- Voeg me toe in je adresboek -
Nieuws
Beste 

Onlangs heb ik het CZP keurmerk behaald, een initiatief van het Centraal Zorgportaal. Dit houdt in dat:

"de zelfstandige praktijk voldoet aan alle meest voorkomende voorschriften en eisen (zoals KvK inschrijvingen, beroepsverenigingen, klachten en tuchtreglementen etc.) die op een zelfstandige praktijk binnen de zorgverlening van toepassing zijn. Bovendien hebben deze bedrijven een inzichtelijk en geordend bedrijfsproces." 

Zo'n 'doorlichting' is best even spannend, maar geeft ook weer rust. Het is een bevestiging dat je met je praktijkvoering op de goede weg bent.

Omdat de cursus TRE, trauma release door middel van spanningsoplossende oefeningen, pas in mei start en ik daarna het certificeringstraject in ga, heb ik in de tussentijd de cursus Trauma-coaching aangevraagd omdat mijn groeiende behoefte aan kennis op het gebied van trauma zowat niet meer te stillen is. Zo heb ik in de tussentijd voldoende om mij bezig te houden :-).

In de tussentijd heb ik het e-boekje:  Tips om jezelf energetisch te gronden, reinigen en te beschermen, samengesteld uit eerder verschenen blogs. Nu staat alles, praktisch, bij elkaar om te bewaren. Je kunt het boekje hier aanvragen.

De artikelen gaan over emoties, hoe ze jou de weg wijzen en ik heb een artikel geschreven met 5 krachtige tips om te gronden.

Veel leesplezier en warme groet,

Pepine van den Berg

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
In het kort
5 maart 2013

Archief E-zines
Hier staan alle eerdere uitgaven van de e-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen.

Gastenboek/testimonials
Heb je onlangs bij mij een traject afgerond? Laat ons weten hoe je de behandelingen hebt ervaren. Hoe ging het eerst met je en hoe gaat het nu? Leuk als je je ervaring wilt delen met ons. Dat kan in mijn gastenboek. Schrijftip: schrijf zoals je je ervaring aan een vriend of vriendin zou vertellen.

Meditatie MP3's nu met staffelkorting!
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door? Ik help je graag op afstand met mijn meditatie MP3's. Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone. Klik hier voor mijn webshop.

Volg mij voor de laatste updates op:

Volg mij op Twitter    Vermeld op mijn Facebook pagina     Bekijk mijn LinkedIn paginaArtikelen

Hoe wijzen emoties jou de weg?


‘Het licht verkrijgt men niet door zich het licht voor te stellen, maar door zich het duister bewust te maken’
C.G. Jung
 
 
In de praktijk kom ik vaak tegen dat mensen last hebben van hun emoties. Toen ik enkele jaren geleden als therapeut begon dacht ik dat het de bedoeling was dat mensen van hun emoties genazen. Dat je geen last meer moest hebben van emoties.
 
Een beproefde methode in die tijd was affirmeren, bijvoorbeeld:
 • ik ben goed zoals ik ben
 • alles mag er zijn zoals het is
 • ik heb vertrouwen
 • Vul zelf jouw favoriete affirmatie maar in

Maar dit soort affirmaties werken niet, zoals Jung schreef, zonder je eerst het duister, de emoties bewust te maken. Pas dan, wanneer je het donkere belicht, krijg je verlichting, je voelt je letterlijk opgeruimd en lichter.

Nu beschouw ik emoties als wegwijzers. Ze zitten er niet zomaar, ze hebben je wat te vertellen en dat is meestal de waarheid. Dus vermijden is niet de oplossing, want dan kun je niet echt kijken naar wat er werkelijk speelt, want dat is de realiteit. Daar is de winst te behalen of noem het een kans!
 
De emotie angst speelt hierin een grote rol. Het is heel eng om jezelf, je emoties, de negatieve dingen die er zijn in de ogen te kijken en jezelf ermee te confronteren. Je wilt een emotie het liefst vermijden, niet voelen, verdoven of jezelf afleiden.
 
Misschien is het geruststellend om te weten dat emoties horen bij het element water. Emoties stromen, bewegen: e-mo-ve-re, ze zetten je gevoel in beweging. Dit is dus heel waardevol! Je voelt je happy, dus ga je lachen. Je voelt ineens een golf van verdriet en dat laat je gaan door te huilen.
 
Wees niet bang voor deze golven. Net zoals een lachbui niet de hele dag aanhoud, duurt een emotie die we als niet zo fijn beschouwen ook niet zo lang als we er even bij blijven en niet voor weglopen. De boze bui, het verdriet, de angst komt even op en is ook zo weer weg. Probeer het eens voor jezelf uit.
 
Energetisch lichaamswerk is voor het uitwerken van emoties op deze manier een veilige en fijne methode. Het lichaam is wijs en slaat dingen die we hebben meegemaakt op. Deze plekken melden zich tijdens een behandeling, bijvoorbeeld op een vraag als: waar voel je je verdriet in je lichaam? Dat kan in de buik zijn, of in een arm of op de borst, dat is voor iedereen verschillend.
 
Bij het behandelen van deze plaatsen gaan we niet in op het "verhaal", want door te praten zit je weer in je hoofd, maar we blijven helemaal bij het gevoel van die plek. Door dit gevoel niet te vermijden, maar er zachtjes doorheen te gaan, voel je het verschuiven en steeds lichter worden. Er is weer een stukje opgeruimd.
 
Ik denk dat op deze manier werken een waardevolle meerwaarde is dan praten alleen. Je betrekt je lichaam erbij en je gevoel. Dit neem je ook weer mee naar huis en kun je navoelen. Op een gegeven moment durf je ook zonder begeleiding naar je emoties te kijken en ben je je eigen therapeut.
 
Je heelt ten slotte altijd jezelf.

Tweet deze mail  Facebook: vind ik leuk  Vermeld op mijn eigen LinkedIn pagina

5 krachtige tips om te gronden


Hoe weet je nou of je niet goed gegrond of geaard bent?
 • je voelt je zweverig
 • het is alsof je je lichaam niet goed voelt
 • je zit veel in je hoofd
 • je bent chaotisch en onrustig
 • je bent emotioneel, grillig of opvliegend
 • je kwakkelt met je gezondheid
 • je bent snel moe
 • je ervaart problemen op financieel gebied
 • je voelt je niet veilig, je bent angstig
 • je hebt geen fijne plek waar je je terug kunt trekken
 • vul je eigen ongegronde toestand in
Het is dus van groot belang dat je goed gegrond of geaard bent.
De eerste 10 minuten van de behandeling besteed ik altijd aan het goed gronden of omlaag brengen van je energie. Dat geeft vaak al een veel lichter en ontspannen gevoel, want hoe hoger je focus is (je hoofd) hoe hoger je energie zit. Dit geeft klachten als: hoofdpijn, nek-en schouderklachten, duizeligheid, problemen met je ademhaling.

Hoe kun je nou jezelf gronden of aarden? Hier volgen 5 krachtige tips: lees verder op mijn blog

Pepine van den Berg - energetisch therapeut

Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenKlik op de links voor meer informatie

De energetische behandeling
Unieke Meditatie MP3's
Ezine (nieuwsbrief)
Blog
Gastenboek
Contact
Praktijk Blessed Be
Graafseweg 274
6532 ZV  Nijmegen
06-26196249
info@blessedbe.nl
www.blessedbe.nl
- Afmelden van de nieuwsbrief