ze in hun 'bevroren' staat niet zien.

Dit leidde bij mij tot de volgende gedachte: Angst belemmert je enorm in je vrijheid. Angst is een gevangenis met de deur open. Alleen wanneer je dit inziet, kun je de keuze maken om door de deur te gaan.

Wat je daarvoor nodig hebt is: VERTROUWEN (in dit geval op de politie-agente) en VEILIGHEID (je weet dat je daarna bevrijd bent)

Wat wij als kijker weten, is dat de politie-agente te vertrouwen is en dat de meisjes alleen maar naar buiten langs die bullebakken hoeven te  lopen. Maar de meisjes weten dat niet zeker. Ze zijn ter plekke bevroren in hun angst. Ze weten wel zeker, door hun hersenspoeling, dat ze door de mannen gestraft zullen worden als ze vluchten en door 'aardig' te zijn, denken ze hun straf te ontlopen. Niets is helaas minder waar. 

Angst kan je heel erg in de greep houden. Een greep die op het moment zelf als de enige waarheid voelt en enorm groot. Mensen die niet weten hoe dat voelt, kunnen zich dat bijna niet voorstellen.

Voordat je met de tips aan de slag gaat maak je je angst eerst concreet:
 • waar ben je bang voor?
 • wanneer voel je dat het meest?
 • wat gebeurt er dan lichamelijk?
 • herken je dit misschien van vroeger?
 • is de angst reeel?
 • wat is het ergste dat er kan gebeuren?

5 tips om uit de greep van de angst te komen: 
 • Wordt een toeschouwer van jezelf, je situatie en houdt alle kanten tegen het licht. Net zoals ik een toeschouwer was van de filmscene. Ik zag dat de meisjes vrij waren en dat ze veilig waren. Zelf konden ze dat niet zien. Kijk of je op deze manier ook kunt kijken om je heen, naar de uitgang. Schrijf op wat je ervaart, ziet, hoort. Welke antwoorden krijg je als je breder kijkt? En zie, ervaar wat dat met je angsten doet. Omschrijf jouw gevangenis, wat houdt jou bevroren op je plek, terwijl je gewoon door de deur naar buiten kunt lopen?
 • Neem hele kleine stappen. Vaak wil je meteen van je angst af, maar dat kan niet in een keer. In therapieen waar mensen van hun spinnen-angst af willen komen, gaan ze ook niet de eerste keer gelijk knuffelen met een vogelspin. Misschien eerst eens van 100 meter afstand kijken naar een plaatje van een spin of zo. Dat kan al een hele overwinning zijn en zo ga je steeds een stapje verder. Zorg dat je stappen concreet en uitvoerbaar zijn. Het is belangrijk dat je ze echt doet! Het mogen geen ideeen in je hoofd blijven. Houd je einddoel voor ogen en werk er naar toe.
 • De angst is in je hoofd vaak groter dan in het echt. Stel jezelf gerust, neem afstand en laat je verwachtingen los. Alles gebeurt altijd anders dan je je had voorgesteld. Houd daarom een open vizier.
 • Werk aan je zelfvertrouwen! Waar zit jouw kracht, wat zijn jouw capaciteiten? Recht je rug, gooi je kin in de lucht en je neus in de wind! Jij mag er ook zijn en je laat je niet als een speelbal gebruiken. Hoe meer eigenwaarde je hebt, hoe beter je je grenzen gaat voelen en hoe minder je het kaas van je brood laat eten. Zorg voor jezelf en gun jezelf het beste! De politie-agente in de film ging ook tekeer tegen de mannen, zij vechtte terug. Zij was een gelijke en stelde zichzelf ook zo op. Dit kun jij ook. Laat de angst je niet klein krijgen en wordt moedig. Moedige mensen zijn ook bang, maar overstijgen hun angst. 
 • Werk aan je gevoel van veiligheid. Ken jezelf, wat heb jij nodig om je veilig te voelen? Hoe kun je werken aan je basis? Je weet zelf het beste wat goed voor je is en goed voor je voelt. Zorg dat er een goede balans is tussen spanning en ontspanning, werk en vrije tijd, tijd in je veilige ruimte en daarbuiten.
Tot slot: Wat is jouw ideale toekomstbeeld, bevrijd van de angst? Stel hem voor, maak er een plaatje van, knip, plak of knutsel 'm! Maak dit beeld je eigen. Houdt je aan je stappenplan en stapje voor stapje zul je dichterbij komen en ga je door de deur. VRIJ!

Een energetische behandeling is een heel goed hulpmiddel bij het verminderen van angst omdat je spanningen en ballast loslaat, waardoor je minder snel angstig wordt en meer ruimte en energie voelt om bovenstaande tips uit te voeren. 

Tweet deze mail  Facebook: vind ik leuk   Vermeld op mijn eigen LinkedIn pagina

Schrijven ordent je gevoel


In het laatste jaar van mijn HBO opleiding in 2009, kregen we voor praktijk een nieuwe lerares, die ons, voor de meesten, het onzalige voorstel meegaf om een dagboek bij te houden. Nou, daar snapten we niets van, totdat ze zei: Schrijven ordent je gevoel. Wanneer je schrijft ga je uit je hoofd, vallen dingen op zijn plek en ordent het je gevoel. Kortom, het geeft je rust.
Wij, drukke HBO studenten met een baan and a life, vonden het alleen maar lastig en nog meer WERK.  Lees verder op mijn blog.

Pepine van den Berg - energetisch therapeut

Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenKlik op de links voor meer informatie

De energetische behandeling
Unieke Meditatie MP3's
Ezine (nieuwsbrief)
Blog
Gastenboek
Contact
Praktijk Blessed Be
Graafseweg 274
6532 ZV  Nijmegen
06-26196249
info@blessedbe.nl
www.blessedbe.nl
- Afmelden van de nieuwsbrief