Beste 

Mijn TRE certificaat level 2 laat niet lang meer op zich wachten, de derde groepssessie ging heel goed en na de beoordeling van de vierde groep mag ik certificeren! Wat ben ik blij. 

Ik heb de cursus Neuro Emotionele Integratie (NEI) bij Ardee Klinkhamer gedaan. Het is een mooie aanvulling op de energetische behandelingen en TRE omdat ik samen met clienten wel eens tegen blokkades oploop die maar niet in beweging (willen) komen. Met NEI en de biotensor kun je meer informatie naar boven halen en het probleem integreren. 

De knipselkrant bleek toch wat werk om bij te houden. Dus voor wie graag de links wil blijven lezen en volgen: ik zet ze op mijn Praktijk Facebook pagina en op Twitter. Volg me daar en je mist geen interessante weetjes en artikelen.

Voor wie geinteresseerd is in klank en de helende werking hiervan: Erna van Uden geeft op 20 juni een klankbad in Beek Ubbergen. Voor meer informatie mail je naar e.van.uden@hotmail.com

De meestgestelde vraag die ik krijg, zeker bij een eerste gesprek is: Hoe kom ik weer bij mijzelf? Ik heb onze zintuigen als leidraad genomen en heb voor jou 5 makkelijke tips opgeschreven.

Blijf je er toch moeite mee hebben, dan ben je van harte welkom voor een energetische behandeling of kom bij mij de TRE-oefeningen leren.

Veel leesplezier en warme groet, Pepine van den Berg
Energetisch Therapeut
TRE practitioner 
www.blessedbe.nl

Gastenboek/testimonials
Wil je jouw ervaringen delen met ons? Hoe ging het voor de behandeling(en) en hoe gaat het nu? Of hoe heb je TRE ervaren? Dat kan in mijn gastenboek of TRE gastenboek. Leuk als je een berichtje achterlaat.

Gratis E-Books
Ik heb een aantal artikelen gebundeld in gratis E-books. Klik hier om ze aan te vragen.

Archief E-zines
Hier staan alle E-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
Hoe kom ik weer bij mijzelf? (Vijf Tips)
 


Bron foto: http://www.leeflicht.nu/wp-content/uploads/2012/04/blog-rust-vinden.jpg

Bij een intakegesprek voor een energetische behandeling of TRE sessie, stel ik veel vragen om een goed beeld te krijgen en te inventariseren. Aan het einde check ik nog even wat de verwachting nou eigenlijk is van degene die tegenover me zit. Wat is je verwachting van een sessie, of wat zou je precies willen?

Meestal is het antwoord dan: ik wil weer bij mijzelf komen en dit ook willen vasthouden. Hoe doe ik dit?

Je vraagt je misschien af hoe dat voelt om niet bij jezelf te zijn? Dit is voor iedereen anders, maar overkoepelend kun je een aantal kenmerken wel opnoemen:

- je voelde je altijd heel vrolijk en opgewekt en nu ben je dat gevoel kwijt
- je krijgt steeds meer (vage) lichamelijke klachten, die je eerst nooit had
- je hebt het gevoel dat je 'vol' zit, je kunt niets meer hebben
- je voelt je steeds onrustig
- je kunt je niet meer ontspannen
- je zit teveel in je hoofd
- je bent voor je gevoel te emotioneel, om niks kun je boos worden of in huilen uitbarsten
- je zit voor je gevoel vast, je draait in kringetjes rond
- vul zelf maar in.

Een energetische behandeling of TRE sessie kan een heleboel ballast opruimen, je blokkades opheffen en je weer ontspannen laten voelen, de wens is dan ook daarna om dit gevoel zo lang mogelijk vast te houden. (TRE kun je trouwens zelf regelmatig doen)

Hier volgen enkele makkelijke tips:

Tip 1: De makkelijkste manier die ik ken om weer bij jezelf te komen is me weer bewust worden van mijn ademhaling. Wanneer je met aandacht je ademhaling volgt dan kom je meteen weer bij jezelf. Je lichaam is altijd in het nu.
Probeer het nu eens.... volg een aantal keren je ademhaling.

En GLIMLACH

Voel je het verschil?

Ik voel in ieder geval veel ruimte in mijn lichaam en ik heb een ontspannen gezicht.

Tip 2: Kijk om je heen. Voor diegene die heel veel aan het denken en aan het malen zijn. Neem eens aandachtig de ruimte waar je bent in je op, of bekijk een voorwerp aandachtig. 
Probeer het nu eens en neem het voorwerp helemaal in je op. (ik kijk nu naar mijn koffiekopje met prachtige bloemetjes erop)

Voel je verschil?

Ik voel me rustiger...

Tip 3: Voor de mensen die meer met muziek/geluid hebben. Luister aandachtig naar geluiden om je heen, of luister naar een mooi stukje muziek, of bler met je favoriete liedjes mee. 

Ik luister naar de merel in mijn tuin, wat een prachtig lied. Ik word er helemaal rustig van.

Tip 4: Van iets eten of drinken kom je ook weer bij jezelf. En dan heb ik het niet over emotie-eten, of verslavende gewoontes, of een hele fles wijn achterover slaan, dat bedoel ik niet. Maar neem de tijd voor een lekker kopje thee, of neem een fris glas water en voel dat je weer bij jezelf komt. Even een rust momentje voor jezelf, maak er een ritueel van.

Tip 5: Je favoriete geur brengt je ook weer tot rust of bij jezelf. Je kunt van alles doen, een wierrookstokje aansteken, wat etherische olie in een oliebrandertje doen, je favoriete parfum opspuiten, een douche nemen met heerlijke douchegel, of een aromatisch bad, een sauna nemen etc. Oneindig veel mogelijkheden.

Je beweegt je even uit de denkbeeldige chaos, naar het oog van de orkaan, daar waar het rustig, kalm en vredig is. Daar ben je jezelf, in verbinding met je lichaam en je ademhaling.  
 
Effectief ontspannen en loslaten?
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door?

Ik help je graag op afstand met mijn unieke begeleide meditatie MP3's.

Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone.  Of je brandt de bestanden zelf op een CD.

Klik hier voor mijn webshop.
 
Pepine van den Berg - Energetisch Therapeut en TRE practitioner
Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenAlle informatie snel binnen handbereik:

Energetische behandeling | TRE - Tension and Trauma Relasing Exercises  

Inschrijven TRE nieuwsbrief E-zine Praktijk Blessed Be

Unieke Meditatie MP3's 

Waardering Zorggids | Gastenboek 

Artikelen in mijn weblog