- Voeg me toe in je adresboek -
Beste 

De beste wensen voor het nieuwe jaar!!
 

De vakantie is alweer bijna een week achter de rug. Ik ben snipverkouden weer begonnen met behandelen, maar met voldoende zakdoeken en hoestpastilles kon ik een en ander succesvol beteugelen. Ik ben bijna beter!

Het was fijn om weer te beginnen. Ik was eigenlijk niet toe aan vakantie, in tegenstelling tot vorig jaar, toen ik compleet versleten aan de kerst begon. Nu had ik alles zo goed gedoseerd en geregeld dat ik helemaal fris de vakantie in ging. Leuk die paar dagen vrij, maar ik miste de sessies. Goed om te merken!

Toeval bestaat niet! Mijn vorige artikel over trauma-release werd via twitter doorgestuurd naar een coach uit Rosmalen en hij stuurde mij een mail met de uitnodiging om een introductie workshop TRE te doen: Trauma, spanning en stress reducerende zelfhulpmethode. Wat een kans! En Rosmalen is maar een half uurtje rijden. Dus ik heb de kans met beide handen aangegrepen. De workshop, zie mijn verslag, heeft mijn verwachtingen overtroffen en ik heb me aangemeld voor de 8 begeleidings sessies. Ik moet natuurlijk, zoals hij dat terecht zei, eerst zelf door de 'wasstraat'. Nou, met plezier natuurlijk. Daarna wordt hopelijk de eerste opleiding georganiseerd en kan ik iedereen leren profiteren van deze fijne zelfhulpmethode. 

Mijn blogartikel gaat over HSP en je licht en krachtig voelen! Want hooggevoelig zijn is ook leuk, als je weet hoe. Wie weet kun je wat met deze tips.

Veel leesplezier en warme groet,

Pepine van den Berg

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
In het kort
8 januari 2013

Gastenboek/testimonials
Ik ben benieuwd naar jouw persoonlijke ervaringen met de energetische behandelingen. Hoe ging het eerst met je en hoe gaat het nu? Leuk als je je ervaring wilt delen met ons. Dat kan in mijn gastenboek. Schrijftip: schrijf zoals je je ervaring aan een vriend of vriendin zou vertellen.

Meditatie MP3's
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door? Ik help je graag op afstand met mijn meditatie MP3's. Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone. Klik hier voor mijn webshop.

Volg mij voor de laatste updates op:

Volg mij op Twitter    Vermeld op mijn Facebook pagina     Bekijk mijn LinkedIn paginaIn het lang

Definitief loslaten! Verslag TRE workshop

Naar aanleiding van mijn vorige blog over trauma-release en mijn ervaringen ermee tijdens de sessies, ben ik uitgenodigd om een TRE introductieworkshop te doen. TRE is ontworpen door David Berceli en het staat voor Tension and stress-release exercises. Het werd georganiseerd door Marc Doomernik, zie verfrissende-blik.nl, hij heeft zijn certificering in Zuid-Afrika behaald en Nederland telt nog 2 andere gecertificeerden. Dus dat zegt wel iets over hoe nieuw de methode in Nederland is. 

Het is een methode die heel laagdrempelig is, je praat niet over je trauma en spanningen, maar je doet er wat mee op lichaamsniveau, waar de eerste impact heeft plaatsgevonden, ook al is het lang geleden. Het wordt ingezet in het leger, na rampen zoals overstromingen, in vluchtelingenkampen enzovoorts. Het is mijn missie om hooggevoelige mensen, die toch extra gevoelig zijn voor prikkels en veel spanningen vasthouden, te helpen deze spanningen uit het verleden en opgebouwd in de toekomst definitief los te laten.

Maar ik ben natuurlijk eerst zelf proefkonijn! 

Op een fijne locatie en in een klein groepje kregen we les. Ik had mijn matje meegenomen en had lekkerzittende kleding aangetrokken. Eerst kregen we de theorie. Het vecht, vlucht en bevries-mechanisme werd uitgelegd. Ongeacht je nationaliteit, iedereen schrikt op dezelfde manier. Je trekt je psoas-spier, die je wervelkolom (zenuwstelsel) met je benen verbindt, in. Bij een onverwachts harde knal, krimp je dus in elkaar, dit gaat compleet instinctief, je wilt je kwetsbare buik beschermen. Dit wordt geregeerd door ons reptielenbrein. Dieren en kleine kinderen ontladen deze spier spontaan door na een spannend moment te bibberen, trillen en te schudden, de neurogene tremoren. Volwassenen ontladen de spanning in het algemeen niet lichamelijk, ze geven het rationeel een plek, maar de impact is niet ontladen. De psoas-spier wordt door langdurige stress korter, de rug gaat hierdoor corrigeren en kan pijn gaan doen, je krijgt pijn in je bekken, je liezen, je schouders en nek verkrampen, je kunt hoofdpijn krijgen, je zet je adem vast enz. enz. 

Wanneer je deze spanningen eenmaal in je lichaam hebt opgebouwd en vastgezet, kun je deze nauwelijks ontladen. Je kunt willen ontspannen met je geest, maar je lichaam gehoorzaamt niet. Je blijft gespannen. Sterker nog, wanneer je slaapt of gewoon op de bank zit, kun je je vuisten ballen, met je tanden knarsen, of zomaar een hyperventilatie-aanval krijgen. 

Met behulp van zes simpele oefeningen, belast je je lichaam een beetje. Bij de laatste oefening lig je op je rug met je benen iets opgetrokken en je knieen wat uit elkaar (als een kikker), zodat je bovenbenen in trilling komen. Deze trilling plant zich verder voort in je hele lichaam en golft door je ruggengraat, van je stuitje naar je kruin. 

DE SESSIE:
Ik vond de 6 oefeningen eenvoudig en goed te doen. Je voelt dat het echt een soort warming-up is van top tot teen. Je doet wat been-oefeningen en buigingen. Hier en daar voel je door de belasting van je benen, al wat trillingen opkomen. Ik begon zelfs lichtjes te zweten, heel apart. Er kwam al wat los, een soort ontgiften.

Bij het liggen op het matje kwamen mijn benen al goed in trilling en dat was zelfs, onverwachts, pijnlijk voor mijn spieren, dus dan mag je een beetje fine-tunen. Je gaat voelen in welke positie het geen belasting meer voor je is. Nou en dan is het een kwestie van je overgeven aan het bibberen (net als van de kou), trillen, schudden, golven, hoe je het ook maar noemen wilt. En dat komt en gaat op allerlei verschillende manieren, dan zwakt het weer af tot bijna niet en dan begint het weer. Het is iets wat je niet kunt bedenken, je laat het gewoon gebeuren. En er gaan natuurlijk allerlei sensaties door je heen. Ik voelde mijn hele ruggengraat warm worden en mijn handen bleven zweten. Er gebeurde veel!

Wat ik echt heel cool vond dat ik mijn nek en schedelbasis koel voelde worden, alsof inderdaad mijn hersenstam en kleine hersenen gingen loslaten. Voor mij het bewijs dat het, samen met je ruggengraat, echt op zenuwstelsel niveau ontlaadt. 

Op een gegeven moment werd ik vanzelf en totaal onverwachts helemaal slap. Ik kwam vanzelf in en hele diepe ontspanning en dat voelde heerlijk! Ik was uit mijn hoofd en helemaal ZEN. Een wonderlijke ervaring. 

Het was stiekem mijn stille hoop geweest dat dit zou gebeuren, ik had nooit verwacht dat het ECHT zou gebeuren.  

Daarom vind ik het zo'n goede manier. Niet praten, maar ervaren! Zonder tussenkomst iemand anders, want dat zorgt bij zeer getraumatiseerde mensen weer voor stress. Ik vond het fijn dat Marc erbij was om dingen aan te vragen als ik ergens mee zat of twijfelde aan iets. Hij liep ook rond om hier en daar te helpen of aanwijzingen te geven. Maar hij was op de achtergrond zonder oordeel aanwezig.

Ik had daarna wel wat spierpijn, maar voelde me verder heel ontspannen en uit mijn hoofd. Dit heeft de grootste gedeelte van de dag nog geduurd. 

Ik ga verder met het vervolgtraject van 8 sessies, dan leer ik de methode helemaal aan voor mijzelf en hopelijk start daarna de opleiding TRE level 1 om het te leren overdragen. Ik houd jullie op de hoogte!

Tweet deze mail  Facebook: vind ik leuk  Vermeld op mijn eigen LinkedIn pagina

HSP en je licht en krachtig voelen!

Op 2e kerstdag wilde ik een toepasselijk plaatje vinden bij de gedachte die zomaar in mij op was gekomen: Laat het Licht met kerstmis ook in jou geboren worden voor een stralend nieuw jaar!

Veel HSP-ers, hooggevoelige mensen, voelen zich helemaal niet licht en krachtig. Zij zitten nog volop in de weerstand en willen helemaal niet zo gevoelig zijn.

Hoezo licht en krachtig? Ik voel me zwaar, moe, overprikkeld, futloos en helemaal vol!

Het is bijna 1 januari 2013. Een tijd van goede voornemens maken. Ik weet er eentje voor je: lees verder op mijn blog

Pepine van den Berg - energetisch therapeut

Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenKlik op de links voor meer informatie

De energetische behandeling
Unieke Meditatie MP3's
Ezine (nieuwsbrief)
Blog
Gastenboek
Contact
Praktijk Blessed Be
Graafseweg 274
6532 ZV  Nijmegen
06-26196249
info@blessedbe.nl
www.blessedbe.nl
- Afmelden van de nieuwsbrief