- Voeg me toe in je adresboek -
Nieuws
Beste 

o heb jij ook zo genoeg van de winterse kou? Het begint mij zo langzamerhand flink de keel uit te hangen, maar het is nog even niet anders. 

Ik ben in allerlei winterse omstandigheden iedere zaterdag naar Rosmalen gereden om trouw mijn TRE ontspanningsoefeningen te doen en dat was steeds zo'n fijne ervaring dat ik het zelf ook professioneel wil gaan doen om clienten te begeleiden. Dus ik ga me opgeven voor de level 1 training in mei. Spannend!

Omdat we nog veel binnen zitten, zijn de artikelen ook een beetje op 'naar binnen keren' en bewustwording gericht.

Moe zijn is soms een onbegrepen klacht, maar als je je realiseert dat denken ook moe maakt en spanningen oplevert, dan weet je beter waarom je zo vaak moe bent. Je gaat dan ongemerkt energetisch 'het rood in'. 

In het volgende artikel kun je lezen hoe je op 5 eenvoudige manieren je energieveld kunt schoonmaken. Een schone en frisse omgeving voelt toch ook fijn! Een schone en frisse aura dus ook. Probeer het maar eens uit.

Veel lees- en meditatie plezier, warme groet,

Pepine van den Berg

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
In het kort
19 februari 2013

Gastenboek/testimonials
Er staat weer een nieuwe bijdrage in mijn gastenboek. Fijn! Ik ben ook benieuwd naar jouw persoonlijke ervaringen met de energetische behandelingen. Hoe ging het eerst met je en hoe gaat het nu? Leuk als je je ervaring wilt delen met ons. Dat kan in mijn gastenboek. Schrijftip: schrijf zoals je je ervaring aan een vriend of vriendin zou vertellen.

Meditatie MP3's nu met staffelkorting!
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door? Ik help je graag op afstand met mijn meditatie MP3's. Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone. Klik hier voor mijn webshop.

Volg mij voor de laatste updates op:

Volg mij op Twitter    Vermeld op mijn Facebook pagina     Bekijk mijn LinkedIn paginaArtikel

Sta jij energetisch rood?

De meest gehoorde en vaak onbegrepen klacht in mijn praktijk is: vermoeidheid.

Waarom onbegrepen? Omdat je vaak denkt dat je van op de bank zitten of in bed liggen uitrust. Heel vaak krijg je dan juist: hartkloppingen, spanningen, angsten en onrust. En daar wordt je weer moe van etc.

Mensen weten vaak niet waarom ze moe zijn, omdat ze denken dat ze alleen van lichamelijke inspanning moe kunnen worden. Ze zeggen ik eet goed, ik beweeg voldoende, ik slaap goed, maar waarom ben ik dan toch zo moe?

Ook denken, tobben, piekeren en perfectionisme nastreven kost energie!

Je hebt het vaak zelf niet eens door, maar vaak zit je vast in een bepaald stramien of een bepaald denkpatroon, of een bepaalde routine. Dit in stand houden kost een heleboel energie. En we staan voor onszelf altijd op een of andere manier met de zweep klaar om onszelf voort te drijven.

wanneer je vaak denkt:

 • ik moet altijd van mijzelf zus en zus en zo
 • als ik dit niet doe dagelijks of wekelijks dan...
 • dit moet op deze manier anders...
 • als het niet zo gaat dan...
 • ik voel me echt niet goed als ik dit niet doe, krijg etc.
 • waarom heb ik dat toch gedaan, ik wou dat ik het kon terugdraaien
 • hoe kan ik dit oplossen, dat was zo fout
 • vul zelf maar in

En als bovenstaande niet gaat zoals het moet, hoort, of wenselijk is dan voel je je schuldig, boos, verdrietig, je schaamt je, kortom je voelt je een paar uur, een dag of zelfs dagen ellendig en moe.

Wanneer je een inspanning levert omdat je van jezelf moet en niet omdat je dat op dat moment heel graag wilt, dan gebruik je energie die je niet echt hebt.

Je gaat dan heel subtiel energetisch het rood in. Je geeft meer energie uit dan je in 'je portemonnaie' hebt zitten.

Je gaat lettelijk over een grens heen.

Want ons lichaam reageert feilloos op gedachten. Het 'u vraagt, wij draaien principe'. Dus wanneer je geen lichamelijke inspanning levert, maar wel over je grens gaat omdat het van jezelf moet, dan krijg je toch spanningen.

Van deze spanningen ben je je vaak niet eens bewust:

 • Je ademhaling wordt oppervlakkiger zonder dat je het merkt
 • je billen en benen zijn aangespannen
 • je schouders zijn opgetrokken
 • hartkloppingen of bonzen
 • piep in je oor of oren
 • een lichte spanning in je buik (steen op de maag)
 • trillingen kun je voelen
 • kaken kunnen ongemerkt strak staan
 • vul zelf maar jouw onbewuste spanningsklacht in

Dit is allemaal energie die je verbruikt met je spieren zonder dat je er erg in hebt en hier kun je dus ook doodmoe van worden. En snel een behoorlijk 'bedrag in het rood gaan staan'.

Hoe kun je dus zorgen dat je weer wat schulden inlost?

 • Jezelf eerst van je onbewuste spanningen bewust worden
 • dan zorgen voor spier-ontspanning. Het lettelijk slap maken van je spieren en dit een paar keer per dag doen. (dit kan heel makkelijk met een geleide ontspanningsoefening)
 • bewust worden van je grenzen en hier gehoor aan geven.
 • niet meer zo streng zijn voor jezelf, wat milder worden.
 • een houding aankweken van: wat vandaag niet hoeft kan morgen of volgende week ook
 • tijd voor jezelf
 • yoga, meditatie, mindfulness of TRE ontspanningsoefeningen
 • schrijven
 • een hobby of andere vorm van zingeving waar helemaal van oplaad
 • energetische behandelingen bij mij om heerlijk los te laten en weer op te laden.
 • vul zelf jouw 'oplaad' moment in

En doe dit dan niet een poosje, maar zie het als een nieuwe levensstijl!

Voor jezelf zorgen, weer opladen en weer uit je 'schulden' komen, geeft je weer energie! Je wordt ook weer leuker voor je omgeving, je krijgt weer ideeen, je krijgt weer zin om dingen aan te pakken.

Balans in je leven is een mooi streven!

Tweet deze mail  Facebook: vind ik leuk  Vermeld op mijn eigen LinkedIn pagina

5 krachtige tips om je aura te reinigen

Misschien ben je je er niet altijd bewust van, maar ieder mens heeft een energieveld om zich heen, de zogenaamde aura. Met je aura sta je in contact met je omgeving.

Als individu, beschouw je jezelf als een op zichzelf staand geheel, los van alles en iedereen. Maar energetisch ben je met alles en iedereen verbonden en bestaat er een uitwisseling. Ben je met andere mensen heb je een energetische uitwisseling met hen, ben je alleen, dan heb je een uitwisseling met je omgeving.

Je aura is ook een informatiedrager en informatiegever. Je draagt jouw eigen persoonlijke informatie in je aura en je ontvangt onbewust informatie van anderen en je omgeving.

Mensen die hooggevoelig zijn kunnen de informatie uit hun omgeving en van anderen van nature opzuigen als een spons. Dat is voor hen heel normaal en hoeven ze geen enkele moeite voor te doen. Je wordt als hooggevoelige bijna de hele dag door 'gespamd'. Maar helaas zit er geen spamfilter in de aura.

Dus heb je als hooggevoelige een dagelijkse zorgtaak voor jezelf erbij, namelijk je energieveld schoonmaken en zuiveren van ongewenste informatie. Je wilt toch door de bomen het bos blijven zien en jezelf optimaal voelen zonder info van anderen?

Hier volgen enkele eenvoudige tips:  lees verder op mijn blog

Pepine van den Berg - energetisch therapeut

Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenKlik op de links voor meer informatie

De energetische behandeling
Unieke Meditatie MP3's
Ezine (nieuwsbrief)
Blog
Gastenboek
Contact
Praktijk Blessed Be
Graafseweg 274
6532 ZV  Nijmegen
06-26196249
info@blessedbe.nl
www.blessedbe.nl
- Afmelden van de nieuwsbrief