- Voeg me toe in je adresboek -
Beste 

Wat gaat de tijd toch snel. Januari is alweer bijna voorbij! 

Ik heb weer veel nieuwe mensen mogen ontmoeten in de praktijk en ook weer afscheid genomen van clienten die na mijn steuntje in de rug weer zicht hebben op hoe ze zelf door kunnen gaan.

Maar zoals ook iemand zei: waarom alleen? Ik blijf gewoon eens in de zoveel tijd bij je komen omdat ik het fijn vind om weer even te voelen, weer even helemaal te ontspannen.

Ik kom er ook steeds meer achter, dat alleen goed is, maar samen veel leuker! Ik volg nu mijn eigen trauma-release sessies in een groepje. En ik voelde eerst weerstand om in een groep te gaan. Maar ik vind het eigenlijk heel gezellig, je deelt je sores en ervaringen met elkaar en je hebt een lach en een traan. Mensen zijn toch hele sociale wezens, de maatschappij is al zo individueel ingesteld, je kunt veel zelf, thuis en achter de computer. Maar zodra je energieveld door iemand anders of door een groep versterkt wordt dan is dat zoveel malen rijker!

Wanneer je je veilig voelt in een groep of bij iemand die je vertrouwt dan is dat de perfecte proeftuin om jezelf te laten zien. Jezelf te zijn. De controle eens los te laten, even goed uit te ademen en de verwachtingen los te laten. Er komt dan niets naar je toe, maar je laat vanuit jezelf ontstaan. Je maakt contact met je innerlijke bron, je eigen werkelijkheid en je kracht. En niets is goed of fout. Het is zoals het is.

In mijn artikel sluit ik hier op aan en mijn blog gaat over hoe je je eigen heling kunt toelaten.

Veel leesplezier en warme groet,

Pepine van den Berg

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
In het kort
22 januari 2013

Gastenboek/testimonials
Ik ben benieuwd naar jouw persoonlijke ervaringen met de energetische behandelingen. Hoe ging het eerst met je en hoe gaat het nu? Leuk als je je ervaring wilt delen met ons. Dat kan in mijn gastenboek. Schrijftip: schrijf zoals je je ervaring aan een vriend of vriendin zou vertellen.

Meditatie MP3's
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door? Ik help je graag op afstand met mijn meditatie MP3's. Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone. Klik hier voor mijn webshop.

Volg mij voor de laatste updates op:

Volg mij op Twitter    Vermeld op mijn Facebook pagina     Bekijk mijn LinkedIn paginaIn het lang

Alles is goed! En als het niet zo is, dan zie je dan wel weer...

Als ik de titel van mijn eigen artikel lees, dan denk ik: hoe kom ik daar nou weer bij!

Het zegt iets over hoe ik op dit moment in mijn vel zit denk ik. Mensen die mijn e-zines en blogs lezen, weten dat ik op dit moment  8 TRE sessies volg (trauma coaching). Het universum en mijn engelen hebben een groot gevoel voor humor om mij op zo'n slinkse wijze in therapie te sturen (er is toch helemaal niks met mij aan de hand?):
  • Eerst ga ik in september 2012 door een roosterwijziging van mijn sportschool body-combat doen. Super leuk!! Maar hiervan krijg ik in oktober zulke blessures dat ik niet meer zonder pijn kan lopen.
  • Dan sturen ze even later een chiropractor op mijn pad, hij opende in oktober zijn praktijk in het Augustinus en door de pijn voel ik mij genoodzaakt een afspraak te maken. Ik moet toch wat! En ik kan van mijn praktijk naar beneden strompelen... lekker makkelijk.
  • Ik wordt van top tot teen behandeld (ik zeg heel veel au, chiropractor zegt heel vaak sorry...) Maar mijn nek, rug, bekken en ledenmaten en dus ook energiebanen zijn inmiddels blokkade en pijnvrij!
  • De ervaring van het zelf weer client zijn, voelen hoe vast ik zit en het helingsproces dat daaruit voortvloeide (lees mijn blog hierover) leidde bij mij tot het inzicht dat ik ook getraumatiseerd ben en dat mijn lichaam ook laat zien hoeveel spanningen het vasthoud zonder dat ik die met de beste wil van de wereld kan loslaten.
  • Dus toen ik hier over schreef en mijn artikel op de sociale media publiceerde, kwam vanuit het niets een TRE-coach op mijn pad, die vond, terecht, dat ik het eerst zelf moest ervaren voordat ik het over kon brengen. Dus ik ging in trauma-therapie en nota bene in een GROEP. Oh wat eng!
  • Ik zou het zelf zo nooit bedacht hebben.
Maar ik dans weer als een zonnetje! En ik ben me daar een potje ontspannen!!

Wanneer je getraumatiseerd bent op welke manier dan ook, dan heb je angsten ervaren, je bent heel vaak bang geweest, of je hebt je zorgen gemaakt. Misschien heb je dat nu nog steeds. Bijvoorbeeld faalangst, of je bent vaak zenuwachtig voor dingen, of je bent onverklaarbaar angstig, vermijdend of zorgelijk. Ook angsten/zorgen om jezelf, je gezondheid, financieën, wonen, partner, dierbaren, kinderen en familie nemen een reeële plaats in, in ieders werkelijkheid. 

De paradox is, dat je van je angsten leert! Je komt te dicht bij een vlam, je brandt je vinger en je leert dat je dat nooit meer moet doen. Een hele goede les.

Waren alle lessen maar zo duidelijk en zo gemakkelijk. Als je van je fiets valt, moet je er weer op: Ja, daaag! Als je gepest wordt, moet je gewoon naar school: diep van binnen denk je, no way. Als je conflicten hebt op je werk, moet je iedere dag toch je collega onder ogen zien, au, knoop in je maag... Als je een dierbare verliest, verlangt je omgeving dat je na een poosje gewoon de draad weer oppikt, van binnen voel je dat nog helemaal niet zo. Maar je gaat door, het wordt van je verlangd.

Zoals gewoonlijk is bovenstaande uit mijn leven leven gegrepen, maar ik denk wel uit ieders leven. En dat geeft juist zo'n verbinding!

Het is goed, het mag er zijn. We maken het allemaal mee. Niemand is beter, verder, hoger of lager. We zijn allemaal mensen, met dezelfde anatomie, hetzelfde zenuwstelsel, dat bij stress op dezelfde wijze reageert.

Groepen waren voor mij per definitie geen veilige plaatsen. Het leverde mij bij voorbaat spanning op. Maar ik zit nu in een groep met mensen die komen om dezelfde spanning los te laten als ik en dat geeft een wonderlijk effect. Het is helpend. 

De TRE is een zelfhulpmethode en iedereen zal het op zijn eigen manier ervaren en op zijn eigen manier willen doen. Maar toen ik het thuis alleen deed, miste ik de bedding van de groep. Het samenzijn, ook al wordt er weinig gepraat. Het samen zitten, zonder woorden, ontspannen en bijkomen van je sessie, geeft verbinding. 

Door het loslaten van oude trauma's en spanningen merk ik  hoeveel ruimte ik krijg. Ik ben niet meer bang voor nieuwe spanningen. Ik merk wel dat ik iets van spanning opbouw omdat ik iets wil benoemen, of omdat ik voor mijzelf wil opkomen of mijn grens wil aangeven. Maar dat weerhoudt mij er niet meer van om het niet te doen. Alles is goed en als het niet zo is dan zie ik wel weer verder. Ik ga het niet meer uit de weg.

Van harte help ik jou ook met loslaten, weer bij jezelf te komen en je kracht weer opnieuw te ervaren! Door de energetische behandelingen en wellicht in de toekomst bij mij in je eigen TRE-groep.

Tweet deze mail  Facebook: vind ik leuk  Bekijk mijn LinkedIn pagina

Je eigen heling toelaten. Hoe doe je dat?

Toen ik in 1999 begon aan mijn opleiding voor chakra-therapeut, was ik nog in de veronderstelling dat ik heel veel moest doen met mijn clienten om ze beter te maken. Ongetwijfeld was het zelfgenezend vermogen aan de orde geweest in de lessen, maar ik had het toen helemaal nog niet opgepikt. Ik was de therapeut met mijn gereedschapskist aan behandelmogelijkheden en wat ik aanbood maakte iemand beter.

Ik heb zoveel behandelingen uit mijn hoofd moeten leren voor mijn examen! Ik doe er helemaal niets meer mee. Voor de andere healing en coachingsvormen heb ik ook zoveel moeten leren en toepassen. Ik gebruik er een fractie van in de praktijk.

Maar wat moet ik dan wel doen? lees verder op mijn blog

Pepine van den Berg - energetisch therapeut

Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenKlik op de links voor meer informatie

De energetische behandeling
Unieke Meditatie MP3's
Ezine (nieuwsbrief)
Blog
Gastenboek
Contact
Praktijk Blessed Be
Graafseweg 274
6532 ZV  Nijmegen
06-26196249
info@blessedbe.nl
www.blessedbe.nl
- Afmelden van de nieuwsbrief