- Voeg me toe in je adresboek -
Beste 

Het is alweer 2 februari geweest. Het seizoensfeest Imbolc, oftewel het lichtfeest, is alweer achter de rug. Ook al zien we de winter nog steeds om ons heen, diep in de aarde begint zich al het een en ander te roeren.

Het is tijd om de winter achter ons te laten en een beetje wakker te gaan worden. Doe een klein ritueeltje voor jezelf, reinig jezelf met witte salie of neem een lekker bad of douche en was de winter van je af. Maak dan contact met je verlangens, wat roert er diep binnen in jou, wat wil naar de oppervlakte komen? Je hoeft er nog niets mee te doen, dat hoort bij de lente, maar je mag er al wel contact mee maken. 

Het artikel wat ik heb geschreven sluit hier bij op aan. Maak eens contact met je mantel der liefde, wanneer doe jij deze comfortabele cape om? Wanneer zet je hem in? En dient deze mantel jou nog wel? Hier kun je contact mee maken en als je er klaar voor bent er voor kiezen hem een keertje niet om te doen en profiteren van de dingen die er dan in beweging worden gezet. 

Wat ook in beweging mag komen is je kundalini energie. Deze energie ligt 'te slapen' aan de basis van je ruggengraat. Met deze fijne meditatie: de chakra-ademhalingsoefening, maak je de energie weer wakker in jezelf. Meer meditatie MP3's en ontspanningsoefeningen vind je hier.

Uit de winterslaap en weer in beweging richting de lente! 

Veel lees- en meditatie plezier, warme groet,

Pepine van den Berg

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
In het kort
5 februari 2013

3D filmpje van Cranio-sacraal grepen. Zo kun je zien wat er van binnen bij je gebeurt tijdens een sessie: http://www.youtube.com/watch?v=Ujwljx3f4bU

Gastenboek/testimonials
Ik ben benieuwd naar jouw persoonlijke ervaringen met de energetische behandelingen. Hoe ging het eerst met je en hoe gaat het nu? Leuk als je je ervaring wilt delen met ons. Dat kan in mijn gastenboek. Schrijftip: schrijf zoals je je ervaring aan een vriend of vriendin zou vertellen.

Meditatie MP3's
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door? Ik help je graag op afstand met mijn meditatie MP3's. Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone. Klik hier voor mijn webshop.

Volg mij voor de laatste updates op:

Volg mij op Twitter    Vermeld op mijn Facebook pagina     Bekijk mijn LinkedIn paginaIn het lang

Hoe stevig is jouw mantel der liefde?

Heb jij een mantel der liefde? Even maar eens een kleine checklist:

 

 • Vind je het fijner om de lieve vrede te bewaren?
 • Geef je maar snel toe om een conflict te vermijden?
 • zeg je maar niets om iemand niet boos te maken?
 • weet je precies op welke lange tenen je niet moet staan?
 • Wil je graag aardig gevonden worden?
 • Heb je het gevoel dat je iemand niet kunt storen wanneer je hulp nodig hebt?
 • Vind je het lastig als je het een ander even lastig moet maken?
 • Vind je het moeilijk om iets voor jezelf te vragen?
 • Vind je het moeilijk om Nee te zeggen, om grenzen aan te geven?
 • Vul zelf jouw mantel der liefde-valkuil maar in

Zo'n mantel zit heerlijk. Soms is de mijne van dik bont, helemaal lekker knuffelig. Soms is het een huisje waar ik me in kan verschuilen. Soms is het een Harry Potter onzichtbaarheidsmantel en ben ik er gewoon even niet. Soms is het een dikke muur waar ik me achter kan verschuilen.

Ik heb me geloof ik lang genoeg verstopt! Lang genoeg genegeerd wat ik nou aan het bedekken ben. En ben ik of mijn omgeving hier nou eigenlijk mee geholpen? Bedekken is niet oplossen, bedekken is niet aankijken, bedekken is niet benoemen, bedekken is niet de realiteit van het NU, bedekken is niet zien zoals het werkelijk is.

Bedekken is uitstellen

Tijdelijk, omdat het nu even niet uitkomt, omdat je het nu gewoon even niet aankan. Omdat je denkt dat het toch niets uitmaakt, wat je ook doet, etc. etc.

Als je iets bedekt, zit wat er onder zit er nog net zo bij, nog steeds hetzelfde en onveranderd. Vroeg of laat, op een onbewaakt ogenblik, piept wat er onder zit er gewoon weer bovenuit.

Ja....en dan moet je er wat mee <HELP>

Natuurlijk is het fijnste er gewoon niets mee te doen, er niet aan te werken en gewoon doorgaan met nog maar eens bedekken.

Of je kijkt het aan, je voelt dat er enkele schoenen zitten te wringen, je voelt de Vesuvius in je lichaam die op springen staat en je stelt vast dat er iets moet gebeuren. De mantel der liefde zit niet meer lekker, knelt en je wilt hem afwerpen.

Zoals met alles begint het met een bewustwordingsproces: wanneer je heel eerlijk tegen jezelf bent, dan weet waar en wanneer je iets zou moeten zeggen of doen om voor jezelf op te komen, voor jezelf te zorgen of dat je een grens wilt aangeven:

 • je voelt hartkloppingen
 • je voelt een emotie
 • je voelt je gezicht rood worden
 • je keel snoert dicht
 • je houdt je adem in
 • je voelt weerstand
 • je voelt een grote Nee in je systeem
 • je voelt al je energie uit je lichaam wegstromen
 • je bent voortdurend moe
 • je krijgt hoofdpijn, buikpijn etc.
 • vul zelf je eigen persoonlijke signalen in

Bovenstaande komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Meestal kunnen we niet normaal benoemen wat ons dwars zit, omdat er een blokkade uit de jeugd op zit of een trauma. En dat is heel begrijpelijk en daarom is er de Mantel der Liefde uitgevonden. Om jou te helpen je veilig door deze periode heen te helpen.

Maar als volwassene heb je deze veilige mantel niet meer nodig. Hij mag af en iedereen mag zien welk geweldig mens er onder verscholen gaat! Jij mag er zijn in je volle glorie! Met al je leuke en minder leuke kanten, met al je talenten en capaciteiten. En je mag alle ruimte innemen die je nodig hebt.

Je moet het alleen durven! Ik ben er achter gekomen, dat de eerste stap of eerste keer het moeilijkste is. Het voelt als echt van de hoogste klif in het diepe springen. Maar heb je die eerste hindernis eenmaal genomen en de opluchting ervaren of het leuke resultaat, dan krijg je steeds meer vertrouwen. En dit gaat steeds meer de overhand nemen. Het is net als conditie opbouwen of iets nieuws leren. Kleine stapjes en vallen en opstaan.

Je pakt jouw innerlijk kindje bij de hand en laat haar zien dat jij het overneemt, de grote sterke volwassene die wel de woorden kan vinden, die wel kan weglopen, die wel nee kan zeggen en die niet bang is.

Wanneer je voelt dat je bij dit proces nog wat hulp kan gebruiken, dan kunnen energetische behandelingen je meer inzicht geven in jezelf en je eigen proces. Je weet dan wat je persoonlijk kan doen om je eigen zorgvuldig opgbouwde mantel der liefde, liefdevol aan de wilgen te hangen.

Tweet deze mail  Facebook: vind ik leuk  Vermeld op mijn eigen LinkedIn pagina

Maak eens een diepe buiging voor jezelf

Ik worstel al geruime tijd, zeg maar gerust, al zolang ik me kan herinneren met nekklachten. Last van een stijve, pijnlijke nek, die pijn doet bij het draaien. Ook heb ik regelmatig vastzittende schouders gehad met uitstraling naar de armen. Het is voor mij sinds enkele weken weer een aandachtspunt. Mijn acute rug- en schouderklachten zijn verholpen, mijn nek blijkt een hardnekkig ander kopje thee te zijn.

Ik ben me er steeds meer bewust van geworden dat ik eigenlijk steeds mijn kin de lucht in steek en een beetje mijn hoofd achter in mijn nek gooi. Een hoofd weegt net zoveel als een gemiddelde bowlingbal, dus dat is best een gewicht wat je de hele dag torst.

Nek-klachten ontstaan bij mensen die eigenlijk al heel vroeg in hun jeugd, dat kan zelfs al vanaf babytijd, problemen hebben ervaren met veiligheid.  lees verder op mijn blog

Pepine van den Berg - energetisch therapeut

Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenKlik op de links voor meer informatie

De energetische behandeling
Unieke Meditatie MP3's
Ezine (nieuwsbrief)
Blog
Gastenboek
Contact
Praktijk Blessed Be
Graafseweg 274
6532 ZV  Nijmegen
06-26196249
info@blessedbe.nl
www.blessedbe.nl
- Afmelden van de nieuwsbrief