Beste ,

Ik kwam op mijn onderwerp van deze brief omdat ik best onder de indruk was na het bekijken van de documentaire True Stories op Netflix over het leven van de toen 26 jarige, met gezondheidsproblemen kampende, dj Avicii en het nieuws onlangs van zijn tragische dood.

O wat kunnen spanningen toch destructief zijn en hoe kun je ze toch overrulen met je geest. Als je goed naar zijn lichaam kijkt dan zie je hoe de vastgehouden spanningen en buikpijnen hem een gebogen houding geven. Het geven van een concert is geen ontlading voor hem, maar geeft hem nog meer overprikkeling en stress. Enkele concerten geven met voldoende rust en ruimte ertussen a la, maar bijna iedere dag 1 of 2 is echt too much. De hoogsensitieven onder ons snappen dit maar al te goed.

Het is soms lastig te beoordelen of je spanningen of stress ervaart en of je zelfs in een spanningspatroon vast zit. Misschien wist je niet eens dat je in een spanningspatroon vast kon zitten, of je ontkent het. Maar je spieren en zenuwstelsel houden je spanningen net zo lang vast, totdat je iets "doet" om de spanningen of stress weer los te laten. En het is dan fijn om iets te doen, wat ook effectief is.

Normale spanningen zijn ok, het maakt je actief, je doet het ding wat je moet doen en dan kom je weer tot rust. Dit wisselt elkaar als je wakker bent mooi af.

Maar soms gebeuren er heftigere dingen in je leven, de overmatige spanningen die je toen hebt ervaren kon je niet in het moment zelf loslaten (dit heet in het Engels: undischarged traumatic stress) en die sla je dan op om op een later moment wel los te kunnen laten. Dit op een later moment loslaten, gebeurt helaas bij volwassenen niet spontaan, in tegenstelling tot dieren en kleine kinderen. En die vastgehouden spanningen resulteren dan in een vastzittend spanningspatroon.

Hoe merk je een vastzittend spanningspatroon dan op?
1. Pijn - je hebt pijn in je lichaam en/of in je spieren.
2. Slaapproblemen - je hebt problemen met in slaap vallen en/of doorslapen.
3. Je zit veel in je hoofd -  spanningen houden je in een staat van alertheid en die alertheid houdt je hoofd steeds aan de praat of aan het werk.
4. Niet kunnen ontspannen - je wilt het wel, maar je blijft je onrustig en gespannen voelen of zelfs angstig.
5. Kwakkelen met je gezondheid - je immuunsysteem staat bij spanningen op een lager pitje dus gaat er weinig energie naar je o zo belangrijke verdedigingsmechanisme. Je bent ontstekingsgevoelig.
6. Moeite met je ademhaling - Je merkt dat je niet zo lekker ademt.

Deze 6 punten zijn natuurlijk heerlijk kort door de bocht, maar geeft even heel beknopt weer wat je allemaal kunt ervaren bij vastzittende spanningen.

Zoals ik al zei kun je dit spanningspatroon doorbreken door iets te gaan doen, fysiek. Ik kan je hierbij helpen.

Een fysiek actieve, maar niet "hoofd-gestuurde" wijze is via de TRE oefeningen, een zelfhulp-methode om diep en blijvend spanningen op te lossen. Deze oefeningen leer je individueel bij mij of je volgt de workhop. (de eerstvolgende is op donderdag 31 mei.)

Een passieve wijze is via een energetische/cranio-sacraal behandeling, of via brainspotting, ik begeleid je om diep in de kern opgeslagen spanningen op te lossen.

Wil je graag afspreken? Stuur dan een mail naar info@blessedbe.nl of bel me op: 06-26196249, mocht ik niet opnemen, spreek dan in en ik bel zsm terug.

Warme groet, Pepine van den Berg

Energetisch Therapeut
Certified TRE® provider 
Brainspotting

www.blessedbe.nl

Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen met mijn behandelingen of de TRE®! Laat je het ons weten? Je kunt een bericht achterlaten in mijn Gastenboek, TRE® gastenboek of  Facebook pagina

Archief Artikelen
Hier staan alle artikelen op een rijtje om nog eens terug te lezen

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
TRE® Agenda

TRE® Intro Workshop (Trauma and Tension Release Exercises)

Leer individueel of in groepsvorm 7 eenvoudige oefeningen om vanuit je kern, diepe chronische spanningen los te laten.


Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave. 

donderdag 31 mei van 10:00 tot 12:00
donderdag 28 juni van 10:00 tot 12:00
donderdag 30 augustus van 10:00 tot 12:00
donderdag 11 oktober van 10:00 tot 12:00
donderdag 29 november van 10:00 tot 12:00
 
Pepine van den Berg - Energetisch Therapeut | TRE® Provider | Brainspotting therapist
Expert op het gebied van stress en trauma.
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingen. 
Individuele consulten en workshops.Alle informatie snel binnen handbereik:

Energstische therapiere 

TRE® - Tension and Trauma Relase Exercises  

Brainspotting


Generational Brainspotting

Gastenboek