Beste 
Het was een hele fijne TRE introductieles afgelopen woensdag! Het was mijn try-out in de vergaderruimte van Augustinus en met een groepje van 6 personen. Wil je ook een keertje meedoen? Ik heb 4 nieuwe data gereserveerd. Kijk onder het kopje TRE introductieles voor meer informatie. Meldt je snel aan want met 5 personen zit deze les echt vol.

TRE staat deze maand (april 2014) ook in Psychologie Magazine! Dus de bekendheid en daarmee de aanvragen voor deze mooie therapievorm nemen toe!

Natuurlijk heb ik uiteraard nog steeds mijn hart verpand aan de 'gewone' energetische behandelingen en mijn lieve hooggevoelige clienten. De communicatie met hen is speciaal en vindt op meerdere niveaus plaats. Lees hoe dat gaat in het artikel.

Verder heb ik dit weekend een hele mooie en muzikale workshop gevolgd bij Michael Talapary. Ik heb op de Indiaanse fluit leren spelen. De basics heb ik nu in 1 dag geleerd, maar ik zal nog veel moeten oefenen. Ik ben heel blij met mijn healing flute. Het meditatieve spelen op deze fluit zal helpen mijn hart nog verder te openen zodat ik nog meer energie kan delen met jullie!

warme groet, Pepine van den Berg
Energetisch Therapeut
TRE practitioner
www.blessedbe.nl

Gastenboek/testimonials
Wil je jouw ervaringen delen met ons? Hoe ging het voor de behandeling(en) en hoe gaat het nu? Of hoe heb je TRE ervaren? Dat kan in mijn gastenboek of TRE gastenboek. Leuk als je een berichtje achterlaat.

Gratis E-Books
Ik heb een aantal artikelen gebundeld in gratis E-books. Klik hier om ze aan te vragen.

Archief E-zines
Hier staan alle E-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
TRE voor Twee
Kun je niet naar de introductieles komen, maar wil je toch graag samen met je vriend, vriendin, kind, partner, collega etc. de oefeningen komen leren? Dat kan! Bel of mail mij voor het maken van een afspraak. De kosten zijn 35 euro per persoon.

De sessie wordt in mijn praktijkruimte gehouden.
 
HSP en prettige communicatie


Ik kwam onlangs een stuk tegen op nieuwetijdskind.com waarin 10 vragen aan Elaine Eron stonden. Zij is de grondlegster van het begrip HSP. Lees hier het artikel. Wat me vooral trof was de vraag over communicatie met een HSP'er, vraag 2.
Wat vooral belangrijk is wanneer je met HSP-er praat is:
 
  • vriendelijk en rustig praten, HSP-ers kunnen niet helder denken als ze gespannen, geprikkeld zijn.
  • houd het volume laag
  • praat rustig
  • wees oprecht en eerlijk
  • zend geen verschillende signalen uit
  • gebruik hints of indirecte aanduidingen in plaats van communicatie dat klinkt als commanderen of dreigen.
  • HSP-ers worden gespannen van een onderliggende toon waaruit blijkt dat er iets aan de hand is.
  • als ze een fout maken, zorg dan dat ze het niet op hun hele persoon betrekken
  • zeg iets wat hun schuldgevoel vermindert door zeven dingen te vertellen die je goed vind aan hun en hun werk en dat je daar meer van wilt.
  • Het optimale niveau van prikkeling (niet te gestresst en niet te verveeld) is bij een HSP-er makkelijk verpest met woorden.
Ik merk nu ik dit zo lees (zelf HSP en energetisch therapeut voor HSP-ers) dat ik mijzelf in mijn therapie geven hier in heb geconditioneerd. Ik geef echt anders therapie omdat ik begrijp dat ik anders ben en ook mijn HSP clienten.

Voor mij komt bovenstaande rijtje met gemak aanwaaien en tegelijkertijd probeer ik het ook bewust in stand te houden bij mijn HSP clienten. En bij mijn niet HSP clienten moet ik zorgen dat ik zelf niet helemaal overprikkeld wordt. 

Het is zo makkelijk om een HSP- er te overprikkelen met jezelf, je therapeutische vaardigheden of met harde woorden. Dan gaan ze rekening houden met jou als therapeut en met wat ze zeggen, zodat ze niet meer aan zichzelf toekomen en met een hoofd vol vragen naar buiten lopen. Wat was er met haar aan de hand? Wat is dit voor therapie?

HSP-ers lezen met gemak jouw energie, voelen ladingen die een ander niet voelen, en als ze het niet durven vragen, vullen het meestal negatief voor zichzelf in. 'Blijkbaar deed ik iets fout of gaf ik een verkeerd antwoord!'

Ik moedig mijn clienten aan hier open over te zijn: vraag, leg je onzekerheden op tafel en ik antwoord en je zal zien dat het aan mij ligt en niet aan jou. Dit is tegelijkertijd een oefening voor de buitenwereld. Benoem wat je voelt of waarneemt en de ander wordt ook een stukje bewuster van zichzelf of gedrag. En jij bouwt zelfvertrouwen op en je durft ook steeds meer van jezelf te laten zien.
Ik zorg ook altijd dat ik goed gecentreerd ben, mijn energie bij me houd, ook in de behandeling laat voelen dat je volledig de ruimte hebt en los mag laten. Een HSP-er die zich niet veilig bij je voelt, ben je kwijt.

Ik kwam deze zin vanochtend tegen: 'It's no use to push the river' (het heeft geen zin om de rivier vooruit te duwen)

Dit geldt zeker voor HSP-ers, zij zijn al zo bewust en je hoeft ze zo weinig te geven, alleen RUIMTE laten ervaren en laten voelen dat ze er volledig mogen ZIJN. Dit is al helend en een verademing.

Het is soms een beetje gek voor de wat minder gevoeligen, zo'n therapeut als ik. Want waar ben ik? Voor een HSP-er is mijn therapie een heel avontuur, een positieve confrontatie, zonder overprikkeling, met zichzelf, anderen voelen misschien wat minder. Maar dat is ook helemaal OK.

We resoneren samen, de energie stroomt en het lichaam is wijs en beweegt zoals ze altijd wil doen naar HEELHEID.
 
 
Knipselkrant
In deze knipselkrant vind je links, die mij zijn opgevallen in de sociale media.

Nederlander wil integrale geneeskunde: blog Frans Kusse op artsennet

De tien dingen die je moet eten om ontstekingen te remmen

10 vragen aan Elaine Aron, de grondlegster van het begrip HSP

De schijf van vijf gaat op de schop

ps. Ik distantieer me van eventuele negatieve uitlatingen over complementaire geneeswijzen.  Ik stel me positief op richting een toekomstige integrale aanpak in de zorg. Blijf in dialoog met je zorgverleners. Stel vragen.
 
Effectief ontspannen en loslaten?
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door?

Ik help je graag op afstand met mijn unieke begeleide meditatie MP3's.

Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone.  Of je brandt de bestanden zelf op een CD.

Klik hier voor mijn webshop.
 
Pepine van den Berg - Energetisch Therapeut en TRE practitioner
Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenAlle informatie snel binnen handbereik:

Energetische behandeling | TRE - Tension and Trauma Relasing Exercises  

Inschrijven TRE nieuwsbrief | E-zine Praktijk Blessed Be

Unieke Meditatie MP3's 

Waardering Zorggids | Gastenboek 

Artikelen in mijn weblog