- Voeg me toe in je adresboek -
Beste 

De bomen zijn gerooid op de bouwplaats naast mijn praktijk. Nu is het de beurt aan zand. Heel veel ZAND en dat moet blijkbaar de hele tijd opgehoopt, aangevoerd en afgevoerd worden met een hele grote KIEPAUTO en dat maakt HERRIE. 

Ik werd er af en toe boos van. Maar goed, soms was het geluid wat verder weg en was het te doen. Een uitdaging voor mij om gegrond en ZEN te blijven.

Mijn oproep om snel afspraken in december te maken werd flink gehoor aan gegeven en ik heb dankbaar alle beschikbare plekken opgevuld. Het wordt nog een drukke eindspurt naar 2013, maar ik heb er veel zin in en gelukkig de energie om die spurt samen met jullie te maken!

In mijn hoofdartikel duik ik weer in de wereld van het hooggevoelig zijn. Hooggevoeligheid blijkt voor de meesten toch nog eerder een vervelende eigenschap te zijn dan een leuke. Ik ervaar op mijn manier, inmiddels, toch ook de leuke kanten van hooggevoelig zijn, lees hoe het uiteindelijk begint met acceptatie.

In mijn blogartikel, overigens alle artikelen verschijnen uiteindelijk op mijn blog, alleen de E-zine lezers krijgen de primeur, schrijf ik over waarom veranderen toch zo moeilijk is. Er is een verklaring voor, maar gelukkig ook verschillende oplossingen.

Veel leesplezier en warme groet,
Pepine van den Berg

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
In het kort
11 december 2012

Vakantieperiode: vanaf vrijdag 21 december tot en met woensdag 2 januari. Vanaf donderdag 3 januari begin ik weer! De clienten van december maken in januari ook weer afspraken. Dus wil je in januari afspreken, bel dan nog voor mijn vakantie, dan hoef je niet zo lang te wachten.

Gastenboek/testimonials

Ik ben benieuwd naar jouw persoonlijke ervaringen met de energetische behandelingen. Hoe ging het eerst met je en hoe gaat het nu? Leuk als je je ervaring wilt delen met ons. Dat kan in mijn gastenboek. Schrijftip: schrijf zoals je je ervaring aan een vriend of vriendin zou vertellen.

Meditatie MP3's
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door? Ik help je graag op afstand met mijn meditatie MP3's. Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone. Klik hier voor mijn webshop.

Volg mij voor de laatste updates op:

Volg mij op Twitter    Vermeld op mijn Facebook pagina     Bekijk mijn LinkedIn paginaIn het lang

De kracht van hooggevoelig zijn begint met acceptatie (HSP is oke!)

Sinds de zomer van dit jaar, toen ik tijd had om een marketingcursus te doen, heb ik een niche, mijn afgebakende stukje van de grote vijver, die DE MARKT heet. Het is niet handig om allemaal op hetzelfde stukje te gaan vissen of te veel hengels uit te gooien, want dan vang je niks of te weinig. Dus is specialiseren het credo van de moderne marketing.

Ik zat voor de vakantie-bungalow in mijn grote blauwe TO-DO boek te brainstormen over de vraag: voor wie wil ik nou het liefste werken? Ik hoefde niet zo heel lang na te denken: 'de hooggevoelige mens'. 

Door alle jaren heen dat ik dit vak uitoefen, blijk ik met de hooggevoeligen de beste klik te hebben en de leukste ervaringen met de energetische sessies. Ik word er blij van, voel me uitgedaagd en krijg er ook energie van. 

Het leren omgaan met mijn eigen hooggevoeligheid is een proces en er zijn nog dagelijks uitdagingen voor mij, vooral voor het op peil houden van mijn energie-niveau. Ik leef zo mee tijdens de sessies en ervaar zelf in mijn lichaam vaak ook wat de client op dat moment ervaart. Soms ervaar ik het zelfs eerder dan de client. Dus het kost mij soms best energie, maar dan op puur menselijk lichamelijk niveau.

Ik weet dat ik energie uit de kosmos kan halen en doorgeven, alsof ik een pot thee ben dat alleen maar hoeft te schenken, dat zou me niet zo moe maken. Maar mijn manier van werken, gaat veel dieper lijkt het. Voor mij de enige manier. Ik ben op dit moment aan het onderzoeken, lezen, ervaren en leren hoe ik hier het beste mee om kan gaan en ik moet zeggen, het gaat steeds beter.

Maar wat is er nu zo leuk aan hooggevoeligheid? Niks zou je in eerste instantie zeggen:
  • je voelt je snel overprikkeld
  • je wilt vaker alleen zijn
  • je hebt meer tijd nodig om weer bij te komen
  • je bent moe, prikkelbaar, chagerijnig, voelt pijnen en spanningen
  • je krijgt informatie binnen waar je niks mee kunt en niks over mag zeggen. (ik kan me nog goed de ruzies in mijn studententijd herinneren van alle zere schenen waar ik tegen aan schopte, of lange tenen waar ik op ging staan, ik zei maar niks meer...)
  • sferen die je voelt
  • dromen die je krijgt
  • boodschappen die je krijgt en andere mystieke ervaringen
  • etc. etc.
Als je nu nog het bovenstaande rijtje voelt als zodanig en je hebt er last van, betekent het dat je nog in een soort weerstandsfase zit. Je ervaart weerstand tegen dat wat je voelt. Wanneer je je weerstand kan loslaten en liefde en acceptatie kan voelen voor wie je werkelijk bent, kijk dan eens wat er gebeurt.... 

In mijn verbeelding zie ik dat je een zucht van verlichting slaakt. He he, ik mag de weerstand loslaten. Ik ben, wie ik ben. Ik hoef er niet meer tegen te vechten, me voor te schamen, me voor te verstoppen, over zwijgen, net doen of ik ook zo leuk mee kan doen.

Want het is niet leuk om anders te zijn. Maar het is nu eenmaal zo. Dus je hoeft niet meer mee te doen met de rest, over je grenzen heen te gaan, te eten wat je niet wilt eten, op tijden naar bed te gaan die jou niet uitkomen etc. etc.

Voel de komende tijd eens wat jij nodig hebt, waar heen jij wilt gaan, laat je lichaam, je gevoel vertellen wat je nodig hebt en kijk wat er gebeurt, wat je meemaakt, welke invallen je krijgt. 

Zie het als een proces, schrijf het op, of knip plaatjes uit die erbij passen. Zoek de beelden die je krijgt op op internet en lees de teksten die erbij staan. Je bent er klaar voor!

Deel het ook met andere hooggevoeligen om je heen of met mij. Maak de connectie met elkaar. Het voelt als een warm bad om met jullie te werken. Ik ben hier ook heel dankbaar voor!

Tweet deze mail  Facebook: vind ik leuk  Vermeld op mijn eigen LinkedIn pagina

Waarom veranderen zo moeilijk is

Verandering is een van de moeilijkste dingen die er is. Je wilt veranderen, maar het lukt niet. Er lijken steeds obstakels te zijn: Lees verder op mijn blog.

Pepine van den Berg - energetisch therapeut

Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenKlik op de links voor meer informatie

De energetische behandeling
Unieke Meditatie MP3's
Ezine (nieuwsbrief)
Blog
Gastenboek
Contact
Praktijk Blessed Be
Graafseweg 274
6532 ZV  Nijmegen
06-26196249
info@blessedbe.nl
www.blessedbe.nl
- Afmelden van de nieuwsbrief