Beste ,

Ik ben druk bezig met alle stappen doornemen van de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die eind mei ingaat.  Dit geldt zowel voor mijn nieuwsbrief als mijn praktijkvoering. Als je nu mijn nieuwsbrief krijgt, betekent het dat je jezelf in het verleden of onlangs via een dubbele opt-in hebt aangemeld, zoals nu de regel is.

Via deze self-service link: , kun je, als het goed is, bij je gegevens zoals ze bij mij in het Autorespond systeem staan en kun je ze wijzigen. Afmelden voor mijn nieuwsbrief kan ook op ieder moment. 

Voor mijn praktijkvoering geldt dat iedere nieuwe client een privacyverklaring en behandelingsovereenkomst tekent. Ik heb er lang van af gezien, maar ik zou niet willen dat ik inspectie kreeg en ik zonder schriftelijke toestemming aan het behandelen ben.

Maar al met al begint er schot in te komen en ben ik bijna klaar met alle voorbereidingen. Ik heb vorig jaar de visitatie van mijn beroepsverening VBAG gehad en ik voldoe verder aan alle beschermingsnormen.

Artikel: Hoe laat je los zonder te hoeven praten?

Het is niet zo dat er niets gezegd mag worden natuurlijk. Vooral bij een eerste consult wil ik eigenlijk best veel dingen weten en stel ik allerlei vragen. En soms is praten juist dat wat er nodig is. Dit gebeurt allemaal in afstemming.

Maar meestal als we een sessie beginnen, houdt het praten eigenlijk op en gaan we in stilte werken. Waarom in stilte? Eigenlijk omdat we andere hersengebieden willen activeren. Die gebieden die spanningen en "oud zeer" voor ons vasthouden om op een later tijdstip te ontladen.

Het gekke is dat je hierbij nog wel gewoon kunt denken, je denkende brein blijft van alles denken. Maar als je in de stilte komt en het denken, maar laat denken, zonder aan je gedachten vast te houden, dan gaat het brein en lichaam vanzelf loslaten. Dit gaat dus buiten het denken om.

Als we deze loslaat staat bereiken in een energetisch/craniosacrale sessie op de behandeltafel, dan kun je extra loslaten via de chakra's, de energiecentra. En er komen mooie cranio-sacrale pulseringen op gang, die lang doorwerken. Je voelt je daarna lichter, alsof er echt is opgeruimd.

Bij TRE ligt de nadruk op zelf, zonder mijn aanraking, spanningen los te laten en trauma, ook zonder er over te hoeven praten. Vaak weet je niet eens wat je precies aan het loslaten bent, omdat veel details niet opgeslagen worden, of vergeten zijn. Maar zonder het allemaal op te hoeven rakelen, kun je toch je zenuwstelsel die niet vrij voelt, reguleren.

Bij Brainspotting hetzelfde verhaal. Binnen de zeer afgestemde dual attunement frame, begint je brein en zenuwstelsel te reguleren. Ik blijf hier als therapeut buiten en hoef jouw alleen maar te volgen. 

In deze staat wil je soms wel graag wat zeggen en dat mag natuurlijk, en soms vraag ik hoe het met je gaat om even te checken. Maar alles in afstemming.

Spreekt het je aan? Dan kun je een afspraak maken. Stuur dan een mail naar info@blessedbe.nl of bel me op: 06-26196249, mocht ik niet opnemen, spreek dan in en ik bel zsm terug.

Warme groet, Pepine van den Berg

Energetisch Therapeut
Certified TRE® provider 
Brainspotting

www.blessedbe.nl

Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen met mijn behandelingen of de TRE®! Laat je het ons weten? Je kunt een bericht achterlaten in mijn Gastenboek, TRE® gastenboek of  Facebook pagina

Archief Artikelen
Hier staan alle artikelen op een rijtje om nog eens terug te lezen

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
TRE® Agenda

TRE® Intro Workshop (Trauma and Tension Release Exercises)

Leer individueel of in groepsvorm 7 eenvoudige oefeningen om vanuit je kern, diepe chronische spanningen los te laten.


Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave. 

donderdag 31 mei van 10:00 tot 12:00
donderdag 28 juni van 10:00 tot 12:00
donderdag 30 augustus van 10:00 tot 12:00
donderdag 11 oktober van 10:00 tot 12:00
donderdag 29 november van 10:00 tot 12:00
 
Pepine van den Berg - Energetisch Therapeut | TRE® Provider | Brainspotting therapist
Expert op het gebied van stress en trauma.
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingen. 
Individuele consulten en workshops.Alle informatie snel binnen handbereik:

Energstische therapiere 

TRE® - Tension and Trauma Relase Exercises  

Brainspotting


Generational Brainspotting

Gastenboek