Beste ,

Je kent de uitdrukking wel: "getekend zijn door het leven". Of: "Toen dat gebeurd was, zag hij er 10 jaar ouder uit."

En aan de andere kant is het ook waar, dat wanneer je een heerlijk dagje hebt gehad, je eens uitgelaten hebt gelachen, of heel goed nieuws krijgt, of een paar keer lekker hebt geslapen, je ineens weer stukken jonger kan voelen en gaat stralen.

Maar we kunnen door voortdurende spanningen, stress, zorgen, emoties enz. langzaam maar zeker getekend worden. De spieren in je gezicht lijken voortdurend aangespannen. Je hebt een frons in je voorhoofd, je ogen knijp je steeds een beetje samen, je lippen zijn op elkaar geperst, je kaken staan wat strakker, je knarst je tanden s'nachts, of je tong ligt voortdurend aangespannen tegen je gehemelte. Het scheelt al om je hier meer bewust van te worden.

Ik kwam enkele jaren geleden deze voor, tijdens en na foto's van Amerikaanse soldaten tegenhttps://www.mirror.co.uk/news/uk-news/haunting-photos-soldiers-faces-taken-6512225

Stress, spanningen en aanhoudende emotie(s) voel je dus ook in je gezicht. En wat doet de cosmetische industrie om de spieren in je gezicht te ontspannen en daardoor rimpels te verminderen? Ze spuiten botox in je voorhoofd, je wangen, bij je ogen etc. om de spieren lam te leggen. En dan kun je ze niet meer zo goed gebruiken. Maar je hebt dan ook gelijk geen gezichtsuitdrukking meer. Een essentieel onderdeel van onze non-verbale communicatie.

Hoe kunnen wij op een natuurlijke manier onze gezichtsspieren helpen te ontspannen?

TRE
in januari 2013 deed ik mijn eerste Trauma Release Exercises workshop. Dat liggen trillen leek me waanzinnig boeiend. Geen idee wat ik zou ervaren of wat voor effect het op mij zou hebben. Het bijzondere effect deed zich voor na het trillen, dus in de rust. Ik voelde letterlijk mijn spieren slap worden. En niet alleen die van mijn lichaam, maar ook die in mijn gezicht. Ik voelde dat vooral in mijn lippen, wangen, kaken en rond mijn ogen. Daar wordt het dan op de een of andere manier zachter en meer uitgestreken. Nooit verder meer bij stil gestaan wat het effect op de langere termijn zou zijn. Ik wordt langzaam maar zeker wel steeds grijzer, maar, hoewel ik er aanleg voor heb, vallen mijn rimpels nog wel mee. Behalve als ik lach natuurlijk of bij allerlei andere emoties en gevoelens. 

Behandelingen om spanningen los te laten
Voel je dat niet alleen je gezicht getekend raakt, maar dat je hele lichaam zich niet meer kan ontspannen, dan is het fijn om stress-reducerende behandelingen hiervoor te doen. Spanningen stromen weg, blokkades lossen op en je kunt weer dieper ademhalen. En je slaap wordt inderdaad weer een schoonheidsslaap.

Je zorgen verander je er niet mee, je persoonlijke geschiedenis, wat je allemaal hebt meegemaakt verander je er ook niet mee. Maar je kunt wel de (opgebouwde) spanningen (leren) loslaten en al je opgedane wijsheid van binnen naar buiten laten stralen.

Spreekt mijn manier van werken je aan? Dan kun je een afspraak maken. Stuur een mail naar info@blessedbe.nl of bel me op: 06-26196249, mocht ik niet opnemen, spreek dan in en ik bel zsm terug.

Warme groet, Pepine van den Berg

Energetisch Therapeut
Certified TRE® provider 
Brainspotting

www.blessedbe.nl

Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen met mijn behandelingen of de TRE®! Laat je het ons weten? Je kunt een bericht achterlaten in mijn Gastenboek, TRE® gastenboek of  Facebook pagina

Archief Artikelen
Hier staan alle artikelen op een rijtje om nog eens terug te lezen

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
TRE® Agenda

TRE® Intro Workshop (Trauma and Tension Release Exercises)

Leer individueel of in groepsvorm 7 eenvoudige oefeningen om vanuit je kern, diepe chronische spanningen los te laten.


Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave. 

donderdag 31 mei van 10:00 tot 12:00
donderdag 28 juni van 10:00 tot 12:00
donderdag 30 augustus van 10:00 tot 12:00
donderdag 11 oktober van 10:00 tot 12:00
donderdag 29 november van 10:00 tot 12:00
 
Pepine van den Berg - Energetisch Therapeut | TRE® Provider | Brainspotting therapist
Expert op het gebied van stress en trauma.
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingen. 
Individuele consulten en workshops.Alle informatie snel binnen handbereik:

Energstische therapiere 

TRE® - Tension and Trauma Relase Exercises  

Brainspotting


Generational Brainspotting

Gastenboek