Beste 
De TRE opleiding slokt weer veel aandacht op. Ik heb mijn eerste groep gefilmd om te bespreken met mijn opleider uit Zweden, ik heb mijn eerste collegiale sessie gehad met een collega uit Ierland en ik ga zelf weer een aantal groepslessen volgen als cursist. Je doorloopt een heel traject, net als bij het eerste certificaat. Maar ook heel leerzaam!

Het voelt als een hele (tijds)investering. Maar zoals ik al bij het eerste certificaat voelde. Ik wil hier echt mee door gaan en alle hobbels een voor een nemen.

Want ik ben zelf zo enthousiast en gemotiveerd om het heel veel mensen te gaan leren. Lees in het artikel nog eens waarom!

Heb je inmiddels de oefeningen geleerd en wil je graag vertellen hoe ze werken voor jou? Dit kan hier. Help mij om TRE op de kaart te krijgen en zo vele mensen te bereiken. 

Heb je naast al het zelf 'ontladen' zin om ook weer eens even 'energetisch' bij te tanken? Bel of mail je voor het maken van een afspraak en dan zie ik je gauw. 

Warme groet, Pepine van den Berg
Energetisch Therapeut
TRE practitioner 
www.blessedbe.nl

Gastenboek/testimonials
Wil je jouw ervaringen delen met ons? Hoe ging het voor de behandeling(en) en hoe gaat het nu? Of hoe heb je TRE ervaren? Dat kan in mijn gastenboek of TRE gastenboek. Leuk als je een berichtje achterlaat.

Gratis E-Books
Ik heb een aantal artikelen gebundeld in gratis E-books. Klik hier om ze aan te vragen.

Archief E-zines
Hier staan alle E-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
Het geheim van Echt ontladen

Bron foto: http://on.fb.me/1ngczot

Ik vond deze foto wel heel beeldend om het geheim van Echt ontladen te illusteren.
Er staan allemaal skeletjes op en de tekst is niet zo heel relevant. Maar het is duidelijk dat: hoe verschillend we ook allemaal zijn, wat we ook allemaal hebben meegemaakt, welke denkbeelden we er op na houden, hoe we er van buiten uit zien, van binnen zijn we EEN en HETZELDE.

Anatomisch gezien, zijn we allemaal gelijk.

We hebben hetzelfde zenuwstelsel, dezelfde hoeveelheid onderdelen, de ligging van alle organen is vrijwel bij iedereen gelijk, we hebben 2 armen en benen, 10 vingers en 10 tenen, 1 hoofd, hersenen etc.

Je vraagt je misschien af, wat moeten we met deze informatie.

Diegenen die mij al langere tijd zien/lezen/volgen weten: ik houd van simpel.

En ik bied een hele simpele methode aan om Echt te ontladen, namelijk trauma and tension releasing exercises: TRE van David Berceli. Ik ben opgeleid door o.a. David Berceli zelf.

Want echt ontladen, diep ontladen, niet zomaar ontspannen, doe je namelijk via een spier, die zich diep in je lichaam bevindt: De psoas.


 
Deze spier kun je door zijn hele diepe ligging bijna niet aan de buitenkant manipuleren. Maar door een serie eenvoudige oefeningen te doen kun je deze spier laten trillen. Je lichaam en zenuwstelsel kalmeren direct omdat je gelijk naar de kern van opgeslagen spanningen gaat.

Kinderen en dieren doen dit nog automatisch. Volwassenen pas bij hevige zenuwen, bij emoties of van heftige schrik. Iedereen kent de uitspraak: 'ik stond te beven van schrik' of 'ik had knikkende knieen'. 

Je lichaam is gemaakt om overtollige spanning op deze wijze te ontladen. Wij willen het echter het liefst zo snel mogelijk onderdrukken door het te rationaliseren of te verdoven. We zijn vergeten hoe we dit natuurlijke en helende mechanisme kunnen inzetten. Via TRE kun je dit op eenvoudige wijze leren.

Wij hebben allemaal deze spier en allemaal het vermogen om op eenvoudige wijze Echt te ontladen.

Veras jezelf en kom het ook bij mij leren. Dit kan individueel of in een hele kleine groep.
 
 
Knipselkrant
In deze knipselkrant vind je links, die mij zijn opgevallen in de sociale media.

10 things highly intuitive people do differently

Oorzaak fibromyalgie gevonden

HSP: reageer op het heden en niet op het verleden


Waarom empathische mensen risico lopen op bijnieruitputting

[clip] water heeft geheugen!

How to stop overthinking

Tips om je hooggevoelige kind te begeleiden

ps. Ik distantieer me van eventuele negatieve uitlatingen over complementaire geneeswijzen.  Ik stel me positief op richting een toekomstige integrale aanpak in de zorg. Blijf in dialoog met je zorgverleners. Stel vragen.
 
Effectief ontspannen en loslaten?
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door?

Ik help je graag op afstand met mijn unieke begeleide meditatie MP3's.

Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone.  Of je brandt de bestanden zelf op een CD.

Klik hier voor mijn webshop.
 
Pepine van den Berg - Energetisch Therapeut en TRE practitioner
Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenAlle informatie snel binnen handbereik:

Energetische behandeling | TRE - Tension and Trauma Relasing Exercises  

Inschrijven TRE nieuwsbrief | E-zine Praktijk Blessed Be

Unieke Meditatie MP3's 

Waardering Zorggids | Gastenboek 

Artikelen in mijn weblog