- Voeg me toe in je adresboek -
Beste 

Het is op dit moment geen pretje in de praktijk. Geluidsoverlast! Naast het pand worden bomen gerooid en dat geeft zo'n herrie! Lastig als je als therapeut naar het cranio-sacrale ritme van het lichaam van de client wil luisteren en optimale omstandigheden voor ontspanning wil creeren. Maar goed, we slaan ons er door heen. Gelukkig zijn er ook momenten dat je het helemaal niets hoort en de healing de overhand neemt. Kleine cadeautjes tussendoor.

Zondag de 18e ben ik naar een workshop van Tareth geweest. Zijn healing, manifestaties van geluid, meditaties en wijsheid voelde als thuiskomen. Ik voel weer frisse motivatie voor mijn eigen ontwikkeling en heb weer nieuwe wegen hiervoor aangeboord. 

Mijn hoofdartikel sluit hier naadloos op aan! Mijn tweede artikel gaat over de inzichten die ik heb opgedaan tijdens en na de sessies met mijn chiropractor. Na vier behandelingen heb ik weer pijnvrij kunnen sporten en voel ik mij steeds soepeler worden. Dat komt ook de energie voor het behandelen ten goede. Door een soepele ruggengraat kan de energie beter doorstromen, de chakra's voeden en kan ik meer energie opdoen om weer weg te geven. Fijn!

Ik werk tot en met donderdag 20 december, dan heb ik kerstvakantie. Op donderdag 3 januari begin ik weer. Wil je dit jaar nog een energetische behandeling, maak dan gauw een afspraak er zijn nog enkele plekken vrij. 

Veel leesplezier en warme groet,
Pepine van den Berg

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
In het kort
27 november 2012

Foto's Praktijk make-over
Voor wie geen lid is van facebook en toch de foto's van mijn praktijk make-over wil zien: klik hier.


Meditatie MP3's
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door? Ik help je graag op afstand met mijn meditatie MP3's. Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone. Klik hier voor mijn webshop.

Gastenboek/testimonials
Fijn om mensen zo te zien opbloeien na enkele sessies. Wil je je ervaring vertellen? Hoe ging het eerst met je en hoe gaat het nu? Dan kun je je berichtje kwijt in mijn gastenboek. Je kunt hier ook laten weten hoe je het mediteren vond. Schrijftip: schrijf zoals je je ervaring aan een vriend of vriendin zou vertellen

Volg mij voor de laatste updates op:


Volg mij op Twitter    Vermeld op mijn Facebook pagina     Bekijk mijn LinkedIn paginaIn het lang

Gronden via je hartchakra


Zoals de meesten van jullie weten is er veel gaande over het einde van de zogenaamde Maya-kalender eind 2012. Ik voel dat er veel aan het veranderen is, ook op energetisch gebied. Ook al vergaat de wereld niet, we evolueren toch verder. 

We evolueren energetisch namelijk van de zonnevlecht (derde chakra, wilskracht en ego) naar het hartchakra (liefde, mededogen, verbinding). Eerst moet er nog heel wat ego uitgewerkt worden in de vorm van oorlogen, machtsstrijd, financiele crisis etc. We zijn er dagelijks getuige van. Maar er is tegelijkertijd een andere beweging in opkomst. We pikken dit niet langer en willen een wereld dat meer gericht is op verbinding, liefde voor elkaar, delen met elkaar en het gebruik van duurzame energie. Minder hoofd en meer voelen. De hartsverbinding

Ik kom steeds meer tot het besef dat ook de 'oude' vorm van gronden aan het evolueren is. Als eerste heb ik de gronding via 1e chakra, je basis en tweede chakra, je centrum, geoefend. Eerst maak je verbinding in jezelf met deze energiegebieden en dan ga via deze punten de aarde in. Dit is nog steeds een perfecte manier om te gronden. Als je deze manier nog niet zo goed onder de knie hebt, moet je deze nog blijven oefenen. Gronden via het hartchakra is een soort 'gevorderden gronding' wanneer je al een fijne connectie met de aarde hebt. Het is niet de bedoeling dat je het andere overslaat, maar dit is het vervolg.

Maar zoals gezegd is de energietrilling richting het hart-gebied aan het evolueren. Ik vind het nu heel makkelijk om het hartgebied bij de gronding te betrekken. Wanneer je dit doet, dan voel je je zonnevlecht, buikchakra en basischakra heel makkelijk meegaan en openen. 

Het heeft heel lang geduurt eer ik kon werken met mijn hartgebied. Ik had er op de een of andere manier een beetje weerstand tegen. Ik was er nog niet aan toe. Ik zat nog helemaal in de ontwikkeling van mijn zonnevlecht: zelfvertrouwen, in mijn kracht komen en mijn wil kenbaar maken. Ik vond werken met het hart een beetje roze-wolkerig, zweverig en hippie. In al mijn opleiding tot nu toe was het gronden via 1e en 2e chakra heilig en terecht. Gronden is de basis van al het energie/helings-werk.

Maar nu de trilling eind 2012 zo veel hoger wordt, kom ik in allerlei meditaties ineens de verbinding met het hart tegen. Blijkbaar ben ik er aan toe om ook mijn hartchakra te openen en te ontwikkelen. Er komt een heel nieuw begrip over het hart in mijn bewustzijn en beleving. Ik heb nog een ruggewervel op die plek, die nog niet helemaal wil meewerken, maar daar wordt met zachte kracht (chiropractie) aan gewerkt. Ook mijn hart zelf maakt regelmatig onrustige sprongen en heb ik soms niet helemaal in de hand. Allemaal tekens van ontwikkeling. Misschien herken je het zelf ook.

Dit is hoe Tareth mij geleerd heeft te gronden via mijn hart en ademhaling:
  • Je gaat rustig zitten op een stoel en je ontspant jezelf.
  • Focus op je hartgebied en adem rustig in en uit.
  • Adem even lang in als uit en kom in een fijn ritme.
  • Kom helemaal in het nu, voel je een met je ademhaling.
  • Voel je hartgebied rustig op en neer gaan.
  • Wordt je nu bewust van het ritme van de aarde onder je voeten en om je heen. Open je geest, hart en lichaam nog ruimer.
  • Alle elementen van de aarde zijn in jou en alle elementen van jou zijn in de aarde.
  • Via je inademing geeft de aarde je leven en via je uitademing geef je leven terug aan de aarde
  • Maak vanuit dit besef contact met de aarde, voel je een worden en adem.
  • Dit doe je zolang je het prettig vind.
Deze vorm van aarden heb je altijd bij je in de vorm van je ademhaling. Je ademhaling verbindt je geest direct met je gevoel. Het wordt tijd dat er meer vanuit het gevoel, het hart en onvoorwaardelijke liefde geleefd wordt. Naar jezelf, je medemens en de Aarde met al haar levende wezens.

Leuk als je laat weten hoe jouw ervaringen hiermee zijn.

Tweet deze mail  Facebook: vind ik leuk  Bekijk mijn LinkedIn pagina

Je lichaam is een dynamische tijdlijn

Onlangs was ik door mijn rug gegaan. Body combat en ik is geen gelukkige combinatie kwam ik achter. Nu piep ik niet zo snel en vaak denk ik: kop op! Het gaat wel weer over. Maar deze keer voelde ik aan dat er iets niet helemaal lekker zat in mijn onderrug. Nu is er net bij ons in het pand een nieuwe chiropractor komen 'wonen' en ik liep een aantal keer langs zijn deur, zocht zijn website eens op en maakte een afspraak. Lees verder op mijn blog.

Pepine van den Berg - energetisch therapeut

Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenKlik op de links voor meer informatie

De energetische behandeling
Unieke Meditatie MP3's
Ezine (nieuwsbrief)
Blog
Gastenboek
Contact
Praktijk Blessed Be
Graafseweg 274
6532 ZV  Nijmegen
06-26196249
info@blessedbe.nl
www.blessedbe.nl
- Afmelden van de nieuwsbrief