Beste 

Vanaf deze plek wil ik jou heel hartelijk danken voor het lezen van mijn E-zine. En als wij elkaar persoonlijk kennen? Ik bedank jou voor je lieve kerstkaartje of kerstwens, het vertrouwen dit jaar en de fijne sessies die we samen hebben ervaren! Dank voor het delen van je verhalen en ik ben blij dat ik een stukje naast je heb mogen lopen op je boeiende levenspad.

Hele fijne kerstdagen en een heel gelukkig 2014!

2013 was voor mij een bijzonder jaar waarin ik heel veel heb geleerd. Ik sluit dit jaar bijzonder blij en energiek af. Hoe anders dan voorgaande jaren! Ik kwam voor mijn gevoel met mijn tong op de schoenen over de eindstreep en moest vakantie nemen. Ik werk nu vrolijk door! Het leren en regelmatig doen van de Trauma Releasing Exercises betekende voor mij een grote (energie)transformatie en ommekeer in mijn leven. 

In 2014 ga ik in februari bij David Berceli level 2 doen in Oostenrijk. In deze module leer ik interventies te doen op het lichaam en in groepen te werken. Leuk om straks met iedereen samen te oefenen!

Ik verheug me op het nieuwe jaar!

In het artikel ga ik in op het fenomeen controle en hoe je dit stukje bij beetje los kunt laten. Met een klein cadeautje: een ingesproken ontspanningsoefening op MP3.

Veel lees- en oefenplezier.

warme groet, Pepine van den Berg
Energetisch Therapeut
TRE practitioner
www.blessedbe.nl

Ben je overgestapt naar een andere verzekering en je hebt met mij een afspraak. Laat dan via e-mail je nieuwe verzekerdenummer en verzekering weten. Dan verander ik dat gelijk op de declaratie.

Gratis E-Books
Ik heb een aantal artikelen gebundeld in gratis E-books. Klik hier om ze aan te vragen.

Archief E-zines
Hier staan alle E-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen

Gastenboek/testimonials
Wil je jouw ervaringen delen met ons? Hoe ging het voor de behandeling(en) en hoe gaat het nu? Dat kan in mijn gastenboek of TRE gastenboek. Leuk als je een berichtje achterlaat.

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
Hoe ga je van controle naar overgave? (met ingesproken oefening)

 

Wat me, in de jaren dat ik energetische behandelingen geef, nog nooit eerder zo was opgevallen komt nu door het geven van de Trauma and Tension Releasing Exercises heel duidelijk naar voren. Veel mensen zijn bang om de controle over hun lichaam los te laten.

En nu is het niet eens zozeer de angst om 'het niet te durven', want ze willen het wel heel graag om het helende effect te ervaren. Maar het gaat op dat moment niet zo goed. Dan pas komen ze er achter hoe lastig het is en hoe we gewend zijn onbewust de controle over ons lichaam te hebben.

(onbewuste) Controle - geeft spanning in het lichaam - verlies van soepelheid en vrij bewegen - emoties als boosheid, frustratie - negatieve gedachten - en soms (uiteindelijk) depressie

Denk aan een harnas of een pantser. Denk aan een ridder met allerlei harnasonderdelen. Of heb je wel eens een pissebed van dichtbij bekeken? Of een ander gepantserd insect? Zo kunnen wij als mens ook ongemerkt een pantser om ons heen dragen en dat voelt niet zo soepel.

Je kunt een pantser/spanningen ervaren om/in je:

  • benen
  • bekken/ billen
  • buik/ onderrug
  • middenrif/ 'middenrug'
  • borst/ bovenrug/ schouders
  • nek/ hals
  • hoofd

Zie je hoe deze plekken ook precies corresponderen met de ligging van de chakra's? Ik als energetisch therapeut kan jou helpen de spanning in deze gebieden op te lossen via de chakra's. Maar dit kun je ook zelf, zoals we zullen zien.

Voor sommige mensen geldt dan dat ze vanuit een gepantserd, gespannen lichaam, ook veel sneller in de emotie schieten. De spieren zijn korter, aangespannen, van binnen zijn ze een vat aan spanningen. Het lontje is dus korter en heel snel zijn ze aangebrand, boos, gefrustreerd.

Een gespannen lichaam, kan ook alleen maar gespannen prikkels aan je hoofd afgeven. Je komt dus niet uit de vicieuze cirkel van spanning en de negatieve gedachten die voortdurend krijgt.

Een ontspannen lichaam geeft dus een 'leger' hoofd, dat meer verbonden is met het hier en nu. Het lichaam kan ook maar op 1 plek zijn en dat is hier en nu.

Een pantser heb je niet voor niets opgebouwd, een pantser heeft je gediend om je te beschermen in moeilijke situaties. En misschien heb je je pantser nog wel eens nodig.

Maar moet je dit dan 24/7, de hele tijd bij je dragen, ook 's nachts?

Is jouw antwoord ook nee?

We mogen wel heel respectvol met jouw pantser omgaan. Je hebt hem niet voor niets opgebouwd en je mag hem best wel in kleine stapjes, met respect voor wat jij aankan loslaten. Overspoeld worden door emoties omdat je weer in contact komt met een bevroren stukje van jezelf heeft geen zin. Je mag steeds een stukje van je spanningen afkalven en vertrouwen opbouwen.

Bij de een duurt het drie weken om weer helemaal in een ontspannen staat te komen, bij de ander duurt het drie jaar. Dat wil je misschien niet, maar dat mag.

Je hebt je spanningen ook niet in een week opgebouwd, soms duurt het heel lang, stapje voor stapje om van controle naar overgave te gaan.

Wat je eerst nodig hebt is een veilige omgeving en vertrouwen in je lichaam. Je lichaam is wijs en weet precies hoe het spanningen wil loslaten.

Om oefeningen eerst samen met mij te doen, of een behandeling te ervaren kan je een veilig gevoel geven. Ik ben erbij als er iets gebeurt. Dan ga je van daar uit stukje bij beetje weer vertrouwen in je lichaam ervaren. En kun je ook zonder mij oefenen.

Vertrouwen bouw je door ervaring steeds beter op door de positieve feedback die je van je lichaam krijgt.

- je voelt je ontspannen, ook al is het nog maar een uurtje

- je ervaart allerlei stromingen in je lichaam en dat voelt fijn

- je lichaam klopt en pulseert op allerlei plekken, je laat je pantser los

- je voelt je een beetje licht in je hoofd, in tegenstelling tot al die gedachten die je normaal hebt

En vanuit deze helende ontspannen staat geef je je lichaam ook helemaal de kans om zichzelf te helen.

Het klinkt allemaal zo makkelijk, maar zo werkt het. We maken allemaal andere dingen mee, we zijn allemaal anders opgevoed, komen uit heel veel verschillende achtergronden, maar we hebben allemaal dezelfde anatomie.

Jouw anatomie en jouw zenuwstelsel benaderen om los te laten is het meest effectief.

Wil je alvast aan de slag met jouw pantser loslaten?

Ik heb een leuke oefening voor je, doe je mee? Ik heb hem ingesproken en het is de meest voorgeschreven ontspanningsoefening in allerlei therapieen. Je gaat namelijk een voor een je ledematen aanspannen en ontspannen.

Je krijgt zo de ervaring van het ontspannen heel eenvoudig mee. En je leert heel eenvoudig langzaam wennen aan het ontspannen gevoel en je krijgt meer vertrouwen in je lichaam.

Klik hier voor de oefening. (op deze pagina vind je nog veel meer ingesproken oefeningen en meditaties)

Wanneer je wat meer moeite hebt met het beoefenen van de TRE, waarbij je lichaam gaat trillen en schudden: heel langzaam opbouwen en niet de moed opgeven. Stukje bij beetje krijg je steeds meer vertrouwen en kun je op een gegeven moment je lichaam helemaal loslaten in overgave.

Meer lezen?

Hoe mijn leven veranderde door het doen van 1 ontspanningsoefening

De 8 positieve effecten van ontspannen en mediteren

Beweeg je vrij (trauma-release)

Hoe moet je loslaten?

Wat is TRE en waarom werkt het?

 

 
De dagelijkse 5 minuten Energie Oefening van Donna Eden

Klik op onderstaande link voor de clip.

https://www.youtube.com/watch?v=gffKhttrRw4
 
Effectief ontspannen en loslaten?
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door?

Ik help je graag op afstand met mijn unieke begeleide meditatie MP3's.

Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone.  Of je brandt de bestanden zelf op een CD.

Klik hier voor mijn webshop.
 
Pepine van den Berg - Energetisch Therapeut en TRE practitioner
Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenAlle informatie snel binnen handbereik:

Energetische behandeling | TRE - Tension and Trauma Relasing Exercises  

Inschrijven TRE nieuwsbrief | E-zine Praktijk Blessed Be

Unieke Meditatie MP3's 

Waardering Zorggids | Gastenboek 

Artikelen in mijn weblog