Beste 
Ik ben geslaagd voor mijn TRE level 2 certificaat! Ik ben ontzettend blij dat het certificeringsproces achter de rug is. En ik ben mijn 'proefpersonen' ook ontzettend dankbaar!

Ik heb alweer nieuwe workshops gepland. Kom gezellig meedoen in de mini-groepjes (4 personen maximaal) en laat je verassen hoe snel je lichaam opgebouwde spanningen kan loslaten. 

Wil je dat ik bij jou een (bedrijfs) workshop kom geven (maximaal 10 personen), neem dan contact op om te bespreken hoe en wat.

Heb je de oefeningen al geleerd en wil je ons laten weten hoe ze jou helpen? Laat een reactie achter bij TRE ervaringen! Je kunt nu heel makkelijk een testimonial schrijven aan de hand van 5 eenvoudige vragen. Leuk als je een berichtje achterlaat.

Voel jij je af en toe ook zo'n spons? Het is een van de meestgehoorde problemen in mijn praktijk. In mijn artikel besteed ik hier aandacht aan met zoals gewoonlijk allerlei fijne tips.

Ik ga dit jaar niet naar het buitenland op vakantie, maar neem wel vrij: in week 32 en 33. Ik ben in die weken gewoon bereikbaar voor het maken van afspraken. 

Dus voor die tijd kun je nog gewoon een afspraak maken voor een behandeling. Je bent van harte welkom!

Veel leesplezier en warme groet, Pepine van den Berg
Energetisch Therapeut
TRE practitioner 
www.blessedbe.nl

Gastenboek/testimonials
Wil je jouw ervaringen delen met ons? Nu kun je heel eenvoudig een testimonial schrijven aan de hand van 5 vragen. Kijk in mijn Gastenboek of TRE gastenboek. Leuk als je een berichtje achterlaat.

Gratis E-Books
Ik heb een aantal artikelen gebundeld in gratis E-books. Klik hier om ze aan te vragen.

Archief E-zines
Hier staan alle E-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
TRE workshops
Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave.

vrijdag 25 juli (nog 3 plaatsten)
vrijdag 5 september
woensdag 17 september
dinsdag 30 september
maandag 13 oktober
donderdag 6 november
vrijdag 21 november
woensdag 3 december
donderdag 18 december

 
 
Voel jij je ook zo'n spons?


De meeste mensen die mijn praktijk bezoeken zijn hooggevoelig (HSP). En de meestgehoorde klacht is dan ook: Ik ben net zo'n spons. Ik neem alles op van alles en iedereen om me heen. Ik zit helemaal vol! Ik krijg het niet meer gereguleerd.

Hooggevoelige mensen zijn niet alleen gevoelig voor andere mensen, maar kunnen ook reageren op dieren, planten, spullen en sferen.

Je snapt wanneer je die indrukken allemaal 'over je heen krijgt' (Een minder gevoelig mens, kan zich bijna niet voorstellen hoe dat voelt) dat je je helemaal overweldigd kan voelen. Je het liefst onder een steen gaat liggen, om er nooit meer onder vandaan te komen.

Om mijn eigen hooggevoeligheid te reguleren heb ik inmiddels een arsenaal aangelegd van allerlei tips en tricks, maar soms lukt het niet helemaal en moet ik me erbij neerleggen, dat 'het weer eens is mislukt'. Ik heb dan ontzettende buikpijn, of bonkende hoofdpijn, of intens zware vermoeidheid. Gelukkig komt dit nog maar zelden voor en kan ik dit in de meeste gevallen voorkomen.

En net zoals het voor de meeste mensen moeilijk is om goed voor zichzelf te zorgen, neem ik ook wel eens te veel hooi op mijn vork en is al gauw weer eens 'het hek van de dam' en kan alles ongestoord binnenmarcheren.

Ik weet meestal op het moment dat het gebeurt, dat ik iets binnenkrijg wat niet van mij is. Ik kan er dan gelijk wat mee doen.

Dus dat is iets wat je kan trainen. Je kunt daar niet snel genoeg mee beginnen. Wat zijn voor jou de signalen dat er bij jou 'vreemde, negatieve, energie of emoties van anderen binnenkomen?

Bij mij vaak: spanning, mijn hart slaat over, een teken door kippenvel, er gaat iets pijn doen, mijn ademhaling gaat raar doen, ik word onrustig. 

Ga dan gelijk gronden, kom in je lichaam, in het hier en nu en volg een aantal momenten je ademhaling. Laat het wegstromen op je eigen manier. Want je hoeft er niets mee!

Er zijn heel veel zenders in de lucht en actief, maar je kunt de radio uitzetten. 

Dus je kunt jezelf afsluiten of beschermen. Probeer hier ook flexibel in te zijn, want je wilt je niet afsluiten voor de leuke dingen en positieve energie. Dus oefen hiermee!

Soms is het niet zo duidelijk en gebeurt er ogenschijnlijk niets en doe je gewoon je ding. En dan kun je aan het eind van de dag ineens overvallen worden het gevoel van helemaal vol te zitten. Dan heb je ongemerkt een heleboel opgepikt.

Doe dan wat bij je past om jezelf te reiniggen, los te laten en weer bij jezelf te komen:

- met stenen (je kunt ze ook als bescherming bij je dragen) bijv. labradoriet of zwarte toermalijn

- met geuren (etherische olie of wierrook)

- met de rook van witte salie of paulo santo hout (heilig hout)

- door oefening (TRE is mijn favoriet en het brengt je energiesysteem ook weer in evenwicht. Nieuwe workshops staan gepland)

- visualisatie (wit licht, waterval, etc. Ik heb verschillende visualisaties ingesproken)

- in mijn verschillende gratis E-books heb ik nog veel meer tips opgeschreven.

Mocht je te vol zitten, je krijgt het niet zelf meer gereguleerd, dan kan ik je helpen met een energetische behandeling. Veel mensen ervaren dan dat de lei weer schoon is en ze er weer een poosje tegenaan kunnen.

 

 
Effectief ontspannen en loslaten?
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door?

Ik help je graag op afstand met mijn unieke begeleide meditatie MP3's.

Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone.  Of je brandt de bestanden zelf op een CD.

 
 
Pepine van den Berg - Energetisch Therapeut en TRE practitioner
Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenAlle informatie snel binnen handbereik:

Energetische behandeling | TRE - Tension and Trauma Relasing Exercises  

Inschrijven TRE nieuwsbrief E-zine Praktijk Blessed Be

Unieke Meditatie MP3's 

Waardering Zorggids | Gastenboek 

Artikelen in mijn weblog